Familiepark Drievliet, een dagje uit met de familie in Den haag

Familiepark Drievliet is voor mij jeugdsentiment. Toen was het nog in Rijswijk maar inmiddels is er flink uitgebreid en ligt de ingang net op Haags grondgebied, denk ik. Of het is stilzwijgend aangepast. Het maakt ook niet uit, want dit park is zeker leuk om eens te bezoeken. Begonnen als luxe kermis met attracties die net wat hoger en sneller gingen en waar je niet voor elk los ritje opnieuw hoefde te betalen. Inmiddels zijn die attracties ingehaald door de wereld, maar leuk is het nog steeds!

Familiepark Drievliet

Luxe kermis

Familiepark Drievliet was dus voor mij als klein meisje echt een luxe kermis. De attracties gingen hoger en sneller dan op een kermis. En je hoefde niet per ritje te betalen. Ook kon je er lekker snoep kopen en voor een dubbeltje met waterspelletjes spelen. Schommelen in het schommelschip was stoer en met de jongens ging je het reuzenrad in die toen nog draaiende bakjes had. Uiteraard moest menig jongetje laten zien hoe irritant, uhm stoer hij was door heel hard te gaan draaien op tophoogte. Ik was verre van onder de indruk. Maar het hoorde erbij. Net zoals het spookhuis en de botsauto’s.

Laten we eens naar 2022 gaan want er is veel veranderd. Het oude deel van het park is er nog maar de attracties zijn geupgrade. Een nieuw verflaagje, een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam. Hier en daar zie je de echt oude en originele ballenmachines nog staan en ook de waterspellen zijn er allemaal nog! Ook is er een heel stuk nieuw bij en is er een verse ingang. Ik neem je mee vanaf de nieuwe ingang van Familiepark Drievliet.

Ingang

Ik ben in april geweest en het park is dan van 10:00 tot 17:00 geopend. Ik ben met de tram gegaan met mijn oudste dochter en tram 15 brengt ons erheen. Vanaf de halte is het ongeveer 10 minuutjes lopen. Wij hebben dankzij mijn telefoon omgelopen, maar dat bracht ons wel naar de nieuwe gave brug over de snelweg heen. We waren er rond 10:15 en het was een beetje gekte bij de ingang. Er was maar 1 deur open en 1 man personeel om mensen binnen te laten. Dit had van mij wel wat beter gemogen. Maar eenmaal binnen bij Familiepark Drievliet en mijn dochter riep meteen “jeeeh”.

Je komt binnen in Familiepark Drievliet bij het nieuwe deel en dat heeft als thema onder water en oceaan. Er is rechts een toffe speeltuin met springbubbels en er zijn diverse attracties voor jong en oud. Alles ziet er hier heel mooi verzorgd uit. daarna kom je langs Delfts Blauwe draaikopjes en een boerderij deel. De schuur met zingende dieren was mijn dochter ook erg enthousiast over. Ik vond de dieren wat oud en slecht onderhouden, maar vooruit mijn dochter vond ze prachtig. Net zoals de draaiende uilen achtbaan. Deze is echt tof voor kinderen!

Van nieuw naar oud

Langs de flitsende formule 1 achtbaan, vanaf 1.30 m geschikt, komen we bij het oudere deel. De zweefmolen is een persoonlijke favoriet. Deze gaat zo hard en hoog, heerlijk! Daarachter staat ook de echte Griezelbus van Paul van Loon verstopt. Heel tof. Er zijn twee nieuwe attracties naast het oude retro spookhuis te vinden, nieuwe attracties met een beetje steampunk uiterlijk. Fietsvliegtuigen die je hoger laat zweven als je trapt. Het park hierachter is wel wat ouder maar het reuzenrad en de piratenspeeltuin zijn heel tof. Die speeltuin is echt prachtig en heerlijk uitdagend voor kinderen. Familiepark Drievliet is achterin wel een beetje een ratjetoe aan oud en nieuw, maar dat heeft voor mij zijn charme. Ik voel me hier nog steeds het meeste thuis, dit is ook waar fijne herinneringen opleven.

De twee mijnwerkers achtbanen zijn trouwens ook echt wel tof. De stoomtrein gaat heerlijk hard door de bochten en is dus leuk voor volwassenen en kinderen. En de echte mijnwerkers bakjes schudden op grote hoogte door scherpe bochten. Familiepark Drievliet is echt voor jong en oud interessant.

Overzicht Familiepark Drievliet

Ik heb een beetje een dubbel gevoel aan mijn bezoekje van Familiepark Drievliet overgehouden. Bovenal hebben we ons vermaakt. Het is een lekker divers park en voor jong en oud geschikt. Er zijn veel horecapunten en toiletten aanwezig met ruimte tot een baby verschonen. Het eten is alleen echt heel ouderwets en niet zo goed. Ik verwacht geen culinaire hoogstandjes maar het bekende broodje Unox was wat hard en droog, de patat smaakte naar karton en zelfs de door mijn dochter geliefde frikandel werd niet helemaal opgegeten. Dat zou van mij nog wel iets mogen verbeteren. Het kunnen alsnog simpele snacks zijn, maar het kan echt wel beter.

Ook was er gewoon te weinig personeel en kwam het meeste personeel jong en ongeïnteresseerd over. Attracties konden niet allemaal tegelijk open daardoor. Toch was er ook behulpzaam personeel hoor. Twee kinderen piepten voor en negeerden mij totaal maar de jongen van het reuzenrad loste dit heel netjes en vriendelijk op. Het meisje bij de Jolly Jumpers (rijdende paardjes, dikke favoriet bij mijn dochter) maakte voor elk kindje er een leuk ritje van. Door bovenste dingen had ik dus een beetje een dubbel gevoel aan mijn bezoek van Familiepark Drievliet, maar boven alles hebben we genoten!

Nog niet alles

En dan hebben we nog niet alles gezien! Vanuit het reuzenrad zag ik nog een heel nieuw gebied! Ik zag heel veel zitplekken om te eten en drinken, daarnaast een groot doolhof van heggen en een grote waterspeeltuin. Dat is dus echt heel leuk voor warme dagen en een reden om Familiepark Drievliet te bezoeken tijdens zonnige dagen. De toegang is online €24,50 p.p. vanaf 1 meter. Anders betaal je aan de deur €26,50. Wij gaan zeker nog eens terug in de zomer en nemen dan mijn man en mijn jongste dochter ook zeker mee!

Ook zijn er theatershows en films die draaien maar dit heb ik nog nooit bekeken eigenlijk, dus kan ik niks over zeggen.

Praktische informatie Familiepark Drievliet

 • Openingstijden wisselen maar nooit later tot 18:00 geopend. Actuele openingstijden staan op de website
 • Verschoonruimte voor baby’s aanwezig
 • Geschikt voor kinderwagens en rolstoelen
 • Horeca aanwezig
 • Tip: neem wat munten van €0,50 cent mee voor de waterspellen en ballenautomaten
 • Bereikbaar met de auto, groot parkeerterrein aanwezig
 • Ook met fiets goed bereikbaar
 • Bereikbaar met OV: tram 15 uitstappen Laan van ‘s-Gravenmade, 10 minuten lopen vanaf daar
 • Adres: Laan van ‘s-Gravenmade
 • Telefoon: 070 3 999 305
 • Tickets online kopen via de website geeft 2.- korting
 • Website met alle actuele info

Handige items voor dagje weg Familiepark Drievliet

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.