Skip to Content

Het sprookjes memory spel – een sprookjesachtig geheugenspel

Er was eens… een gezin dat gek is op sprookjes! Zoals in eerdere blogs al wel te lezen was, houden wij heel erg van sprookjes. En toen het sprookjes memory spel op ons pad kwam, waren wij dus meteen erg enthousiast!  

hoofd

Maak de goede combinaties met het sprookjes memory spel

Wie is er bang voor de grote boze wolf? En wie heeft er van mijn pap gegeten? Bij het sprookjes memory spel ga je proberen om de sprookjes compleet te maken. Zoek van elk sprookje de 3 kaartjes bij elkaar en vertel het verhaal. Het sprookjes memory spel is een spel waar je zeker een goed geheugen voor nodig hebt. Wie krijgt de meeste sets van de 15 sprookjes bij elkaar gezocht?

Een memory met 3 kaartjes per set

Een memoryspel kennen we natuurlijk allemaal, maar het sprookjes memory spel is echt anders dan andere memory spellen. Bij dit memoryspel moet je namelijk niet 2 dezelfde kaartjes bij elkaar zoeken, maar 3 kaartjes die bij elkaar horen. Je zoekt dus bijvoorbeeld de drie biggetjes, het stenen huisje én de wolf. Dat is dus een stuk pittiger dan een gewoon potje memory.
Ik had er zelf wat meer moeite mee dan mijn kinderen. Ik vind ‘gewone memory’ al lastig, om te onthouden wat waar ligt, maar met 3 kaartjes is het helemaal een uitdaging….

Gelukkig kun je het natuurlijk eenvoudiger maken voor jezelf. Is het echt te lastig met 3 kaartjes, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om het spel met maar 2 kaartjes per sprookje te spelen. Of je kiest ervoor om niet alle 15 sprookjes te gebruiken, maar bijvoorbeeld 10 sprookjes.
Daarnaast kun je het natuurlijk ook gebruiken om de verhalen neer te leggen en zo zelf het verhaal goed na te vertellen.  

Boekje met alle sprookjes

Een leuke extra is dat er ook een boekje bij zit met alle sprookjes uit het memory spel. Een aantal sprookjes zijn natuurlijk heel bekend, zoals Hans en Grietje, Assepoester of Sneeuwwitje. Maar er zijn ook een aantal minder bekende sprookjes in het memoryspel opgenomen, zoals bijvoorbeeld Jaap en de bonestaak, het lelijke eendje en de drie geiten. Dus zo kun je niet alleen spelen, maar ook lekker voorlezen!

Het sprookjes memory spel – prachtige tekeningen

Toen ik klein was speelde ik bij mijn oma altijd een sprookjeskwartet. Dit zou je tegenwoordig echt ‘vintage’ noemen, maar de plaatjes zijn me nog steeds bij gebleven, die waren prachtig! En daar doen deze mooie tekeningen van het sprookjes memory spel me ook aan denken. De tekeningen doen wat ‘retro’ aan, en zijn echt super! Je blijft ernaar kijken. Door het mooie kleurgebruik, maar ook door de bijzondere stijl. De illustrator van dit spel is Yeji Yun.
Ook vind ik het erg leuk dat de sprookjesfiguren een update hebben gehad naar de huidige tijd. Je ziet in de tekeningen prinsessen van allerlei etniciteiten. En dat zorgt ervoor dat dit sprookjes memory spel weer jaren mee kan! 

Het sprookjes memory spel

Nog meer sprookjes inspiratie

Ben je ook zo enthousiast (geworden) over sprookjes? Kijk dan zeker eens bij onderstaande blogs!

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Sunday 16th of May 2021

Wat een ontzettend leuk memoryspel. Leuk voor mijn kleinkinderen, ze zijn dol op memoryspelletjes. Heb hem op mijn lijstje gezet bij bol. Bedankt voor de tip.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.