Skip to Content

Valentijn knutselen kinderopvang – een overzicht van knutsels baby tot kleuter

De meest romantische dag van het jaar komt er weer aan; Valentijnsdag. Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen van je partner of je kinderen. Het voelt als een extra stukje waardering en liefde. Maar wie zegt dat je in de buidel moet tasten voor een cadeau? Maak je cadeau zelf en hij wordt des te meer gewaardeerd. Wat je kunt maken lees je in Valentijn knutselen kinderopvang een inspiratieblog.

Valentijn knutsels van papier

Papier is één van de materialen die je er snel bij pakt als je gaat knutselen. Maar knutselen met papier hoeft niet saai te zijn; in tegendeel. Hier laat ik je drie Valentijn knutsels van papier zien die makkelijk te maken zijn en daarnaast nog eens super leuk zijn! Ideaal voor een middagje Valentijn knutselen op de kinderopvang.

I love you to pieces – Valentijn knutselen op de kinderopvang

Deze eerste optie in het knutselen met papier is simpel maar zo leuk. En mocht jij op de kinderopvang een grote restbak met papier hebben dan kun je eindeloos Valentijn knutselen! Kies een A4 vel in een mooie kleur en teken in het midden een mooi groot hart. Schrijf boven het hart ‘I LOVE YOU’ en onder het hart ‘TO PIECES’. Nu is het tijd om je hart te gaan versieren. Dat gaan we doen met stukjes papier. Pieces is het Engelse woord voor stukjes; vandaar dat we het hart gaan vullen met stukjes papier. Dus pak er wat gekleurde vellen bij en scheuren maar! Ideaal om je restpapier op te maken. Deze stukjes plakken we uiteindelijk in het hart en klaar is je hart! Wie ga jij hiermee verrassen?

Lees ook deze blog over hartjes knutselen, super schattig!

Ik vind je lief puzzel – Valentijn knutselen kinderopvang

Een puzzel maken; dat klinkt moeilijker dan het is. Voor deze knutsel van papier heb je alleen een mooie afbeelding nodig. Kijk maar eens op internet; er zijn genoeg leuke afbeeldingen. Ik zoek op google naar ‘kleurplaat ik vind je lief’ en ‘be my valentine’ en vind al snel twee geschikte afbeeldingen waarmee ik aan het werk wil. Ik geef twee opties om te laten zien; één voor de kleinere kinderen en één voor de wat oudere kinderen voor het Valentijn knutselen op de kinderopvang

Valentijn knutselen kinderopvang? Keuze genoeg in deze blog en kun je aan de slag met Valentijnsdag cadeautjes baby, peuter en kleuter.
Be my valentine kleurplaat

De eerste stap in deze Valentijnsdag knutsels is het inkleuren van de kleurplaat. Daarna komt het leukste van deze knutsel; het knippen van de puzzelstukjes. Ik knip de kleurplaat voor de wat jongere kinderen in vierkante stukjes, zo kan een wat jonger kind ook zelf de puzzel maken. De kleurplaat voor de oudere kinderen knip ik in verschillende vormen. Zo maak je de puzzel wat uitdagender voor diegene die hem krijgt! Hoe leuk is dit cadeau? Succes gegarandeerd! Tip: plak de tekening eerst in zijn geheel op een kartonnen vel voordat je hem gaat knippen. Hierdoor zijn de stukjes van de puzzel een stuk steviger. Teken met stift aan de achterkant de vorm van de stukjes, zodat het knippen makkelijker gaat. Doe de puzzelstukjes in een mooie envelop of doosje en je cadeautje is compleet!

Hartje knutselen peuters

De derde Valentijnsdag knutsel is ook een hele leuke. Hier heb je niet zo veel voor nodig; rood papier, een schaar, potlood, perforator, een lintje en versiering voor het hart. We gaan een hart maken met een hartje eraan.

Met je potlood teken je een groot hart op je papier. In dit grote hart teken je een kleiner hartje. Dit kleinere hartje knip je uit en gaan we aan de onderkant van het grote hart hangen.

