Naar Duinrell met je peuter

Bij de Jumbo hadden we dagjeweg bonnen gespaard en omdat het hoogseizoen is konden we er 1 per persoon inleveren voor 5 euro korting. Ach alle kleine beetjes helpen!

Dus zijn we in de vakantie gezellig een dagje naar Duinrell geweest met onze peuterdochter en oma. We boften enorm want het was heerlijk weer en we zaten net de vrijdag voor de vakantie begon dus het was ook rustig in het park.

duinrell

Horeca

Om kosten te besparen neem ik graag zoveel mogelijk vanaf huis mee, zeker omdat in parken vaak alleen maar junkfood te krijgen is en mijn portemonnee schrikt van de prijzen. Dochterlief kan inmiddels al hele flinke stukken zelf wandelen en de buggy gebruiken we dan ook hoofdzakelijk als sjouwmiddel en voor als dochterlief nog even wilt slapen. Ik draag graag op wieltjes zeker met een zware koeltas met pakjes appelsap en broodjes.

De horeca op het park is trouwens prima als je niet veel hoge eisen hebt. Er is een La Place restaurant waar wat gezonds gehaald kan worden alleen het nadeel is dat het eetgedeelte tussen La Place en de speeltuin beheerst wordt door kaauwen/kraaien en meeuwen waardoor je heel erg op je eten moet letten of bij pech weggejaagd wordt door de hongerige beesten. Wij waren dan ook blij dat we onze eigen picknick bij ons hadden en dat dit ook gewoon is toegestaan zodat we in alle rust even konden eten.

Attracties

Duinrell zet heel duidelijk op de plattegrond neer of de attractie geschikt is voor de kleinste kinderen of dat het een gezinsattractie is of voor echte waaghalzen. Dochterlief had al heel veel plezier om alle kikkers te zoeken die in het park staan als prullenbak. “Daar nog een!” hoorden we aan de lopende band.

We besloten om als eerste in het Kikkerrad te gaan. Ze vond het geweldig. Trots zwaaide ze als een prinses naar de andere mandjes en wees de kerken in de verte aan.

kikkerrad

Hierna ontdekte ze zelf de trampolines. Springen dus! Lekker samen met papa op het springkussen. “WhoeiWhoei” Ik was naderhand erg blij dat we de springkussens direct in de ochtend hebben gedaan. Toen we in de middag namelijk weer wilden gaan mochten we niet samen op de trampoline. Op mijn uitleg dat ze het in haar eentje nog een beetje eng vond werd de schouder opgehaald en gewezen op de simpelheid van de regels. Helaas een attractie minder dus voor kleine peuters die al wel veel durven maar nog niet alles alleen.

trampolines

Peutertoppers

Absolute toppers voor onze dochter waren het Caroussel waar ze wel 15 minuten achter elkaar op een groot paard heeft gezeten, de minitrein met trollengrot ( 2 rondjes) en de Niagara Superroetsj ( 7 keer samen met papa).

carrousel

De Kwakus Kwebbel Show en Play Kwek show vond ze ook erg leuk om te zien. Gelukkig was het rustig en had ze alle tijd om mee te stemmen tijdens de Play Kwek show.

play kwek showshow

Als afsluiter hadden we de speeltuin bewaard waar ze zich ook nog ruim een half uur prima in heeft vermaakt. Hierna merkten we toch wel dat ze te moe werd. Al met al toch goed volgehouden zonder middagdut. We waren letterlijk het park uit en toen viel ze in slaap.

speeltuinslapen

Score

We hebben een erg leuke dag gehad, maar mede het feit dat het rustig was en we dus niet lang hoefden te wachten bij de attracties zorgden voor een groot succes bij onze dochter. Een peuter heeft nou eenmaal nog niet veel geduld en 1 of 2 rondes wachten bij de attracties was meer dan genoeg. We gaan zeker weer terug buiten het hoogseizoen!

We geven Duinrell voor Peuters een 8.

 

 

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!