Apeldoorn heeft het allemaal: een dagje uit of een vakantie

Heb je weleens aan Apeldoorn gedacht voor een dagje weg of een (korte) vakantie? In en rondom deze plaats, aan de rand van de Veluwe is namelijk veel te beleven. Wij zijn er al vaak geweest en in deze blog deel ik een paar plekken die zeker de moeite waard zijn!

Apenheul

Als je aan Apeldoorn denkt, dan denk je automatisch aan de Apenheul. Echt een plek waar je eens geweest moet zijn, uniek in Nederland. En eigenlijk voor alle leeftijden leuk om te bezoeken, zie ook deze blog . De Apenheul ligt in een mooi park, tegenover het Boschzwembad (wat ook een aanrader is op warme dagen, erg leuk zwembad). In de Apenheul zijn maar liefst 35 soorten apen te bewonderen, en bij sommige soorten kun je heel dichtbij komen. Op deze schattige foto is mijn zoon een jaar of 2/3 (nu is hij 11) en in die periode hadden we een abonnement op de Apenheul. Naast de apen zijn er trouwens mooie speeltuinen in de Apenheul.

Apenheul

Kinderpretpark Julianatoren

De andere attractie in Apeldoorn is de Julianatoren. Een leuk pretpark voor kinderen tot een jaar of 10. Jul en Julia de Muis begroeten je vaak al bij de ingang en naast de attracties is de show met deze muizen ook erg leuk. Meerdere keren per dag wordt de show gegeven. De Julianatoren vind ik een erg compleet park: een reuzenrad, blussende brandweerwagens, een achtbaan, treintjes, botsauto’s enz. Je kunt er gerust een hele dag met veel plezier zijn. De Julianatoren organiseert soms ook extra attracties rondom een thema, bijvoorbeeld Halloween. Leuk om hun agenda in de gaten te houden.

Julianatoren

Paleis het Loo

In Apeldoorn staat ook Koninklijk paleis Het Loo, wat tot 1975 nog bewoond werd. Een kleine 10 jaar later is het open gegaan als museum en je kunt het nog steeds bezoeken. Het paleis zelf is indrukwekkend om te bekijken, zo krijg je toch een beeld hoe een paleis er uit ziet. En ook te tuinen zijn erg mooi. En voor echte prinsesjes en prinsjes worden er ook Prinsen- & Prinsessendagen georganiseerd. Kom dan vooral in je mooiste koninklijke outfit en er worden allerlei extra activiteiten georganiseerd.

Paleis Het Loo
Fotocredits: https://www.paleishetloo.nl/

Andere leuke activiteiten in Apeldoorn

Apeldoorn is ook een leuke stad om te winkelen, met ook leuke restaurants/terrasjes. Het ligt op een steenworp van de Veluwe en het Kroondomein het Loo, waar je mooi kan wandelen en fietsen. Vlakbij de Apenheul en het Boschbad ligt een klimbos, voor mijn zoon met hoogtevrees is dat geen goed idee, maar wel een leuke plek voor de klauteraars onder ons. Ook een leuke aanrader is om naar Beekbergen te gaan, vlakbij Apeldoorn. Daar vertrekt namelijk de Veluwsche Stoomtrein naar Dieren, een bijzonder ritje in een 60/70 jaar oud vervoersmiddel.

Veluwsche Stroomtrein
foto: Bram Hakstege

Vakantieparken rondom Apeldoorn

Als je wilt overnachten in Apeldoorn zijn er natuurlijk allerlei hotels. Maar er zijn ook veel vakantieparken van de grote ketens rondom Apeldoorn, waardoor je dus ook makkelijk een weekendje weg of een langere vakantie kan boeken. Er is genoeg te doen in de omgeving zoals je hierboven al kan lezen, en ook bijvoorbeeld het Dolfinarium of leuke steden als Deventer en Zutphen zijn dichtbij.

Wij zijn zelf op vakantieparken Heideheuvel en Rabbit Hill geweest en dat is zeker met (jongere) kinderen een aanrader. Rabbit Hill ligt vlakbij de Apenheul en de Julianatoren, maar je fietst ook zo de heide op. En de vakantieparken liggen in een bosachtige omgeving, de meeste hebben wel een fijn zwembad, dus daarmee is Apeldoorn een ideale plek voor een mooie vakantie!

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.