Met de perforator maak je namelijk een gaatje aan de onderkant van het grote hart en aan de bovenkant van het kleine hart. Door middel van het lintje maak je de harten weer aan elkaar. Nu komt de versiering aan bod. Ik heb gekozen voor knoopjes in verschillende kleuren en vormen. Ik heb deze op het grote hart geplakt en op het kleine hart een boodschap geschreven. Leef je lekker uit en klaar is je Valentijnsdag knutsel!

Valentijnskaart knutselen met peuters en kleuters

De laatste in de rij van Valentijnsdag knutsels van papier is de bekende Valentijnsdag kaart. Deze is geschikt als Valentijn knutsel voor de grotere kinderen op de kinderopvang en BSO. Deze mag natuurlijk niet ontbreken! Voor deze speciale kaart heb je ook niet zo veel nodig; een paar vellen papier, een schaar, potlood en een plakstift* of lijm.

geel papier met rechthoek

Je vouwt een A4 vel dubbel en tekent een vakje erop aan de vouwzijde van je kaart. De twee buitenste lijnen ga je knippen; hierdoor ontstaat er een soort ‘gat’ in de kaart. Wanneer je de kaart nu opent, verschijnt er een soort van bakje. We gaan hieruit wat hartjes laten komen die tevoorschijn komen als de kaart geopend wordt.

Valentijnsdag kaart maken

De hartjes knip je uit papier en plak je aan de binnenkant van het bakje. Je kunt de kaart ook verder nog versieren met stiften, kleurpotloden, glitters* of stickers. Maak er jouw mooiste Valentijnsdagkaart van! Voordat we klaar zijn, moeten we aan de buitenkant nog een extra vel papier plakken, zodat het gat wat is ontstaan niet zichtbaar is vanaf de buitenkant van de kaart.
Aan wie ga jij je kaart geven?

Valentijnsdag kaart knutselen

Valentijnsdag knutsels met verf

Verf blijft voor kinderen één van de leukste materialen om mee te Valentijn knutselen op de kinderopvang. Natuurlijk ontbreekt het knutselen met verf niet in deze inspiratieblog.

Valentijn knutsel baby – handen en voeten verven

Dit is de ideale knutsel voor kleine kinderen die je toch wilt meenemen in het Valentijnsdag knutselen. Want hoe klein je kindje ook nog is, een afdruk van een hand of voet is heel makkelijk gedaan. Kies een mooi canvasdoek* of vel papier, smeer wat verf op de hand en/of voet van je kindje en maak een afdruk. Denk wel bij het werken met verf aan welke verf je kiest (kies bewust) en zorg dat je de voeten en handen goed schoonmaakt! Ik zou het niet zo snel doen met een pasgeboren baby, maar een kindje van een maand of 6 kan best meedoen met deze activiteit.

Baby knutsel Valentijnsdag

Stempelen met een wc rolletje – hartje knutselen peuters

De tweede optie in deze Valentijnsdag knutsels met kinderen in de categorie verf is het stempelen met een wc rolletje. Vouw/buig het wc rolletje aan de bovenkant een beetje zodat je de vorm van een hartje krijgt. Pak er nu een vel papier en verf bij en stempelen maar. Kies jij voor één kleur of meerdere kleuren om te stempelen? Tip; kies je voor het stempelen met meerdere kleuren, zorg dan voor meerdere wc rolletjes. Misschien vind je het leuk om je ‘schilderij’ als hij droog is nog wat te versieren. Glitters, stickers, tekenen; alles mag en kan!

Valentijn knutsel baby en dreumes – verven rondom letters

Voor deze Valentijnsdag knutsel heb je een canvasdoek nodig of een vel papier. Pak een rol tape erbij en plak met deze tape letters op je canvasdoek of papier. Zorg dat de tape goed vast zit, maar later ook goed kan loslaten. (schilderstape of washi tape bijvoorbeeld)
Nu ga je aan de slag met de verf. Schilder je canvasdoek of papier mooi met alle kleuren en vormen die je maar kunt bedenken. Laat je kunstwerk goed drogen! Nadat hij goed gedroogd is, kun je de tape voorzichtig verwijderen. Nu zijn de letters zichtbaar op je canvasdoek in het wit (de achtergrond van je doek) en leest de ontvanger van je kunstwerk je boodschap. Wat ga jij ‘schrijven’?

