Prinsessenkinderfeestje geven: dat doe je zo! (met gratis downloads!)

Elk klein meisje droomt ervan om een prinses te zijn. Wil je een leuk kinderfeestje voor je dochter organiseren? Denk dan eens aan een prinsessenkinderfeestje. En dat gaat helemaal geweldig worden met onze tips én gratis downloads!

Prinsessenkinderfeestje voor een sprookjesachtige verjaardag

Elke keer als je een kinderfeestje gaat organiseren is de eerste vraag: doen we het zelf thuis, of gaan we ergens heen? Zeker als kinderen nog jong zijn, is het heel erg leuk om zelf een feestje te organiseren. Mijn dochter heeft voor haar vijfde verjaardag voor een prinsessenkinderfeestje gekozen. Ik heb eerst even na moeten denken hoe ik dat feestje precies zou gaan invullen. Ik wil mijn invulling van het feestje graag met jullie delen, wellicht kun je zo zelf ook eenvoudig een prinsessenkinderfeestje organiseren!

Wat staat er op het programma?

prinsessenkinderfeestje

Ons programma van het feestje had de volgende onderdelen:

  • Cadeautjes uitpakken
  • Prinsessencake versieren met een mooie sierrand
  • Schminken/ glittertattoo zetten/ nagels lakken
  • Prinsessenkroon versieren
  • Prinsessenspelletjes
  • Zelf nog spelen/ kleurplaten
  • Uitreiken prinsessendiploma

Al deze onderdelen kun je een prinsessen tintje geven! Zo hebben wij de cadeautjes uitgepakt door stopdans te spelen op prinsessenmuziek (bijvoorbeeld liedjes van Prinsessia of Disney muziek). Elke keer als de muziek stopt, mag het kind wat dan nog bewoog het cadeautje geven.
De cakejes of eierkoeken kun je versieren met mooie eetbare glitters, bloemetjes en dat soort dingen en presenteren op mooi prinsessen servies.

Voor het versieren van de prinsessenkronen had ik een malletje van een kroon gemaakt, wat de meiden mochten versieren met stift, stickers én glitters. Wanneer de kroon klaar was, heb ik deze op een strook papier geniet en deze op maat gemaakt op het hoofd van het kind. En terwijl de kinderen zaten te kleuren, was ik ondertussen aan het schminken! En papa was druk bezig met het zetten van glittertattoos…..

Prinsessenspelletjes op het prinsessenkinderfeestje

Nadat de kinderen helemaal échte prinsessen geworden waren, was het tijd voor de prinsessenspelletjes! Wij hadden bij een feestwinkel wat prinsessenaccessoires gekocht (zoals ringen, kroontje, ketting, stafje). Bij elk spelletje konden de kinderen iets verdienen!
We hadden daar de volgende spelletjes bij bedacht:

Tronendans

Dit is een variatie op stoelendans! Maar dan is er telkens een troon minder. Welke prinses kan het langst blijven dansen en weet uiteindelijk de laatste troon te bemachtigen?

Prinsessenmemory

Ik probeerde de drukkere spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Een prinsessenmemory is dan dus ideaal! Je kunt zelf afbeeldingen op internet zoeken, van bijvoorbeeld Disney prinsessen en deze afdrukken op A4 vellen. Zo heb je een reuzenmemory!
Maar je kunt ook de prinsessenmemory gebruiken die wij als download aan deze blog hebben toegevoegd. Dat is lekker makkelijk! Druk daarvoor de download 2x af.

Zoek de schat op het prinsessenkinderfeestje

Terwijl de kinderen het rustige spelletje aan het spelen zijn, kan iemand ondertussen ‘gouden munten’ verstoppen door het huis. Deze zou je zelf kunnen printen op papier. Ik had daarvoor een zakje met gouden muntjes gekocht in een feestwinkel.
De prinsessen gaan daarna op schattenjacht, en kijken of ze alle munten kunnen ontdekken!

Prinsessenketting maken

Alle prinsessen hebben natuurlijk een mooie ketting! En op een prinsessenkinderfeestje mogen de kinderen ook wel wat lekkers snoepen. De kinderen gaan zelf kettingen maken van chips en een dropveter.

Prinsessentikkertje

Druk 6 afbeeldingen van verschillende (Disney)prinsessen af. Dit spel is leuk om buiten te spelen. Bevestig de 6 verschillende prinsessen op allerlei plekken (bomen, lantaarnpaal etc.). Beplak een dobbelsteen met kleine afbeeldingen van de prinsessen. Gooi met de dobbelsteen. Ren vervolgens allemaal zo snel mogelijk naar de juiste prinses en tik haar aan!

Kus de kikkerprins

Soms moeten prinsessen weleens een kikker kussen… wie weet wordt deze wel een prins! Ik had een afbeelding van een kikker geprint en gelamineerd.
De gasten van het prinsessenkinderfeestje krijgen een blinddoek om én hun lippen worden geschminkt. Lukt het ze vervolgens om zonder te kijken de kikker een kus te geven?  

Doornroosje aan het eind van het prinsessenkinderfeestje

In het kasteel van Doornroosje viel iedereen in een diepe slaap. De kinderen moeten zo stil staan als een standbeeld, alsof ze bevroren zijn. Wie kan dit het beste zonder te bewegen?

Afsluiting van het feestje

Na het spelen van de spelletjes zullen de kinderen vast moe zijn. Ze kunnen dan nog even lekker zelf spelen. Wij hebben ervoor gekozen om een stapel prinsessenkleurplaten neer te leggen. Daarmee vermaken de kinderen zich prima! En dan is het afwachten tot de ouders komen om de kinderen op te halen óf tot het eten er is!
En vergeet de kinderen niet op het einde van het feestje hun prinsessendiploma mee te geven….

Gratis printables om te downloaden

Natuurlijk zul je als je zelf een kinderfeestje organiseert het één en ander moeten voorbereiden. Sommige van de spelletjes en activiteiten die ik hierboven heb beschreven vergen nog wel enige voorbereiding. Maar…. we willen jullie graag op weg helpen!
Daarom hebben we 3 downloads gemaakt, die je kunt gebruiken bij het prinsessenkinderfeestje!

Diploma prinsessenkinderfeestje

Prinsessen memory (dit bestand 2x printen, gekleurd papier op de achterkant plakken en eventueel lamineren)

Uitnodiging feestje


Lees ook deze blogs:

En natuurlijk vind je hier al onze verlanglijstjes bomvol inspiratie!

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.