Skip to Content

Plaswijckpark leeftijd – van dreumes tot een schoolkind

Afgelopen zondag was het code geel. Al viel het uiteindelijk wel mee gelukkig. Omdat het volgens buienradar wel mee ging besloot ik toch om met een kleuter, een dreumes en een peuter naar Plaswijckpark te gaan. Ik was er nog nooit geweest en dat terwijl deze grote speeltuin toch dichtbij is in Rotterdam. Ik hoopte dat Plaswijckpark met deze leeftijd variatie aan kinderen zou bevallen! De plattegrond op de website van Plaswijckpark zag er groot uit dus ik dacht dat we ons hier prima een dag konden vermaken, ook als het toch nog even zou gaan regenen!

Plaswijckpark leeftijd 1 jaar – een dreumes

Omdat ik met 3 verschillende leeftijden naar Plaswijckpark ging kan ik vanuit die 3 dingen een ervaringsbeleving geven.

Ben je alleen met een dreumes naar Plaswijckpark dan kun je je prima vermaken! Aan het begin van het park staat een leuke draaimolen. De dreumes zat op een paard en ik zat er naast op een stoeltje zodat ik de dreumes goed kon vasthouden. Super handig en voor mij een eerste keer om op deze manier in een draaimolen te zitten.

We namen het treintje om het park rond te rijden. Toen besefte ik mij dat het park kleiner is dan het leek op de plattegrond. Na het treintje gingen we lopend het park verkennen.

peuter naar Plaswijckpark

Langs allemaal dieren die de dreumes wel leuk vond natuurlijk kwamen we uit bij het grote hoofdgebouw waar je wat kunt eten en drinken en kunt spelen. Boven in het gebouw is een ruimte voor je dreumes met zachte magnetische bouwblokken. Blijf er wel bij 1 op 1 want er zijn meerdere vluchtwegen waar je kleine naar toe kan ontsnappen. 2 glijbanen, twee trappen aan de zijkanten bij de speelruimte en bij restaurant, 1 lift en een klim klauter paradijs dat naar beneden doorloopt. Wees gewaarschuwd als je met deze leeftijd Plaswijckpark bezoekt.

Plaswijckpark leeftijd met dreumes en peuter

In een ander gedeelte in het park is nog een lange speelhal waar de dreumes zich prima heeft vermaakt met de treintjes! En tussendoor deed de meneer even lekker een dutje in de Duo combinatie van de Thule Sleek die ik aan het reviewen ben.

Plaswijckpark leeftijd 2-4 jaar – de peuters

Ook de peuter zal genieten van de draaimolen en het treintje en de vele dieren die er op Plaswijckpark wonen. Had ik al gezegd dat er ook een kinderboerderij gedeelte is met een speelhooizolder? Zo schattig want er was daar ook een baby lama geboren! Als je Plaswijckpark met de leeftijd 2 tot 4 jaar bezoekt gaan ze het heel leuk vinden.

peuter naar Plaswijckpark

Aan het begin van het park is er ook een schattig kabouterpad. Druk op de knop en luister naar het verhaal van de kabouter en ga op onderzoek uit naar de kabouters.

Heel veel speeltuinen voor verschillende leeftijden

Met je peuter naar Plaswijckpark is ideaal bij droog weer want er zijn onwijs veel speeltuintjes buiten waaronder een skelterbaan voor kinderen tot en met 5 jaar. Waarschijnlijk moet papa of mama wel even duwen maar leuk is deze baan wel.

Boven in de grote speelhal is naast de dreumesbak, ook een ballenbak en een bak vol met clics waar grote jongens vuurwapens mee bouwden, maar kleine grote jongens mooie vrachtwagens mee maakten en huizen bouwden.

