Skip to Content

Tip voor een dagje Efteling – een blog met 9 tips

Als je op een steenworp afstand van de Efteling woont, dan is het natuurlijk heerlijk om een abonnement te hebben! Zo kun je na schooltijd naar de Efteling rijden en ‘even’ een paar attracties pakken.
Omdat wij regelmatig in dit pretpark komen, heb ik misschien wel wat leuke tips als je een dagje naar de Efteling gaat. Daarom deel ik mijn ‘9 x tip voor een dagje Efteling’ graag met jullie!

Tip 1: Download de app als eerste Tip voor een dagje Efteling

De eerste tip voor een dagje Efteling is om goed op de hoogte te zijn: download dus de gratis app! Hierin kun je informatie vinden over de attracties (zoals de minimumlengte voor de achtbanen) én de huidige wachttijd. En deze tijd klopt eigenlijk altijd exact! Zo kun je handig beslissen waar je in wil, of welke attractie je misschien even over wil slaan.

Ook is er te zien welke shows er zijn én heb je de plattegrond bij de hand.
En de laatste nieuwe functie, die ook superhandig is: je kunt bij Station de Oost (De Hongerige machinist) je frietjes bestellen via de app. Zo hoef je niet in de rij te staan en kun je op de afgesproken tijd je bestelling ophalen.

Tip 2: Breng een bezoekje aan de sprookjesboomshow

tip voor een dagje efteling

Op meerdere momenten is er in het openluchttheater in het Sprookjesbos een theatervoorstelling te zien. Hierin spelen sprookjesfiguren zoals Roodkapje en Wolf de hoofdrol.
Deze show duurt een minuut of 20, en is echt een aanrader als je met jonge kinderen een bezoekje brengt aan de Efteling. In de winter hoef je niet koud te zitten, want dan liggen er fijne kussens op de bankjes!

Tip 3: Kies een vaste fotoplek

Wanneer je vaker naar de Efteling gaat is dit erg leuk om te doen: kies een vaste fotoplek en maak elke keer als je naar de Efteling gaat een foto op dezelfde plek.
Dit kan natuurlijk op een paddenstoel, maar er zijn zat andere leuke plekken! Denk bijvoorbeeld aan het bord bij de ingang van het sprookjesbos, voor het huisje van Hans en Grietje, bij Draak Lichtgeraakt of bij de wachters bij de Indische waterlelies.
Zo heb je als je kinderen groot zijn een leuke fotoserie! Een tip voor een dagje Efteling door de jaren heen dus.

Tip 4: Het Pythondiploma – een goede Tip voor een dagje Efteling

tip voor een dagje efteling

Wanneer je kind voor de allereerste keer in de Python gaat, mag je dit melden bij de medewerkers van deze achtbaan. Zij zullen dan een prachtig, glimmend Pythondiploma voor je kind schrijven. Hoe trots kun je dan op school je diploma laten zien?

Tip 5: Lunchen in de Gondoletta

Het is handig als je dingen met elkaar kunt combineren! Zeker op drukkere dagen, wil je toch zoveel mogelijk kunnen doen. Omdat je toch moet eten, is dit dé ideale plek!
De bootjes van de Gondoletta zijn fijn om je broodjes te eten. Een rondvaart duurt 20 minuten. In die tijd kun je een hele andere kant van de Efteling zien, even tot rust komen én lunchen.

Tip 6: Rustige plekjes op drukke dagen

tip voor een dagje efteling

Ben je op zoek naar een rustige tip voor een dagje Efteling? Ook op de drukkere dagen zijn er in de Efteling rustige plekjes te vinden. Sommige van deze plekjes liggen zo verstopt, dat bijna niemand ze weet te vinden!

Ook heeft de Efteling een eigen Stonehenge! Als je bij de wensbron het kleine grindpaadje opgaat, kom je op een heerlijk rustig stukje, waar een soort Stonehenge stenen staan…. Ook dit is echt een plekje om even helemaal te ontsnappen aan de drukte.

tip voor een dagje efteling

Tip 7: Geniet van de details!

