Skip to Content

Klimbos Harderwijk – een avontuurlijk uitje voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een leuk idee voor een avontuurlijk uitje? Een leuke tip voor het hele gezin is een bezoek aan een klimbos. Een actieve en uitdagende bezigheid voor jong en oud. Ook een leuk idee voor een vriendenuitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of schoolreisje. Variërend in moeilijkheidsgraad, voor de beginners en wat meer gevorderden. Een leuke locatie voor een spectaculair klimavontuur is het Klimbos in Harderwijk. Met bijvoorbeeld een vrije val, zipline en maar liefst 45 klimelementen. Dus voor een uitje om je grenzen te verleggen en misschien wat angsten te overwinnen ben je daar aan het goede adres!

Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk – een spectaculair uitje

Onlangs hebben we met de hele familie het klimbos in Harderwijk bezocht. Geschikt voor kinderen vanaf 1.20m. Zelfs de jongste waaghalzen gingen enthousiast van start. En ook al begin je met de makkelijke route, je moet best even je angst overwinnen zo hoog bij de start! Natuurlijk ga je niet zomaar van start, maar krijg je een gedegen uitleg van ervaren instructeurs. Ook is er een klein oefenstukje. Daarbij wordt uitgelegd hoe de zekering werkt, zodat je weet dat er niks kan gebeuren en dat je altijd blijft hangen. Van een klimmuur, tot touwbruggen en meerdere tokkelbanen. Er is heel veel variatie in klimelementen!

45 GAVE KLIMELEMENTEN · UNIEKE ROLLERCOASTER ZIPLINE · FREE FALL

Het parcours in het klimbos kun je zelf bepalen, met drie verschillende levels. Je kunt het dus zo uitdagend maken als je zelf wilt! Steeds wat spannender en hoger. Alhoewel er ook bij de makkelijke route al best lastige klimelementen zijn. Zeker voor de jongsten kan daarbij wat hulp nodig zijn van een ouder die aanwijzingen geeft. Kinderen onder de 13 jaar moeten worden begeleid door een volwassen persoon. Eén volwassene mag maximaal drie kinderen begeleiden. En voor degenen die echt even bevriezen en het niet meer zien zitten is er altijd hulp van de instructeurs, die je zelfs op een tussenpunt naar beneden kunnen helpen. Alhoewel het uitgangspunt altijd is om de route te vervolgen na wat mentale en fysieke ondersteuning!

Leuk is ook de rollercoaster zipline, die dwars door het klimbos gaat en doet denken aan een achtbaan door de hoge snelheid en bochten. Ook is er een lange duo zipline, waar je samen met je klimmaatje naar beneden kunt roetsjen. Echt heel stoer! Nog spectaculairder is de vrije val van 16 meter hoogte. Kijk hieronder voor een kleine sfeerimpressie!

Veiligheid en professionaliteit

Veiligheid staat natuurlijk voorop in een klimbos waar je op grote hoogte aan een touw hangt. Dat zal iedereen die eraan begint ook hopen en verwachten. Er zijn regelmatig controles van de klimelementen. In het klimbos wordt gebruik gemaakt van een speciaal systeem met een glider. Hierbij wordt de leeflijn van de klimmer verbonden met het beveiligingssysteem. Dus je kunt met een gerust hart van start! En je krijgt natuurlijk uitgebreide instructies hoe alles werkt. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het voorkomen van botsingen of kwetsuren. Want je komt vanaf de tokkelbaan soms in redelijke grote vaart naar beneden!

expoglider
Expoglider

Daarnaast zijn er natuurlijk coronamaatregelen:

 • Er kan alleen via de website gereserveerd en betaald worden. Op locatie is dit niet mogelijk.
 • Er wordt een maximaal aantal bezoekers per blok toegelaten.
 • Wil je niet klimmen en maar alleen toekijken? Er mogen maximaal 2 personen per reservering toekijken in het bos.
 • Er zijn desinfecterende middelen aanwezig.

In deze coronatijd is een uitje in de buitenlucht als het goed is redelijk veilig, wat het ideaal maakt als familieuitje, maar ook met vrienden of collega’s.

Combineren met andere leuke activiteiten

 • Het Klimbos is onderdeel van Adventurepark Harderwijk. Daar kun je bijvoorbeeld ook toeren over de Veluwe met een e-chopper, een escapetour doen of mountainbiken. Check de website voor alle informatie!
 • Je klimavontuur kun je afsluiten bij het Adventurepark Harderwijk met een drankje, borrel of BBQ. 
 • Het nieuwe Fort Vertier naast het Klimbos is een Romeinse fort met een labyrint en klimelementen. Het doel is om zo snel mogelijk alle torens langs te gaan. Ook geschikt voor jongere kinderen!
 • Ook in de omgeving van Apeldoorn is genoeg te beleven. Collega Anouk schreef er eerder een leuke blog over. Van Paleis het Loo tot de Apenheul, de keuze is heel divers!
 • Op zoek naar uitdagender klim- en survival avontuur? Bekijk de blog over survivallen in de Nederlandse natuur!
 • Vakantie in een boomhut vieren zonder klimwerk? Bekijk de blog over de Boomhut XXL van camping ‘d Olde Kamp.
 • Geef een activiteit zoals klimmen cadeau voor een verjaardag van je (klein)kind. Een blijvend leuke herinnering, en zeker een goed idee als kinderen wat ouder worden en er niet meer zoveel speelgoed op de verlanglijst staat. Kijk voor meer belevenistips eens op de verlanglijst voor een 10-jarige jongen.
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Wednesday 28th of July 2021

Dit is echt wat voor mijn kleine durfals, mijn kleinkinderen. Heb me ingeschreven voor de website.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.