Skip to Content

Vertel een sprookje dag 2024, een themablog met allemaal tips!

Elk jaar is het op 26 februari vertel een sprookje dag. Omdat er op de site van MamaScrapelle flink wat artikelen over sprookjes staan en ook de nodige knutselwerkjes vind je op deze pagina alles wat je moet weten voor deze leuke dag. Van vertellen, tot lezen, naar beleven en maken! Ben jij klaar voor vertel een sprookje dag 2024?

hoofd vertel een sprookje dag

Vertel een sprookje dag

Allemaal zijn we groot gebracht met sprookjes. Van de Efteling sprookjes, Hans Christian Andersen sprookjes, gebroeders Grimm* en nog veel andere soorten sprookjes. Denk ook aan Disney en moderne sprookjes. Als je al begint met: Er was eens… en eindigt met Ze leven nog lang en gelukkig, heb je zo zelf een sprookje wat je kan vertellen.

Sprookjesboeken

Er zijn onwijs veel sprookjesboeken. Voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen. In elke cultuur komen er wel sprookjes voor. Sommigen kun je in elke taal vertellen, anderen zijn echt cultuur/ land gebonden. Maar allemaal een mooie inspiratie voor vertel een sprookje dag!

Door de komst van de Disney films zijn vele verhalen wereldberoemd geworden. Vertel er een aan je kind. Kies jij of kiest jouw kind? Hieronder wat inspiratie, klik op de foto om naar de review te gaan!

De wondereik
vertel een sprookje over Reinaert de Vos
de kikkerbilletjes van de koning
sprookje sneeuwwitje
vertel een sprookje de zes dienaren
vertel een sprookje duimelijntje
de wilde zwanen
vertel een sprookje grootmoeders oren

Sprookjes in het theater

Je kunt natuurlijk ook naar een theatervoorstelling ter ere van vertel een sprookje dag! Daar is het residentieorkest bijvoorbeeld super goed in! Wij zijn al naar meerdere voorstellingen geweest waaronder; Peter en de Wolf, Peer Gynt en het Zwanenmeer. Klik op de tekst van de foto voor meer informatie.

Sprookjes knutsels

Natuurlijk kun je ook heel goed knutselen met thema sprookjes! Elk sprookje heeft wel herkenbare elementen waarmee je lekker aan de slag kan. Vertel een sprookje dag, maar maak ook een sprookje! Leuk zijn onderstaande creaties hè? Klik op de link hieronder en je krijgt ze allemaal te zien! Of klik op de foto.

Vertel een sprookje op mooie plekken

Er zijn ook plekken waar sprookjes worden verteld. Denk aan de Efteling, maar ook bij aardbeienland bijvoorbeeld kun je sprookjes vinden! Natuurlijk kun je ook een mooie verhalen vertellen op alle plekken op de wereld. In het kinderboekenmuseum in Den Haag vind je verhalen van Max Velthuijs of Annie M.G. Schmidt bijvoorbeeld. Klik op de tekst in de foto voor meer informatie.

Vertel een sprookje dag speelgoed

En dan is er ook nog sprookjesspeelgoed waarbij kinderen elkaar mooie sprookjes kunnen vertellen terwijl ze zoet spelen, bouwen of knutselen! Zoals sprookjespuzzels voor peuters.

Andere sprookjesblogs op MamaScrapelle

Vertel een sprookje dag. Wat is jouw favoriete sprookje?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.