Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne

Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne. Een handige blog met weetjes en linkjes bij elkaar verzameld. Want inmiddels leven we in een wereld waarin mondkapjes en handen wassen bij onze dagelijkse routine hoort. Waar vind je nou allemaal mondkapjes? En waar moet je rekening mee houden? Ik leg het jullie uit!

Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne

Mondkapjes kopen

Alles wat je wil weten over mondkapjes

Tegenwoordig kan je op heel veel plekken een mondkapje kopen. Grote modemerken en warenhuizen brengen zelfs mondkapjes uit passend bij een kleding collectie. Ons wordt aangeraden om niet medische mondkapjes te gebruiken. Je hebt mondkapjes met en zonder filter, van verschillende stoffen en op verschillende manieren te dragen. Kijk vooral wat voor jou fijn is en zorg dat je het hygiënisch draagt. Was op 60 graden, raak niet aan met je hand en gebruik een filter indien dit kan. Een filter kan je kopen maar een stukje keukenpapier werkt ook prima. Dit is kort alles wat je wil weten over een mondkapje en nu nog een passende vinden!

 • De Hema heeft verschillende soorten betaalbare mondkapjes in het assortiment
 • Xenos heeft ook betaalbare en de meest simpele mondkapjes in het assortiment
 • De Online drogist heeft een mooi assortiment. Van simpel en betaalbaar, tot hip en zelfs duurzame van bamboe!
 • En uiteraard is er ook Bol met een heel groot en ruim assortiment duurzame mondkapjes

Zoals je ziet genoeg keuze in modellen, soorten, prijzen en materialen!

Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne

Wassen wassen wassen… We wassen onze handen kapot! Maar wel met een goede reden. In de jungle van weetjes, feiten, zin en onzin is dit wel duidelijk. De kans van overleven voor het corona virus op handen die goed gewassen zijn is heel erg klein. Nu is het belangrijk om je handen te wassen, te ontsmetten en te verzorgen. Dit is alles overzichtelijk wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne.

Handzeep

Handzeep heb je in veel soorten en maten. Ik heb zelf een voorkeur voor biologisch en zo veel mogelijk troepvrij. Dit komt omdat mijn huid allergisch reageert en zeker nu we zoveel wassen. Omdat in duurzame merken kwalitatief betere ingrediënten worden gebruikt, ligt de prijs wat hoger. Maar dat is het voor mij waard, want kapotte handen is een hel. Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne, handzeep staat hieronder.

 • Bij De Online Drogist is een heel groot assortiment en gratis bezorgen vanaf 20.- Ik heb een voorkeur voor merken zoals Sonett, Attitude, Marcel’s greensoap en T.I.F. Nautrelle. Maar het assortiment is zo groot en ruim, er zit voor iedereen wel wat bij. Handig is ook dat je hier meteen je mondkapjes kan mee bestellen.
 • Ook de Hema verkoopt handzeep in blokken of in vrolijke pompjes! En ook hier kan je bezorgen combineren met mondkapjes.
 • Bij Bol vind je merken zoals Rituals maar ook gigaverpakkingen, tot andere merken. Ruime keuze dus! En altijd wel snel bezorgd. Ideaal voor kinderen is de Dettol No Touch Kids Paw dispenser!

Ontsmetten handen

Een goede desinfecterende gel is inmiddels ook onmisbaar. Voor onderweg een klein formaat en thuis kan je eventueel bijvullen. Ook kan je dit zelf maken. Maar omdat het wel echt goed moet werken heb ik dit nog niet aangedurfd. Voor nu alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne, handgel wat je kant en klaar kan kopen.

 • Handgel (en ook zeep) kan je voordelig bij de Xenos online vinden.
 • Bij De Online Drogist is ook een heel ruim assortiment van handgel
 • En ook bij Bol vind je weer de giga verpakkingen en ruim assortiment

Verzorgen handen

Dit is ook echt een belangrijk onderdeel. Smeer die handen wat vaker in, ze zullen je dankbaar zijn. Elke vette crème kanje wel gebruiken, bodymilk, bodybutter of speciale handcrèmes. Dit is het laatste onderdeel van Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne, verzorging van de handen. Dit is echt een persoonlijke keuze van wat je zelf fijn vindt.

 • De inmiddels bekende Online Drogist heeft de grootste keuze denk ik. Naast de mondkapjes, handzeep en gel, kan je ook meteen een heerlijk verzorgende handcrème in je winkelwagen gooien. Gratis bezorgen vanaf 20.-
 • Ook bij Bol kan je slagen voor handcrème en alle producten in 1 keer. Gratis bezorging vanaf 20.- of altijd gratis als je select klant wordt.
 • De Hema heeft een leuk aanbod van fijne creme en een handserum. Ook bij deze webshop slaag je voor alle producten als je dit in 1 keer zou willen. Vanaf 25.- zijn hier geen verzendkosten.

Tot slot; Alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen in deze gekke tijden en jungle van aanbieders! En ik hoop dat je alles wat je wil weten over mondkapjes en handhygiëne hier kan vinden.

Lees ook deze blogs

Take care!

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.