Thema sprookjes met dreumes, peuter en kleuter een creatieve blog

Bij thema sprookjes horen naast alle prachtige prentenboeken natuurlijk ook knutselwerken! De onderstaande thema sprookjes knutsels passen uitstekend bij het sprookje Sneeuwwitje en Roodkapje.

Thema sprookjes

Vrijdag schreef ik al een blog over de voorbereiding van sprookjes. Vandaag bespreek ik knutselwerkjes met thema sprookjes.

Roodkapje is toch echt wel het meest favoriete sprookje van onze dochter. Lopen we in een bos dan vraagt ze zich af of de grote Wolf hier zou wonen. Als ik dan zeg, misschien wel ergens heel diep in het bos. Kijkt ze me aan en zegt.. Mama je weet toch dat de grote Wolf een sprookje is he!

Nou ja gelukkig heeft ze dat zelf ook door 😉

Tijdens het thema sprookjes hebben wij ruim een week dan ook het sprookje van Roodkapje en ook van Sneeuwwitje behandelt en daar volgden prachtige Thema sprookjes knutselwerken uit.

Sneeuwwitje:

DIY thema sprookjes

Bij Sneeuwwitje horen haar prachtige jurk, de giftige appel en een spiegel natuurlijk.

De jurk van Sneeuwwitje

DIY thema sprookjes

De handen verfde ik geel en hier mochten ze mee stempelen voor de rok van de jurk. Het bovenste gedeelte heb ik van te voren allemaal uitgeknipt en ik legde een voorbeeld neer. DIt mochten ze zelf naar eigen inzicht opplakken. Het werden stuk voor stuk zeer interessante jurken 😉

De appel van sneeuwwitje thema sprookjes

De grote kinderen mochten met een prikpen de binnenkant van de appel eruit prikken.

diy thema sprookjes
diy thema sprookjes

Met geel vloeipapier maakte ik de appel weer dicht, waarna de kinderen stukjes geel, rood, groen en oranje vloeipapier mochten plakken. Ik haalde bij de supermarkt ook allemaal verschillende appels. Ze vonden het prachtig dat ze goed konden zien hoeveel verschillende kleuren appels er zijn.

DIY thema sprookjes

De binnenkant versierde dochterlief vervolgens nog met waterverf. Dit was de giftige appel!

Spiegel thema sprookjes

DIY thema sprookjes

Spiegeltje, spiegeltje aan de  wand, wie is het ondeugendste kind van het land?

De achterkant werd versierd met foamstickers, de voorkant beplakte ik met aluminiumfolie en mochten ze met bling verder afwerken.

Roodkapje

Het sprookjesbos werd toch echt wel als mooiste knutselwerkje voor thema sprookjes gevonden. De kinderen zijn hier dan ook het langst mee bezig geweest.

DIY thema sprookjes

Als voorbereiding knipte ik bruine boomstammen en plakte deze op het papier. De kinderen stempelden zelf met hun groen geverfde handen de bladeren. Onderaan werden de bloemen geplakt en overal in het sprookjesbos werden de sprookjesfiguren geplakt.

Roodkapje en de boze Wolf

roodkapje en de grote boze wolf
diy thema sprookjes
roodkapje knutselen

Met karton, papieren bord, vloeipapier, wiebeloogjes en stift kun je makkelijk Roodkapje en de Boze Wolf knutselen. Roodkapje ziet er wat simpel uit, maar voor de kinderen was het prachtig door het rode kapje en de gele krul. Voordeel is dat je met jonge kinderen niet altijd heel moeilijk hoeft te doen.

Kasteel en een paard

kasteel knutselen
paard knutselen

Bij thema sprookjes horen natuurlijk ook een kasteel en een paard. Het kasteel en het paard heb ik voorgetekend en de kinderen gingen hier met vierkantje papiertjes ( kasteel) en kleine papiertjes ( paard) mee aan de slag met lijm.

Er zijn natuurlijk nog veel meer knutsels te bedenken! Maar er moet ook gespeeld worden uiteraard.

Een poppenkast neerzetten met handpoppen is een absolute aanwinst bij dit thema.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.