Skip to Content

Een Encanto feestje organiseren – hoe pak je dat aan?

Encanto, dat is toch wel dé film die op dit moment razend populair is bij kinderen. Ik heb de film een tijdje geleden ook gezien, en ik moet zeggen: hij is echt superleuk! En de liedjes gaan ook bijna niet meer uit je hoofd…. Hoe leuk is het om voor de verjaardag van je dochter of zoon dan een Encanto feestje te organiseren? Hier een blog met onze tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Wat zullen we dit jaar als thema doen? Een Encanto feestje organiseren

Elk jaar is het weer even goed nadenken wat je met het kinderfeestje van zoon- of dochterlief zult gaan doen. Kies je ervoor om ergens heen te gaan, of organiseer je het feestje helemaal zelf? Hoewel het soms wel veel werk is om zelf iets te organiseren, is het ook wel weer ontzettend leuk. En je kunt het feestje helemaal invullen zoals je zelf graag wil. Ik snap dat je niet zomaar een kinderfeestje uit je mouw schudt, dus in deze blog kun je onze tips vinden om zelf een Encanto kinderfeestje te organiseren!

De film Encanto

Misschien heb je nog helemaal niet van de film Encanto gehoord. Encanto is de meest recente film van Disney, en al heel veel jonge kinderen hebben hem inmiddels gezien. De film heeft ontzettend aanstekelijke liedjes, die je absoluut niet meer uit je hoofd krijgt. ‘Nee, geen woord over Bruno,…..’
Voor iedereen die het verhaal niet kent, hier even kort de samenvatting:

Encanto is het verhaal van een buitengewone familie, Madrigal, die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. In de film heeft elk kind in het gezin de magische kracht van de Encanto, in de vorm van een unieke gave zoals super- of geneeskrachten, behalve Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rondom de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

De eerste stap Encanto uitnodiging voor het feestje!

Je begint natuurlijk met een uitnodiging maken. Als ik zelf een kinderfeestje organiseer, houd ik meestal de volgende onderdelen aan:

  • Binnenkomen
  • Cadeautjes geven
  • Iets lekkers snoepen, zoals bijv. cakejes versieren
  • Spelletjes/ activiteiten
  • Avondeten (optioneel)

Als je dus een Encanto feestje gaat organiseren, kun je deze globale onderdelen aanhouden, en hier dan een ‘Encanto draai’ aan geven. Hieronder wat ideeën die je kunt doen als je een Encanto kinderfeestje gaat organiseren.

Encanto kinderfeestje organiseren
Photo by Fernando Arcos on StockSnap

De film kijken tijdens de Encanto verjaardag

Het eerste wat bij mijn dochter meteen te binnen schiet als je het hebt over een ‘Encanto feestje organiseren’, is toch wel de film zelf kijken! Want hoe gezellig is het om samen met je vriendjes of vriendinnetjes deze film te kijken? De film zelf kun je bekijken als je een abonnement hebt op Disney+, of je kunt deze natuurlijk aanschaffen op dvd of blu-ray. Popcorn erbij, iets lekkers te drinken en kijken maar! Of je zet deze film juist aan op de achtergrond, terwijl je verder gaat met de andere activiteiten die je voor het Encanto feestje wil organiseren.

Een Encanto feestje organiseren: koekjes bakken

De moeder van Mirabel heet Julieta. Haar kracht is om mensen te genezen, dit doet ze met haar voedsel wat ze maakt. Zo bakt ze vaak genezende koekjes. Hoe leuk is het om op een kinderfeestje zelf koekjes met de kinderen te gaan bakken? Terwijl de koekjes in de oven staan, kun je ondertussen verder gaan met de andere spelletjes van je Encanto feestje. En als de koekjes klaar zijn, kun je deze natuurlijk lekker versieren!

taart
Photo by Robin C Samuel on StockSnap

Een bloemenkroon maken in Encanto thema

De zus van Mirabel heet Isabela. Haar magische kracht is om overal bloemen en planten te kunnen laten groeien. De kinderen gaan ook overal bloemen tevoorschijn toveren, want je gaat een bloemenkroon maken. Hiervoor heb je grote stroken papier nodig. Deze strook meet je rond de hoofd van het kind en niet je vervolgens op de goede maat. De kinderen gaan vervolgens aan de slag om hun kroon zo mooi mogelijk ter versieren met bloemen. Deze kunnen ze zelf tekenen, vouwen, met stickers plakken of knutselen. Wie maakt de mooiste bloemenkroon?

