Skip to Content

Kids Wonderland, een wonderlijke avonturenwereld

Vinden jouw kinderen binnenspeeltuinen ook zo leuk? Dan is Kids Wonderland misschien wel een leuke om naar toe te gaan. Anders dan de bekende binnenspeeltuinen en totaal gethematiseerd! Welk sprookje ga jij beleven in deze indoorspeeltuin?

Kids Wonderland entree
De entree van Kids Wonderland

Kids Wonderland in Molenschot

Dicht bij Tilburg in de buurt heb je een bijzonder plekje tegen een camping aan. Hier kan je zowel binnen als buiten spelen. Ideaal voor elk seizoen. Helaas zijn ze tijdens het hoogseizoen alleen geopend voor de campinggasten van Capfun de Wondermolen. Maar de rest van de dagen kan je er, behalve op maandag en dinsdag, gewoon heen.

Een compleet andere wereld

Zodra je binnen komt waan je je in een compleet andere wereld. Anders dan andere indoorspeeltuinen is Kids Wonderland compleet gethematiseerd. Dat onderscheid hen gelijk van de rest. De horeca is een piratengebied met een deel van een piratenschip waar je kan zitten. De speelruimte is geen grote open vlakte maar bestaat uit verschillende gebieden. Ga jij mee op avontuur?

Welk avontuur als eerste?

De kinderen zijn snel weg en wij zoeken een plekje om te zitten. Niet heel makkelijk, want door de kerstvakantie is het echt bomvol. Er is een tafel gereserveerd met wel 12 stoelen eromheen. Die de rest van de dag gewoon leeg staat. Gelukkig gaat er iemand weg en kunnen we zitten. Ondertussen zijn de kinderen in de vlindertuin te vinden. Een mini lunapark binnen de kasteelmuren. Wat super leuk bedacht!

Verschillende gebieden in Kids Wonderland

Wanneer ik een rondje loop zie ik dat Kids Wonderland verschillende gebieden heeft. Zo is er de grote wensboom die je helemaal naar het plafond brengt. Loop je verder langs de vlindertuin dan kom je in het wilde westen en zie je om de hoek het heelal met lasergame. In de jungle kan je springen en bij de onderwater wereld heb je in de lucht onderzeeërs. De hele middag zien we onze kinderen niet verschijnen. Er is zoveel te zien en te beleven.

Kids Wonderland
Een gedeelte van het buiten gebied

Ook buiten genoeg te beleven

Aan het eind van de middag komen ze terug om te vragen of we mee naar buiten willen. Daar is namelijk ook nog genoeg te ontdekken. Klimmen, springen en nog veel meer. De kinderen vinden het geweldig en rennen van het één naar het ander. Ook zie ik een midgetgolf baan, maar ik weet niet of je die ook kunt gebruiken als je hier bent. In ieder geval is hij nu dicht. Net als het raceparcours.

Tot het einde in Kids Wonderland

Op de website staat dat ze tot 19.00u open zijn, maar om 18.00 wordt er al volop opgeruimd en krijgen we het idee dat we weg moeten. De vlindertuin en de wensboom* worden gesloten en ook de tafels worden schoongemaakt en opgeruimd. We moeten zelfs weg van onze tafel omdat ze die ruimte al willen afsluiten. Het geeft ons het gevoel dat we weg moeten, maar de kinderen willen echt nog even spelen. Uiteindelijk zijn we één van de laatste die weg gaan. Ruim voor sluitingstijd, maar het personeel wil heel graag weg. Komen we ooit nog terug? Zeker wel, want de kinderen hebben het geweldig gehad.

Wil je meer weten over Kids Wonderland? Ga dan vooral naar hun website.

Wil jij meer tips om met je kinderen op stap te gaan? Lees dan onze verzamelblog met alle uitjes in Nederland

Lees ook deze blogs:

footer 8
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.