Hoeveel pijn doet een voorhoofdsholteontsteking

Ja dit is een ervaringsblog! De afgelopen 2 weken kamp ik al met hoofdpijn. Na een week aanmodderen mocht ik naar de huisarts en kwam de diagnose voorhoofdsholteontsteking. Maar wat is dat eigenlijk en hoeveel pijn doet een voorhoofdsholteontsteking?

Het ontstaan van een voorhoofdsholteontsteking

Een voorhoofdsholteontsteking begint meestal met een neusverkoudheid. Bij je neus zitten allemaal verschillende holtes die vol kunnen komen te staan met snot. De sinussen kunnen flink geirriteerd raken van al dat snuiten en bactieriën en virussen zitten er graag. Omdat ik last heb van een chronische sinisitus, dat is een langdurige ontsteking of infectie van de neusbijholten, had ik niet echt door dat ik verkouden aan het raken was. Voor de chronische sinisitus heb ik namelijk een hele goede neusspray van de KNO arts gekregen en die werkt super!

Omdat ik ook wat keelpijn had, moe en soms wat duizelig besloot ik toch thuis te blijven bij mijn zieke dochter. Na 2 dagen waarin dochterlief toch ook wel erg verkouden leek en flink hoestte, besloten we toch maar een corona test te doen. Voor haar helaas al de tweede keer, voor mij de eerste en man o man wat is die neustest rot! We belden op zondag en konden dinsdag terecht voor de test, ondertussen leek mijn neusverkoudheid nergens meer op, maar die hoofdpijn! AUW!

In die periode hadden docenten nog geen voorrang en donderdag middag logde ik in op mijn DIGID voor de uitslag, negatief few. Die van mijn dochter was echter nog niet bekend en ondertussen hield mijn hoofdpijn maar aan. We mochten niet naar de huisarts zonder negatieve testuitslag, wat wel begrijpellijk is.

voorhoofdsholteontsteking medicijnen

Pijnstilling bij een voorhoofdsholteontsteking

Omdat die hoofdpijn zo erg aanbleef en mijn temperatuur constant tussen de 37.3 en 38.2 zat besloot ik toch maar eens te googlen. Maar er zijn zoveel verschillende soorten hoofdpijn en nergens kon ik mij echt in vinden. Na 2 uur speuren op het www, ja dat gaat niet zo snel met erge hoofdpijn, kwam ik tot de zelfdiagnose voorhoofdsholteontsteking. Ik had zoveel pijn dat ik dagelijks flink wat paracetamol snoepte en ik ben echt geen fan van medicijnen slikken kan ik je vertellen.

Maandag kon ik eindelijk zelf bij de huisarts terecht en die constateerde hetzelfde. Ik kreeg een kuurtje doxy mee, omdat het aannemelijk was dat ik een bacterievorm had en kreeg wat extra neussprays voorgeschreven. En het advies om te stomen!

voorhoofdsholteontsteking medicijnen

Stomen en sprayen en stomen

Dat stomen was lekker hoor, met gedroogde kamille, maar zorgde er ook voor dat ik moest snuiten, wat weer extra druk zette op mijn voorhoofd die al zo’n pijn deed. Ik heb een paar keer gehuild die weken omdat ik me zo machteloos voelde en pijn had. Met hoofdpijn kun je heel slecht thuisonderwijs geven aan je kind kan ik je vertellen. En je geduld is al helemaal ver te zoeken!

Achter je laptop, een boek lezen, series en films kijken, beetje aanklungelen. Alles hield ik eigenlijk maar even vol en dan was ik het al weer zat. Ik met mijn ADHD hoofd met een voorhoofdsholteontsteking die verschrikkelijk pijn deed en zodra ik even actief was direct werd teruggefloten naar de bank.

Mensen die ik sprak die zeiden: “auw ja dat doet pijn” . Die wisten waar ik het over had, maar tot twee weken geleden had ik er zelf nog nooit last van gehad. Ik wist echt niet dat een voorhoofdsholteontsteking zo’n pijn kan doen!

kamille thee

Hoe lang duurt een voorhoofdsholteontsteking?

Nu na 5 dagen antibioticakuur begint mijn temperatuur eindelijk weer richting de 36 graden te gaan, de hoofdpijn is er helaas nog steeds maar mijn energie neemt weer wat toe. Dat geeft een mens moed!

En laten we eerlijk zijn, de klachten die ik in het begin had, leken erg op coronaklachten en wat ben ik blij dat ik dat in elk geval niet heb! Want om met deze koppijn thuis in quarantine te zitten met het hele gezin?! Aarrghh nee ik moet er niet aan denken!

Ik heb zojuist Dennenknop capsules besteld die ook goed schijnen te helpen bij deze klachten.

Ik ben zometeen twee weken verder en hoop heel erg dat ik woensdag weer fris en fruitig ben om weer aan het werk te kunnen! Want de kinderboekenweek wil ik voor geen goud missen en dat thuis zitten is niks voor mij!

Lees in deze blog hoe ik dankzij de Rhino Horn van mijn klachten afkwam!

Heb jij wel eens een voorhoofdsholteontsteking gehad? Had jij ook veel pijn en heb jij misschien nog andere tips?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.