Een Encanto feestje organiseren: de muziek

Als je een Encanto feestje gaat organiseren, is het natuurlijk fijn om er bijpassende muziek bij te hebben. Een muziekje op de achtergrond, of gewoon even helemaal losgaan op de muziek en dansen als Mirabel en haar familie!
Een succes op elk kinderfeestje is het spelletje ‘stopdans’. De kinderen dansen er lekker op los, en als de muziek stopt, moeten ze bevriezen. Wie lukt dit het best? Mijn eigen dochters vonden het altijd leuk om stopdans te combineren met het uitdelen van de cadeautjes. Wie ze zagen bewegen, mocht als eerste een cadeautje geven, net zolang tot iedereen geweest was.

Je kunt de playlist met liedjes van de film via Spotify opzetten, maar natuurlijk ook de cd met de filmmuziek aanschaffen. Om het jullie makkelijk te maken, hebben we hieronder de linkjes naar de Nederlandstalige én Engelse playlist op Spotify gezet!

Just Dance in Encanto stijl

Jongere kinderen zijn vaak gek op dansen en ‘Just Dance’ is bij kinderen vaak echt een hit. Dus hebben de kinderen nog niet genoeg van het dansen na het spelletje stopdans, dan zou ik zeker nog wel ‘Just Dance’ activiteiten aanraden. En daar heb je niet persé een Nintendo Switch voor nodig, maar op Youtube zijn supergrappige filmpjes te vinden. Als je deze gewoon opzet (bijvoorbeeld afspelen via de televisie), doen de kinderen net zo enthousiast mee! En er zijn dus speciale Encanto versies van Just Dance te vinden.

En ook nog een leuk beweegspelletje:

Encanto kleurplaat

Als je zelf thuis een kinderfeestje organiseert, is het altijd handig om een stapel kleurplaten achter de hand te hebben. Maar als je een clubje kinderen hebt die van kleuren houdt, dan kun je het kleuren van kleurplaten gewoon ook als activiteit inplannen. Bij mijn eigen dochters had ik altijd een stapeltje kleurplaten liggen, voor als kinderen bijvoorbeeld eerder klaar waren met het versieren van hun cakejes. Maar de kinderen vinden kleuren meestal zo leuk, dat ze gewoon niet willen stoppen. Daarom kun je dit goed inplannen als onderdeel als je een Encanto feestje gaat organiseren.
Via Google kun je gemakkelijk Encanto kleurplaten vinden, door bijvoorbeeld de zoekterm ‘Encanto coloring’ in te vullen.

Piñata slaan

Het slaan van een piñata kan natuurlijk perfect als je een Encanto kinderfeestje gaat organiseren! Piñata’s komen uit Zuid-Amerika, dus een link met de film is zo gemaakt. Encanto speelt zich namelijk of in Colombia. Lees hier hoe je een pinata maken kunt.
Vul de Pinata met snoepjes, doosjes rozijnen, kleine cadeautjes of ander leuks en tadaaa… een leuke en eenvoudige activiteit voor je Encanto kinderfeestje!

pinata

Encanto spelletjes

Het neefje van Mirabel heet Antonio. Zijn gave is om met dieren te kunnen communiceren. Met dieren zijn natuurlijk heel veel leuke spelletjes te verzinnen. Als je een Encanto feestje gaat organiseren is het leuk om een memory te maken van verschillende dieren. En dan niet zomaar een memory, maar een mega memory! Zoek zelf platen van verschillende dieren en print elk 2 keer op A4 formaat uit. Zo heb je een supergroot memory, die je met zijn allen kunt spelen.
Als je dit liever niet met de dieren doet, kun je natuurlijk ook een memory maken met alle verschillende personages uit de familie Madrigal!

Encanto kinderfeestje organiseren
foto door user_id:47781 via Pixabay

Een Encanto kinderfeestje organiseren: ezeltje prik

Luisa is de sterke zus van Mirabel. Een bekende scene in de film is dat ze met ezels aan het sjouwen is. En met die ezels kun je een leuk spelletje doen! Ezeltje prik is een goed passend spelletje als je een Encanto kinderfeestje gaat organiseren. Print een ezel (of teken deze). Liefst op een groot formaat papier. Maak ook een staartje. Dit kan bijvoorbeeld van een stukje papier zijn. Doe hier een stukje kneedgum onder. Laat de kinderen dan met een blinddoek het staartje op de goede plakken. Wie zit uiteindelijk het dichtst bij?

Cadeau ideeën voor Encanto liefhebbers

Is jouw zoon of dochter een echte Encanto liefhebber? Dan zijn er natuurlijk ook leuke Encanto cadeautjes die je zou kunnen geven. Deze cadeautjes zijn wel te groot voor een kinderfeestje, maar misschien een leuk idee voor de echte verjaardag? Of laat de kinderen samen doen!
Wij wensen jullie in ieder geval heel veel plezier als jullie en Encanto feestje gaan organiseren. En dan zijn we natuurlijk heel benieuwd hoe het is geweest!

Lees ook deze blogs

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.