Let’s play het visspel van Jouéco

Een pakketje wordt bezorgd en ik ben meteen nieuwsgierig. Het is vierkant en best groot; wat zou het zijn? Het is een visspel van Jouéco!! Dit spel past perfect bij ons gezin; mijn man is gek op vissen en gaat één keer per jaar naar Frankrijk om de grote jongens te vangen en mijn dochter is ook gek op vissen. Mijn ouders hebben een vijver in de tuin met een flink aantal vissen en we hebben zelf een aquarium met garnalen. Dus de liefde voor vissen is er!

visspel van Jouéco

Vissen

Zoals ik al benoemde hierboven; vissen zijn geliefde dieren hier in huis. Dit visspel komt als geroepen; zoiets hebben we nog niet in de speelgoedverzameling. De doos spreekt al meteen aan; je ziet de vissen door de doos heen en deze zien er vrolijk uit. De uitstraling van een spel / doos vind ik altijd erg belangrijk; hierdoor beslis je vaak of je een spel koopt ja of nee. De eerste indruk is goed! Snel uitpakken en kijken wat er allemaal nog meer in de doos zit.

visspel van Jouéco

Uitpakken en vissen maar met het visspel van Jouéco!

Ja zo snel gaat het met dit visspel. Je opent de doos, haalt alles eruit en binnen een minuut ligt het spel klaar voor de start. Dat vind ik altijd wel erg prettig. Ik kan een uitgebreid spel echt wel waarderen, maar voor (kleine) kinderen is het in mijn ogen fijn als het uitpakken is en gaan. Ready, set en go!

De grijpgrage handjes van mijn dochter waren er meteen bij toen de doos op de grond geopend werd. Het spel heeft niet veel uitleg nodig; je legt de vijver (gemaakt van stof) op de grond of tafel, legt de visjes erop en pakt de hengels erbij. Letterlijk dus uitpakken en vissen maar!
Je kunt het visspel van Jouéco spelen met twee personen tegelijk en met zes visjes in het spel is dit wel te doen. Ieder drie visjes of toch kijken of je er meer dan de ander kunt bemachtigen?!

De hengel heeft aan het uiteinde een magneetje zitten en in de bekjes van de vissen zit ook een magneetje. Hierdoor ‘vang’ je de vissen dus. Het bekje gaat ook een beetje dicht om de magneten goed te laten hechten aan elkaar. Daarna draai je aan de molen (voor de niet vissers onder ons, dat is dat ding dat vastzit aan je hengel waarmee je de lijn weer oprolt) en haal je de vis dus binnen. Het enige jammere eraan is dat wanneer je de lijn helemaal binnen hebt gehaald, hij door het gewicht van de vis weer uitrolt en de vis dus niet blijft hangen bovenaan de hengel.

Fun facts over het visspel van Jouéco

Het visspel is een eenvoudig spel met goede onderdelen. De vijver is gemaakt van stof, waardoor je deze uit kunt wassen wanneer nodig. Daarnaast is het mogelijk om het handvat van de hengels los te draaien (gemaakt van hout) zodat het allemaal makkelijker opgeborgen kan worden. Super handig als je maar weinig ruimte hebt!

Door het spel wat beter te bekijken, viel me nog een ander fun fact op; de ogen van de vissen. Iedere vis heeft een ander paar ogen; hoe leuk is dat! De één heeft wimpers, de ander een groot en een klein oog en weer een ander dichtgeknepen ogen. Wat een leuk detail! Als kind valt dit misschien niet zo snel op, maar als volwassene kan ik het erg waarderen dat het niet een aantal standaard gemaakte visjes zijn. De kleurtjes zijn ook heel schattig en een beetje pastel van kleur. Heel mooi !

Aanrader!

De maand september loopt alweer bijna op zijn eind en dat betekent dat we richting de feestdagen gaan. Ik zou dit visspel van Jouéco dan ook zeker als aanrader aan jullie mee willen geven! Super leuk spel en al makkelijk te spelen met kinderen onder de twee jaar. Op de doos wordt aangeraden vanaf 24 maanden, maar zolang je dit spel samen met je kind doet, is het zeker leuk om voor die tijd al te doen! Ik zeg zet het op de verlanglijstjes; voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten.

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.