Een bruiloft? Maak zelf je sieraden van hars!

Binnenkort hebben we een bruiloft en het thema is “a touch of red”. Hoe leuk is het dan om samen met je dochter sieraden te maken voor die dag? Wij gingen samen aan de slag met sieraden van hars.

Sieraden van hars

Ik zag dat je zelf sieraden van hars kan maken en daar van alles in kan stoppen. Dat leek mij een ontzettend leuk idee voor onze eigen sieraden. Bij de webwinkel itsokay heb je een mooi pakket waarmee je gelijk aan de slag kan. Koop er een flesje hars bij en het feest kan beginnen.

Complete starterskit

sieraden van hars

Met de sieraden maken deluxe pakket heb je gelijk een mooi pakket om te beginnen. Zo zitten er 3 mallen met allemaal verschillende vormen in. Dit kan je gebruiken voor hangers. Een mal voor een armband, een mal voor een ring, vier verschillende mallen voor oorbellen, een wereldbol mal, roerstaafjes, lepeltjes en pipetjes, een spiraalboor, schroefogen en glitterpoeder. Het enige dat je er nog bij moet aanschaffen is het hars en eventueel hangers om oorbellen te maken.

Op de foto zie je nog een UV led lamp, waarmee je het hars sneller hard kan maken, gouden versiersels en droog bloemen die je in het hars kan doen. Verder heb ik er ook nog een mal voor druppel oorbellen bij staan. Laten we beginnen!

Mooie rode hangers

Isabel en ik kiezen allebei een hanger uit. Zij een rondje met een groot gat en ik een druppelvormige hanger. Ze vindt het super leuk dat we samen sieraden van hars gaan maken. Na onze keuze gieten we er een beetje hars in. Dit gaat heel gemakkelijk door de bovenste dop eraf te halen. Zo hou je een klein “tuitje” over waar je gemakkelijk het hars in je mal kan gieten. Op het hars strooien we wat rode en gouden glitters. We laten het een beetje hard worden en gieten daarna het overige hars erin. De glitters gaan alle kanten op en verdelen zich over de hars. Ondertussen vind ik de glitters overal. Niet elk bakje zat goed dicht, dus zowel de doos als het plastic zakje waar het in zat zitten onder de glitters. En ook mijn tafel zit vol glitters. Ah ja, een soort sparkle up your life.

sieraden van hars, niet alleen voor meiden.

glitters voor sieraden van hars

Nadat de mal helemaal gevuld is met het hars zetten we de mal in de zon. Ik besluit er ook nog oorbellen bij te maken. Dus pak ik de mal met de drie druppels en gooi ze vol met hars. Isabel doet, zacht tikkend op het potje, de rode glitters erbij. Ook deze zet ik in de zon, want ondertussen wil Joshua ook wel wat moois maken met de sieraden van hars.

Zijn oog valt op het puzzelstukje. Die wil hij wel aan zijn tas. Hij zoekt wat mooie dingen erbij en ik pak de nagellak uit de kast. Ik heb namelijk op youtube gezien dat je de hars ook kleur kan geven met nagellak. Joshua gaat voor geel en kiest wat gouden versiersels. Super leuk! Hars erin, versiersels erop. Nagellak erbij en nog een beetje hars. Het geeft een gaaf effect. Met dit pakket kan je dus niet alleen sieraden van hars maken, maar ook gave sleutelhangers!

exoxy hangers gebroken hart

UV Led lamp

Het puzzelstukje besluiten we hard te maken door de UV Led lamp te gebruiken. Deze moet je wel aansluiten op een USB poort. Gelukkig hebben we een stekker blok waarbij je ook een USB kan aansluiten, dus dat ging snel. Ik zette hem aan, maar kwam er al snel achter dat hij na 45 seconden uitgaat. Druk je hem één keer in dan gaat hij 45 seconden en hou je dan de knop langer vast dan doet hij het 60 seconden, dus je moet er wel even bij blijven zitten anders is je hars nog niet snel hard.

uv lamp

A touch of red – sieraden van hars

Isabel en Joshua hadden de smaak helemaal te pakken met de sieraden van hars, dus moest er nog een sleutelhanger bij komen. Zo gezegd, zo gedaan. Het gaat allemaal zo makkelijk. En het gave is, we hebben nu onze eigen sieraden met “a touch of red” erin! Misschien dat we ook nog een armband maken met rode bloemen. Je kan zoveel kanten op met het hars. Wij hebben in ieder geval ons doel bereikt en hebben uiteindelijk meer gemaakt dan dat we van plan waren. Twee mooie hangers, een set oorbellen (ik moet de hangers nog kopen) en drie sleutelhangers. Ik ben bang dat we er een verslaving bij hebben. Zelf sieraden maken is zo ontzettend leuk.

UV giethars met mallen

Lees ook deze blogs

Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.