Skip to Content

Graffiti, vier leuke andere dingen die je kan doen!

Als je het woord graffiti hoort denk je vast aan die tekens op bruggen of muren aan de weg. Ik wel in ieder geval. Maar je kan ook andere hele leuke dingen doen. Daarom voor jou op een rijtje wat je allemaal met graffiti kan doen, en niet strafbaar is!

graffiti op muur
foto van pexels.com door pixabay

Een graffiti workshop

Hoe leuk is het om te leren hoe je zo’n geweldige tag moet maken. Of misschien wil jij wel leren hoe je echte kunst met die spuitbussen kan maken. Dan is een graffiti workshop echt iets voor jou. Door heel Nederland heen te vinden en super fijn om je hoofd even leeg te maken. Leer de technieken en maak iets voor bij je thuis aan de muur. Totaal iets anders dan je bent gewend, denk ik.

Een kinderfeestje

Wil jij iets anders dan naar een speelparadijs of een vette hap ergens eten? Dan is een graffiti kinderfeestje echt iets voor jou! Van een echte graffiti artiest leer je hoe je de gaafste tags kan maken op een paneel. En het leuke is, je krijgt het paneel ook nog mee naar huis! De kinderen leren eerst een ontwerp op papier te maken voordat ze die op het paneel gaan brengen. Daarna leren ze de verschillende technieken om er een geweldig kunstwerk van te maken. Ik weet zeker dat de kinderen dit nooit meer gaan vergeten!

Een tag op een shirt

Zelf laat ik mijn kinderen altijd een zomershirt maken met stiften. Maar als je de spuittechnieken van graffiti eenmaal kent kan je natuurlijk ook een mooi shirt maken. Hoe gaaf is het om je shirt vol te spuiten of een mooi kunstwerk ervan te maken? Als je eenmaal zo’n workshop of gaaf kinderfeestje hebt gehad dan kan je vast ook een shirt maken!

Met graffiti een aanmoedigingsdoek maken

Ooit heeft iemand voor mijn dansgroep Trinity een aanmoedigingsdoek gemaakt. De naam Trinity in geweldige letters. Alsof de graffiti zo van de muur was gemaakt. Als jij eenmaal de technieken van het spuiten onder de knie hebt, kan je op doeken beginnen. Maak een mooi doek om jouw voetbalelftal aan te moedigen of misschien wil je wel een mooie vlag maken voor de geboorte van je kind. Ik ben benieuwd wat jij kan doen.

Heb jij wel eens graffiti ergens gespoten? En wat heb je dan gemaakt? Ik merk dat steeds meer mensen er mee bezig zijn. Echt super leuk!

Lees ook deze blogs

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.