Als je vaker in de Efteling komt, zijn er nog steeds heel veel nieuwe dingen te ontdekken. De Efteling staat bekend om zijn perfecte afwerking, en elke keer als wij er zijn ontdekken we weer wat nieuwe dingen.
Zo kwam ik er laatst pas echter dat het Spookslot ook een echte voorshow heeft. Meestal wandelen we snel door naar de show, maar in het stuk daarvoor is heel veel te bekijken én kun je het verhaal beluisteren wat bij het Spookslot hoort. Dus neem de volgende keer als je daar bent eens de tijd om wat langer op dit eerste stuk te blijven staan, en kijk dan vooral naar het plafond, want ook daar is heel veel te zien! Ga dit trouwens nog gauw doen want Spookslot gaat als attractie na de zomervakantie verdwijnen. Een haastige Tip voor een dagje Efteling dus!

Door het hele attractiepark kun je op zoek naar leuke details en bijzondere dingen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek naar: het gouden toilet, de geheimzinnige handjes in de Droomvlucht, de verdwaalde heksenbezem in de boom in het sprookjesbos en de enige pop met 5 vingers in het Carnaval festival (want de rest van de poppen heeft er allemaal 4!).

Hebben jullie deze leuke details al weleens gezien een goede Tip voor een dagje Efteling!?

Tip 8: Speurtocht

Ben je niet zo dol op spannende attracties, maar wil je genieten van al het andere wat de Efteling te bieden heeft? Doe dan eens een speurtocht wandeling door de Efteling, of volg een wandelroute. Bij deze wandelroutes lees je meteen heel veel leuke weetjes én neem je wellicht eens een keer een andere route dan je normaal zou nemen!

Tip 9: Eindig de dag met Aquanura de laatste Tip voor een dagje Efteling

Als je je dagje Efteling sprookjesachtig wilt eindigen, maak dan je laatste stop bij Aquanura. Dit is een fonteinenshow. Op het eind van de dag is dit echt een spektakel van water, licht, vuur en muziek! Aquanura is het allermooist in het donker, dus sla dit zeker niet over.

Nog meer Tip voor een dagje Efteling?

tip voor een dagje efteling

Dit waren mijn ‘9 x tip voor een dagje Efteling’. Als ik zo begin te vertellen over de Efteling, borrelen de leuke tips en ideeën meteen naar boven, dus er zijn er vast nog veel meer.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze tips vinden én of je zelf misschien nog leuke tips hebt?
Boek bijvoorbeeld een mini vakantie in recreatiepark de Duinhoeve op 10 minuten afstand van het park.

Extra tips: Efteling 2023

De Efteling staat niet stil en ook in 2023 brachten we een bezoekje en hier vielen ons een aantal nieuwe dingen op. Zo zijn er nieuwe speeltuinen, klimbossen bij gekomen voor kinderen! Prachtige kwalitatieve klimtoestellen vol fantasie en gave speelmogelijkheden. Geen wachtrijen, gewoon lekker even spelen en eventueel vrienden maken. Bij het nest zit ook een geweldig lekkere bar met chimney’s. Deze zoete verrukkelijkheden zijn prima geprijsd en zo lekker.

Naast de nieuwe speeltuinen is er in de zomer ook zoveel vermaak. Waar in de winter de ijsbaan staat staat hier in de zomer een heus zomerdorpje. Met speeltoestellen en foodtrucks. De ijswagen bevat veel keuze voor leuke prijsjes ook! En sla niet de mocktail barren over, voor wat extra voegen ze vodka toe voor volwassenen. Wij vonden dit alles zo leuk, die mogen niet ontbreken in de Tip voor een dagje Efteling. Gebruik je app of de kaart om de plekken op te zoeken.

Lees ook deze blogs:

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.