Skip to Content

Dino Experience Park – een kinderfeestje met Jurassic Golf

Al een tijdje was ik op zoek naar het perfecte uitje voor Stef: dinofan en speelt graag midgetgolf. Na wat zoeken op Google kwam ik uit bij Dino Experience Park in Gouda. De website was veelbelovend en Stef direct enthousiast! 

We gaan naar Dino Experience Park

6 juli was het ein-de-lijk zover: 3 weken wachten valt niet mee. Op de ruime parkeerplaats konden we makkelijk onze auto kwijt en werden we meteen meegesleept de dinotijd in. Grote stenen, dino-eieren en dinovoetstappen leidden ons naar de kassa om in te checken. Vanaf de kassa werden we naar het begin van de baan van de Jurassic Golf gebracht. Ook Tim kreeg met zijn 14 maanden een stick en balletje uitgereikt.

midgetgolfbaan

18 holes bij Dino Experience Park

De golfbaan van Dino Experience Park is geen midgetgolfbaan. De holes zijn gebaseerd op het echte golfen, maar met veel leuke en speelse effecten. Een looping zul je hier dus niet snel vinden, maar een baan welke onderbroken wordt door water is nog veel leuker! 

Na een korte uitleg over het parcours mochten wij starten bij hole 17. We hoefden dan niet te wachten op de groep voor ons. 

Afwisselend parcours

midgetgolfbaan

Het parcours van Jurassic Golf is heel afwisselend. Er zijn banen over het water (gelukkig met netjes om je balletje eruit te vissen), banen met heuvels, kuiltjes, onder een oude Jeep door, met moeilijke bochten,…. Van alles wat en daardoor voor elke leeftijd leuk. Tim deed uiteraard op zijn eigen manier mee, maar Stef had de slag al snel te pakken. 

jurassic golf gouda

Naast het afwisselende parcours is het geheel ook helemaal in de Jurassic stijl gestoken. Op het pad wat de bezoekers langs de banen voert, vind je dinosporen, ruig struikgewas en bewegende dino’s. Onderweg kom ook je watervallen tegen, voert het parcours je door een glow-in-the-darkgrot en moet je een trekvlot gebruiken om het parcours van Jurassic golf te kunnen vervolgen. Je waant je echt in het tijdperk van de dinosaurussen. 

Naast het afwisselende parcours was vandaag ook het publiek heel afwisselend. We zagen een groep volwassenen, tienermeiden, een kinderfeestje, een groep pubers. En dan was ik er zelf met mijn gezin. Iedereen leek het goed naar de zin te hebben, wat voor mij bevestigt dat Dino Experience Park eigenlijk geen vaste (kleinere) doelgroep heeft. 

Mooi weer, slecht weer

Dino Experience Park

Bij een golfbaan denk je al snel aan een buitenactiviteit. Klopt! Dat is Dino Experience Park ook! Toch kun je hier ook prima golfen als het minder mooi weer is. Naast stukje door een grot zijn er langs het parcours tal van mogelijkheden om even te schuilen. Hier en daar zijn leuke overdekte plekjes te vinden met een bank waar je even uit kunt rusten, wachten op de groep voor je of om te schuilen voor de regen of de zon. Deze ‘hutjes’ zijn ook helemaal in de Jurassic stijl en zijn versierd met lampjes. Ze hebben zelfs een terrasverwarmer! Wat kouder weer is dus geen excuus om niet te gaan. 

Ook aan de zonliefhebbers is gedacht, want bankjes in de zon zijn er ook genoeg te vinden. 

Na de laatste hole kwamen we weer langs het huisje waar we de balletjes en sticks in konden leveren.

Horeca

Dino Experience Park

Mocht je na het golfen tussen de dino’s trek hebben gekregen, kun je ook prima bij Dino Experience Park terecht. Er is een terras wat er gezellig uitziet met de loungebanken en zitjes die overal zijn gecreëerd. Binnen staan er tafels waaraan het ook goed toeven is. 

Qua kaart is voor ieder wat wils. Van koffie met gebak tot broodjes bal kun je er krijgen. 

Speciaal voor de kinderen zijn er verschillende kindermenu’s/-versnaperingen te krijgen. Zelf een ijsje maken in een dinobeker viel hier, letterlijk, goed in de smaak. Een grote bol vanille-ijs, een dinobeker en een hoop versieringen om je eigen favoriete ijsje te maken. 

Daarna kon er nog gesprongen worden op een van de springkussens die buiten stonden, maar dat sloegen wij over. 

Do or don’t Dino Experience Park

midgetgolfbaan

Wat mij betreft is Dino Experience Park een absolute do! 

In de eerste plaats is het dé plek voor dinofans die graag actief bezig zijn. De combi van Jurassic golf is uniek! 

Ten tweede heb ik veel verschillende mensen zien lopen in familieverband, groepje vriendinnen en oudere mensen. Tim was met zijn 14 maanden veruit de jongste, maar iedereen had het even goed naar zijn of haar zin. Dat maakt Dino Experience Park ideaal als uitje met een uiteenlopende groep. 

Bezoek Dino Experience Park in Gouda

Wil je Jurassic golf bezoeken, is het wel verstandig om even te reserveren. Je bent dan zeker van een plekje en je voorkomt teleurstellingen. Reserveren kun je doen via deze site

of telefonisch via 0182-583933. 

Het bezoekersadres is:

Dino Experience Park
Sluisdijk 15
2809 NA
Gouda

Openingstijden:

Maandag t/m zondag 10:00-19:00

Feestdagen 10:00-17:00

leuk ook om als kinderfeestje te doen:

Bekijk ook eens deze blogs:

Footer 6 nieuw
Daisy
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.