Valentijn knutselen kinderopvang – nog wat ideen

Hierboven heb ik een aantal opties gegeven voor het Valentijn knutselen op de kinderopvang in de categorie papier en verf. Ik heb echter nog een drietal leuke opties voor jullie die ik echt nog met jullie wilde delen.

Foto van je kind

Voor dit knutselwerkje pak je je telefoon of camera erbij en maak je een foto van je kind van de zijkant. Dit terwijl je kind een ‘vliegkus’ geeft. Deze foto print je uit en plak je op een mooi vel papier of een stuk karton. Daarna ga je hartjes tekenen of uit papier knippen. Je kind blaast immers hartjes als kus! Hoe leuk is deze Valentijnsdag knutsel?

Foto kind die blaast
Valentijn knutselen kinderopvang? Keuze genoeg in deze blog en kun je aan de slag met Valentijnsdag cadeautjes baby, peuter en kleuter.
Foto uitknippen
Valentijn knutselen kinderopvang? Keuze genoeg in deze blog en kun je aan de slag met Valentijnsdag cadeautjes baby, peuter en kleuter.
foto knutsel voor Valentijnsdag

Jij bent mijn favoRIETJE

Dit knutselwerkje heb ik als mama gekregen voor mijn allereerste Moederdag. Ik was zo blij verrast en vond het zo onwijs leuk dat ik deze echt met jullie wilde delen. Hij is heel simpel om te maken maar o zo leuk!
Wat heb je nodig voor deze Valentijnsdag knutsel voor kinderen? Papier, plakband of washi tape en natuurlijk een rietje. Bedenk hoe je het rietje op het papier wilt leggen en plak het vast met de plakband of leuke washi tape. Nu nog de pakkende en passende tekst ‘jij bent mijn favoRIETJE’ en je bent klaar. Wie ga jij hiermee verrassen?

Valentijn knutselen kinderopvang; een klaproos maken

Als allerlaatste optie die ik graag aan je meegeef in deze inspiratie blog over Valentijn knutselen op de kinderopvang, is het maken van een klaproos. Je hebt hiervoor een lege eierdoos nodig, rode verf, een stokje en mooie steentjes of parels. Verf een ‘kommetje’ uit de eierdoos mooi rood en laat deze goed drogen. Tip; verf eerst de binnenkant en daarna als deze goed droog is de buitenkant. Prik daarna met een satéprikker een gaatje aan de onderkant en steek daar het stokje of iets anders doorheen. Plak aan het einde van het stokje aan de binnenkant van de roos een steentje of parel. Nu is je roos klaar! Natuurlijk kun je de roos ook maken zonder parel of steentje aan de binnenkant. Het is jouw cadeautje; maak er wat moois van.

Klaproos maken van eierdozen Valentijn knutselen kinderopvang? Keuze genoeg in deze blog en kun je aan de slag met Valentijnsdag cadeautjes baby, peuter en kleuter.
Klaproos maken van eierdozen

Zo, mijn inspiratieblog zit erop! Ik hoop dat ik je genoeg ideeën heb gegeven voor deze liefste dag van het jaar. Welke knutsel vinden jullie het leukste of mooiste en waarom? Gaan jullie ook lekker knutselen? Laat het me weten. Happy Valentines day!

Zal ik nog een leuk geheimpje verklappen; deze knutselwerkjes kan je ook heel goed maken voor Moederdag – en/of Vaderdag!

Kijk hier voor meer valentijnsblogs

Vond je deze blog handig? Pin je dan onderstaande foto voor ons?

Valentijn knutselen kinderopvang? Keuze genoeg in deze blog en kun je aan de slag met Valentijnsdag cadeautjes baby, peuter en kleuter.
Footer1
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.