Speelpark Oud Valkeveen – een heerlijk dagje weg

Wij waren te gast op het playmobil huwelijk in speelpark Oud Valkeveen. Prachtig verstopt tussen groen en water staat dit ruim opgezette park waar je letterlijk op je blote voeten rond kunt lopen bij mooi weer en een heerlijke dag kunt hebben met het hele gezin. 

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Bijna 100 jaar is het een paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Speelpark Oud Valkveen is ruim, overzichtelijk, veilig en kindvriendelijk opgezet.

Zo is er een grote speelweide, een theater, een privé strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Zelfs als het niet zulk mooi weer is, kun je toch spelen want verschillende attracties zijn overdekt. Daarnaast beschikken we over een prachtige indoor speelhal van 1500 m2 met de wondere waterwereld en met een echte bioscoop waar leuke grappige tekenfilms worden vertoond. Het park is echt geschikt voor alle leeftijden en speciaal ook voor peuters en kleuters!

Attracties Speelpark Oud Valkeveen

Er zijn verschillende attracties in Speelpark Oud Valkeveen die alleen toegankelijk zijn voor kinderen boven de 1.20, 1.10 en 0,95 cm. Dit in verband met de veiligheid voor de kinderen. In sommige attracties is begeleiding daarbij verplicht of zoals bij de Bijenzweefmolen mogen volwassenen niet mee!

draaimolen
speelpark oud valkeveen

Oldtimerbaan

speelpark oud valkeveen

Wij hadden erg veel plezier in de Oldtimerbaan. Dochterlief dacht alleen dat je echt zelf moest sturen en raakte een beetje in paniek omdat ze dacht dat ze het niet kon 😉 Maar ze deed het fantastisch natuurlijk en wilde vlug nog een rondje.

auto rijden

Treintje

wacht op de trein

Het treintje neemt iedereen mee het hele park over. Je kunt vanuit het treintje alle attracties zien en onderweg  uitstappen aan de andere kant van het park bijvoorbeeld. Het treintje rijdt op wieltjes over een beklinkerde weg en dat hobbelt wel nogal.

Door de Playmobil bruiloft hebben wij niet alle attracties kunnen doen. Zo is er nog een zweefmolen, een doolhof, botsauto’s, zakken glijbaan, achtbaan, waterfietsen en nog veel meer!

Speeltoestellen bij Speelpark Oud Valkeveen

In het hele park staan ook verschillende speeltoestellen die goed voor kleuters en de oudste kleuters toegankelijk zijn.

Zandbak klimtoestellen

speelpark oud valkeveen

Dit tafereeltje staat vlak bij het theater in het midden van Speelpark Oud Valkeveen. Vrolijke kleuren en laag klimwerk wat ideaal is voor de ouders die een peuter en een kleuter onder hun hoede hebben.

speelpark oud valkeveen

Iets verderop richting het strand en achterkant park staan deze houten klimrekken en speeltoestellen waar de kinderen zich ook helemaal kunnen uitleven.

Binnenspeeltuin in Speelpark Oud Valkeveen

speelpark oud valkeveen

Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen spelen in deze onderwatergrot. Al vond dochterlief het een beetje spannend eruit zien. Ze wilde snel weer naar buiten, wat ik helemaal niet erg vond want het was heerlijk weer tenslotte!

Playmobil speelgoed

Binnen in het restaurant is een grote speelhal voor kinderen waar ze met Playmobil kunnen spelen. Van Playmobil 1-2-3 tot ridder, prinsessen en Egypte. Voor ieder wat wils bij Speelpark Oud Valkeveen!

Stronkeltjes Theater

stronkeltjes theater

In het centrum van Speelpark Oud Valkeveen staat het theater. Hier wordt bij mooi weer buiten de show, en bij slecht weer binnen de show gehouden. Er zijn verschillende shows zoals Fonkeltje leert dansen en een verjaardagsshow.

Nog meer spelen!

speelpark oud valkeveen
speelpark oud valkeveen

Dochterlief haar favorieten waren deze fietsjes en de trampolines.

Miniland in Speelpark Oud Valkeveen

speelpark oud valkeveen

Speciaal voor baby, dreumes, peuter is er Miniland. De toegangsdeur kan alleen open als een volwassenen op een knop hoog drukt om de deur te openen. Dit terrein is volledig afgesloten en helemaal kleinere kinderen proof. 

Inclusief schattige Teletubbies heuvels en lage speeltoestellen.

Strand

speelpark oud valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen ligt aan het Gooimeer en in de mooie maanden kun je hier veel extra speeltoestellen vinden.

stormbaan

Zo is er een grote stormbaan voor de wat grotere kinderen en een groot ballenbak en luchtkussen voor de wat kleinere kinderen.

Bij het strand is een lifeguard aanwezig.

Horeca en Voorzieningen

Bij lekker weer moet er uiteraard een lekker ijsje gegeten worden. Die kun je op het smulplein kopen net als de glutenvrije patat en mayonaise! En nog veel meer lekkers.

In het restaurant kun je terecht voor luxe broodje en verschillende warme en koude dranken.

Picknickplekken in Speelpark Oud Valkeveen

picknicktafels

Echt overal in het park staan picknicktafels. Vol in de zon, in de schaduw van het bos en in de schaduw van een grote circustent bij het strand. Eigen eten en drinken mag je dan ook gerust meebrengen. Als je je rommel maar wel even netjes in de vele prullenbakken deponeert.

prullenbak

Er zijn beren, kikkers en dolfijnen om je vuilnis in te gooien net als hele grote vuilnisbakken bij de Horeca gelegenheden. Dochterlief houdt niet zo van rommel en heeft meerdere dingen opgepakt en netjes weggegooid. Zo jammer dat er nog steeds mensen zijn die hun kinderen niet netjes leren om hun afval weg te gooien in de prullenbak.

De toiletten zijn schoon en er zijn veel kindertoiletten. De wasbakken zijn laag zodat de kinderen er zelf ook bij kunnen makkelijk.

Bijna overal op het park ligt gras, nepgras en zand waardoor je echt op je blote voeten overal kunt rondlopen.

Parkeren is gratis onder de bomen waardoor je in een koele avond weer naar huis toe rijdt.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.