Beneden in de grote speelhal is het een groot klim en klauterparadijs.
Het is ingericht als het huis van opa en oma van der Plas. Bij hen in huis mag alles wat thuis niet mag, staat op de website. Een kledingkast waar je in kan klimmen , springen op bed, Ballengevecht met schietkanonnen in de badkamer en klimmen in de kastjes in de keuken. En in de woonkamer tussen de plantenbakken is het ook een dolle boel. Je peuter kan zich daar uren vermaken, maar mama/papa of andere verzorger moet wel goed opletten. Er zijn namelijk meerdere uitgangen dus de kinderen kunnen gewoon naar buiten gaan op hun eigen avontuur. Heb je een kleine wegloper peuter naar Plaswijckpark mee, blijf er dan goed bij!

peuter leeftijd naar Plaswijckpark

In de lange speelruimte, vlak bij de ijsbaan, is het beter te overzien als je een klein weglopertje hebt. Daar is maar 1 deur 🙂 Naast de grote ‘kamer’ met treintjes is er ook een ‘kamer’ met grote bouwblokken en een midgetgolf baan.

Ga je in de zomermaanden met je peuter naar Plaswijckpark dan vermaakt je peuter zich vast ook in het waterspeelparadijs en een rondje op de grote zwanen is natuurlijk ook erg leuk!

Met je kleuter naar Plaswijckpark

Natuurlijk ging dochterlief die nog net kleuter is ook mee naar Plaswijckpark. Ook zij vond de dieren, het treintje, de draaimolen, de speeltuinen, de skelters en alle binnen- en buitenspeeltuinen geweldig. Het mooie is ook dat elke leeftijd de dingen weer anders beleeft. Waar je bij de peuter nog op je hoede bent voor weglopen, is dat doorgaans voor je kleuter niet meer nodig. Die weten wel waar de ouder ergens is gaan zitten. Voor de grotere kinderen is er ook nog een heel groot gedeelte van het park afgezet voor een verkeerstuin. Veel hoge struiken hier dus je kunt je kind niet de hele tijd zien.

Zelf denk ik dat je als ouder met een kleuter en oudere leeftijd het meest ontspannen bent in Plaswijckpark. De kinderen kunnen zelf rustig spelen, blijven hopelijk op dezelfde plek en voor weglopen hoef je denk ik niet meer bang te zijn. Ook het watergedeelte is dan wat minder eng omdat er vaak al is begonnen met zwemles.

Sanitair in Plaswijckpark

Een aandachtspuntje is wel het sanitaire gedeelte in Plaswijckpark. De verschoonruimte in de grote speelhal zag er slordig en vies uit. De verschoonkussens waren echt smerig dus neem alsjeblieft zelf een verschoonmatje mee.

In de kleine lange speelhal is er geen verschoonruimte aanwezig. Ik redde mij door gewoon op de rand van de speelkamer te verschonen. Het was toch rustig! De toiletten zijn ook niet al te schoon op Plaswijckpark. Handig om te weten als je met je peuter naar Plaswijckpark gaat. Het kan natuurlijk ook een momentopname zijn geweest.

Misschien is dit een uitzondering hoor. Wij kwamen er voor het eerst. Misschien komt dit allemaal door het feit dat we ver buiten het hoogseizoen zitten en er wellicht wat mensen vrij hadden gekregen door code geel. Maar zelf vind ik het met kleine kinderen wel fijn als saniataire ruimtes goed worden bijgehouden.

Eten en drinken

Afgelopen zondag waren veel horecagelegenheden dicht. Pannenkoekenhuis, de horeca bij de lange speelhal waren gesloten. De horeca in de grote speelhal, het Huis in de Heuvel, was wel open. Je kunt hier patat, soep, harde belegde broodjes, tosti’s, broodje knakworst en allerlei snacks en drinken kopen. Met je kleuter of peuter naar Plaswijckpark wordt een gezellig dagje weg!

In de lange speelhal was de horeca wel dicht, maar er stond wel een frisdrank machine en een koffieapparaat. Bij beide moet je er cashgeld instoppen dus zorg dat je dat op zak hebt als je een echte treinbouwer hebt zit je hier wel even een tijdje namelijk 🙂

Er is ook een nieuwe speelhal met café waar je pizza kunt eten. Hier zijn we niet geweest.

En wat ook heel fijn is, je kan gratis parkeren!

Lees ook deze blogs

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.