Hullie Speelboerderij in Uden – een kei leuk dagje uit!

In het gezellige Uden ligt Speelboerderij Hullie. Een boerderij die een metamorfose heeft gehad tot indoor speelparadijs. Met een mooie grote buitenspeeltuin, waterspeeltuin en nog veel meer. Ik was zo super enthousiast, dat ik deze tip voor een dagje uit niet aan de lezers van MamaScrapelle wilde onthouden. Lees dus zeker verder, als je nog op zoek bent naar een leuk dagje uit voor de zomervakantie!  

Volop vermaak bij Hullie

Als je aankomt bij Hullie, zie je buiten meteen een speeltuin. Mijn meiden renden daar enthousiast op af. Maar… deze speeltuin is slechts het begin! Want eenmaal binnen, begint de speelpret pas echt. Je ziet een enorme ballenbak, met een groot klimtoestel. Loop je verder naar de volgende hal, dan staat daar ook een groot speeltoestel, met machines waar je ballen uit kunt schieten, trampolines, rodelbaan, een spinnenweb toren én een megagrote vulkaan om op te klimmen.
Verder kun je in het binnen gedeelte ook nog een grote knutselclub vinden, een ‘Masjienekamer’ waar spellen met een beamer gespeeld kunnen worden én een grote ruimte om met reuze legoblokken te bouwen. En dit zijn echt de meeste reuze legoblokken die ik ooit bij elkaar gezien heb! Stiekem zou ik daar zelf ook wel mee aan de slag willen….

Waterspeeltuin voor de warme dagen

En dan is er ook nog een groot buitengedeelte. Een flinke speeltuin, skelters, een interactieve regenboog, een voetbalveld én een grote airtrampoline zorgen voor heel veel speelplezier. Mijn eigen dochter heeft zich uren kunnen vermaken op de airtrampoline, om daar salto’s en andere coole trucjes te oefenen.
Op de warme dagen is ook de waterspeeltuin open. Heerlijk afkoelen tussen de sproeiers! Dus als het warm weer is, moet je zeker niet vergeten de badkleding mee te nemen. Al deze verschillende speelmogelijkheden bij elkaar, zorgen ervoor dat je je echt een volledige dag kunt vermaken bij Hullie. Mijn oudste dochter van bijna 10 jaar kan zich in een gewone binnenspeeltuin niet meer zo lang vermaken, maar hier dus wel. Hullie is zeker voor kinderen tot een jaar of 12 een echte aanrader!

Hullie

Een bijzonder ontstaan

Leuk weetje is het ontstaan van Hullie Speelboerderij. Voor 2000 was dit nog een varkensboerderij. Maar de eigenaren hebben een omslag gemaakt, en hun blik op de recreatie gericht. Dit is dus uiteindelijk een enorm succes geworden! De varkensstallen zijn omgebouwd tot indoor speelparadijs.

Ruim opgezet

Bij Hullie heb je echt Brabantse gezelligheid. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kun je hier goed terecht. Er zijn meerdere terrassen, met enorm veel zitplekken, maar ook binnen is er volop zitruimte met leuke, knusse hoekjes. Er is een enorme kast met boeken en tijdschriften. En voor de ouders misschien niet onbelangrijk: er is goede Wi-Fi! Er zijn voldoende stopcontacten, dus als het nodig is tijdens het werk je laptop of telefoon op te laden, dan kan dat gewoon. Ideaal als je kinderen groot genoeg zijn en zelf kunnen spelen.

Brabants bourgondisch genieten bij Hullie

Van al dat spelen krijgen de kinderen natuurlijk trek. En dan zit je bij Hullie helemaal goed! Wat ik bij veel binnenspeeltuinen het nadeel vind, is de menukaart. Deze is vaak niet echt heel aantrekkelijk, je komt toch snel op frietjes uit. Bij Hullie is er enorm veel keuze. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor frietjes, maar er is echt een goede keuken, dus als ouder kun je ook kiezen uit lekkere lunchgerechten.
Zo had ik vandaag een lekkere boerenomelet, en mijn man een ‘Twaalf uurke’, met soep, brood en kroket. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een broodje carpaccio gaan, een ‘mekkersalade’ (salade met geitenkaas), spareribs of saté.
En voor de kinderen is er ook volop te kiezen! Van diverse tosti’s tot broodje knakworst, bolletjes brood met zoet beleg, pannenkoeken en het ‘Ujes worstenbroodje’. Maar natuurlijk is er ook het traditionele kindermenu met frietjes verkrijgbaar!
Leuk vind ik dat er veel samenwerking is met lokale bedrijven. Zo komen de scharreleieren uit Uden en de aardbeien komen van de welbekende ‘aardbeien drive-inn’.

Ook leuk voor kinderfeestjes of schoolreisjes

Wat ik een groot voordeel vind van Hullie, is dat er voor kinderen echt een hele schappelijke entreeprijs wordt gehanteerd. En de entree voor volwassenen is gewoon gratis!
Ook voor kinderfeestjes en schoolreisjes kun je hier terecht. Ik ben als leerkracht al 2 keer bij Hullie geweest met een schoolreisje. Een perfecte locatie voor de onderbouw, omdat het lekker overzichtelijk is en de kinderen zich toch vrij kunnen bewegen binnen de veilige omheiningen. Waarschijnlijk moet je als juf wel een aantal keer mee in de traptreintjes, omdat dat voor veel kleuters nog wel zwaar trappen is… 

Nu ik deze blog zo nalees, lijkt het wel één grote reclamecampagne. En dat komt omdat ik gewoon zo enthousiast ben over Hullie. Toen wij hier vorig jaar voor het eerst kwamen, waren we zo enthousiast, dat we meteen een abonnement hebben afgesloten. Dus: geen sponsoring, maar een enthousiaste review, omdat wij dit zo’n toffe locatie vinden en dit graag met jullie willen delen.

Zijn jullie al weleens bij Hullie geweest?

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.