Fort knalkruit Hellendoorn – een gave attractie

Een paar dagen geleden om 8:00 uur togen wij (mijn partner, 2 kinderen en ik) naar attractiepark Hellendoorn. Een lekker stel bij elkaar, want Stef is te groot voor een aantal attracties, Tim te klein, Marco houdt überhaupt niet zo van attracties en ik kan er geen genoeg van krijgen. We zaten vol nieuwsgierigheid naar de nieuwe attractie Fort Knalkruit die vrijdag officieel geopend zou worden.

Fort knalkruit Hellendoorn

Onderweg werd er al volop gespeculeerd over Fort Knalkruit, we wisten inmiddels al dat het om botsauto’s zou gaan.

Hoe:

  • zouden ze eruit zien?
  • hard zouden ze botsen?
  • gaaf zou Fort Knalkruit eruit zien?

Allemaal vragen waar we nog de hele dag op zouden moeten wachten, want de opening is pas aan het eind van de dag. Spannend! Nu zal Fort Knalkruit ongetwijfeld in de smaak vallen bij Stef (5 jaar), want als er iemand gek is van botsauto’s, is hij het wel! Uiteraard met papa, want botsauto’s zijn een ‘mannending’ volgens Stef. Vrouwen kunnen tenslotte niet botsen, haha! (Die houden we erin!) 

Eerste keer attractiepark Hellendoorn

baby met beer attractiepark Hellendoorn

Voor Tim (11 maanden) is het de eerste keer in een attractiepark en ook hij wil natuurlijk wat te doen en te zien hebben vandaag. Online zag ik dat Hellendoorn een dreumesland heeft, dus wie weet of Tim daar wat dingen kan ondernemen. Puntje bij paaltje zijn we daar niet eens aan toe gekomen.

Gekleurd polsbandje voor kinderen

fort knalkruit Hellendoorn - Een gaaf Attractiepark voor het hele gezin. Attracties zoals achtbanen en shows voor jong en oud

Bij aankomst in Hellendoorn en ons gemeld te hebben bij de juiste ingang, liepen we het park in. Wat heel fijn was, was dat kinderen bij de ingang gemeten kunnen worden en een gekleurd polsbandje om krijgen, welke aangeeft in welke lengtecategorie ze zitten. Zo hoeven ze niet bij elke attractie te meten en is het meteen duidelijk voor de medewerkers of een kind de attractie in mag. Nu eerst koffie!

Spieken bij Fort Knalkruit Hellendoorn

fort knalkruit Hellendoorn - Een gaaf Attractiepark voor het hele gezin. Attracties zoals achtbanen en shows voor jong en oud

Onze eerste stop was Fort Knalkruit om te kijken of we heel stiekem misschien vast een glimp op konden vangen van de attractie. Fort Knalkruit was snel gevonden. Er stonden nog grote zwarte hekken voor, maar daar konden toch nét even langs kijken. We zagen een piratenfort: een gebouw met links een grote vierkante toren met daarop een piratenvlag en de woorden ‘fort Knalkruit’. Het blijft nog even spannend hoe de attractie er daadwerkelijk uitziet!

Attracties Hellendoorn

Tijd voor de eerste attractie! De wildwaterbaan was eerst aan de beurt. Stef ging er met papa in en ik bleef met Tim kijken. Het duurde voor ons gevoel een tijden, maar Tim vermaakte zich opperbest met wat rondkruipen en naar het snelstromende water kijken. Hij had Stef en papa snel in de gaten, toen hun boot in zicht kwam. 

Na de wildwaterbaan was de rioolrat aan de beurt. Voor Stef zijn eerste échte achtbaan! De rij was kort en al snel liepen we door het riool naar ons karretje. Wat gaaf was die achtbaan! Terwijl we het riool weer uitliepen, kon Stef het toch niet laten om nog even te vragen of het al tijd was om naar Fort Knalkruit te gaan. Nog 3 uur wachten!

Na ook de andere achtbaan, de bootjes, de vliegende olifantjes gedaan te hebben én een hapje te hebben gegeten, was het tijd om dan toch eindelijk langzaamaan vast richting Fort Knalkruit te gaan! Tussendoor pikten we nog even een speeltuin mee, evenals de monorail en een ijsje. Nog een half uurtje wachten! 

VIP bij Fort Knalkruit Hellendoorn

Als het dan eindelijk zover is, worden we gevraagd om het piratengebied te verlaten om officieel het gebied te betreden. Eenmaal door de officiële VIP-ingang zagen we dat er echte piraten waren gearriveerd! Ook waren de zwarte hekken die voor Fort Knalkruit stonden verdwenen en hadden we daardoor vrij zicht op de attractie. Na een welkomstdrankje liepen we rustig richting het rode touw waar inmiddels ook de piraten aangekomen waren. 

Tijdens het welkomstpraatje werd de spanning nog even verder opgevoerd. ‘Na 30 jaar afwezig geweest te zijn, zijn de botsauto’s terug in Hellendoorn! Fort Knalkruit is een attractie welke gebaseerd is op een oud piratenverhaal.’ 

De attractie bestaat uit twee vloeren waar zowel jong als oud hun hart op kunnen halen in de botsauto’s. De jongeren kunnen op de rechter vloer naar hartenlust ‘oefenen’ in de minibotsauto’s en de ouderen kunnen op de linker vloer flink tekeer gaan in de grote botsauto’s. 

Stef wilde uiteraard alleen Fort Knalkruit betreden, dus hij koos voor de rechtervloer. Keer op keer weer de botsauto’s in!  Uiteindelijk heeft hij er ruim 20 minuten non-stop ingezeten en was het eigenlijk nog niet lang genoeg. 

Entertainment en hapjes Hellendoorn

Ook de opening zelf was erg goed geregeld. Voor de kinderen liep er entertainment rond, voor een hapje en drankje werd gezorgd en zelfs de avondmaaltijd werd aangeboden in het piratenland. 

Moe maar voldaan gingen wij aan het eind van de dag richting onze overnachting en kan ik maar 1 conclusie trekken: Fort Knalkruit is zeker een aanwinst en met recht een knaller van een attractie!

Openingstijden Hellendoorn in de meivakantie

Hellendoorn is in de meivakantie elke dag geopend van 10:00 tot 17:00. 

Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, daarboven betaal je €24,50. Als je online een kaartje koopt, gaan de prijzen vanaf €15,50, maar dan heb je wel een vaste datum waarop je naar het park kunt. 

Parkeren kost 7,00 en kan op de parkeerplaats direct naast het park. 

Het park is te vinden aan de Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn.

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Daisy
Delen is enorm lief

Daisy

Ik ben Daisy, mama van 2 jongens (2013 en 2018), ik woon samen met Marco en ik ben gastouder. Als je mij op straat tegenkomt, is de kans groot dat de jongste in een draagdoek gezellig kletsend op mijn rug zit. Binnen zitten vind ik niks, maar ik trek er graag op uit alleen of met mijn gezin. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn camera te vinden en ben ik altijd op zoek naar leuke plekjes om foto’s te maken. Van lezen komt helaas niet zoveel meer sinds ik mama ben, maar met af en toe een gastblog ben ik toch lekker met taal bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.