DIY Prinsessenfeest

Dochterlief is bijna jarig en dit keer is het thema zeemeerminnen. Net als vorig jaar doen we dat gewoon gezellig thuis want deze creatieve mama heeft genoeg ideeƫn om er een hele dag een feestje van te kunnen maken. Vorig jaar, met haar vijfde verjaardag, deden we thema prinsessen. En natuurlijk was dat een DIY prinsessenfeest. In deze blog vertel ik je er graag meer over!

Kinderfeestjes winkel

Goede planning

Van te voren is het belangrijk om een goede planning te maken. Bedenk wat je wilt doen en welke tijden daarmee handig zijn. Bij dochterlief op school zijn de meeste feestjes op vrijdagmiddag omdat de kinderen om 12 uur al uit zijn. Een woensdagmiddag of in het weekend kan natuurlijk ook. Het voordeel is wel dat wij heel dichtbij school wonen en makkelijk de kinderen mee naar huis kunnen nemen. Dat scheelt weer onhandig gedoe om de kinderen later die middag alsnog te brengen en het is ook wel gezellig hoor al die prinsessen aan de lunchtafel. Nu scheelt het ook wel of je een DIY prinsessenfeest geeft zoals wij deden of dat je bijvoorbeeld naar een binnenspeeltuin gaat of een kinderfeestjes aanbieder als een dansschool of sieradenwinkel.

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

De meeste kinderfeestjes duren ongeveer 3 uur. Omdat ik mijn handen niet omdraai voor een paar kinderen meer of minder en het stiekem zelf ook wel heel gezellig vind duurde bij ons het feestje van 12.00 tot 16.30 met aansluitend een borrel voor ouders die nog even willen blijven plakken gezellig. Dat is dan inclusief lunch wat natuurlijk ook even tijd nodig heeft. En alle prinsessen moeten van te voren natuurlijk ook even netjes plassen en handen wassen en met maar 1 wc in huis zijn we daar ook zo 15 minuten mee verder.

Wat wil je allemaal doen?

Bedenk ook van te voren goed wat je allemaal wilt gaan doen. Wat ga je lunchen? Pannenkoeken, broodjes knakworst, tosti’s of patatjes bijvoorbeeld. Mogen de kinderen die pannenkoeken helemaal zelf versieren of staat er gewoon poedersuiker en stroop op tafel. Dat scheelt ook weer in tijd.

Worden de cadeautjes achter elkaar uitgepakt of worden ze verstopt en moet de jarige ze zoeken.

Ga je oud hollandse spelletjes doen als koek-snoep happen, ezeltje prikje, touwtrekken etc. Of ga je iets knutselen of is het een combinatie van allerlei dingen. Of ga je buiten een speurtocht wandelen? Tijdens het DIY prinsessenfeest deden wij een mix van alles eigenlijk. De kinderen hebben zich geen moment verveeld.

Zet van te voren alles klaar

Wat heel veel tijd scheelt is dat je alles van te voren klaar zet. Tijdens het DIY prinsessenfeest kon ik niet alles al klaarzetten omdat aan de tafel gegeten en geknutseld ging worden. Maar het meeste stond al wel klaar in handige bakjes in het raamkozijn om snel alles om te toveren. Zorg dat de vaatwasser leeg is zodat je alle ruimte hebt om deze snel in te ruimen en zorg dat de prullenbakken leeg zijn om al het cadeaupapier en restanten van de lunch snel zijn opgeruimd. De cadeautasjes, als je die hebt, zet je alvast klaar bij de voordeur zodat die ook niet vergeten kunnen worden. Maak een spotify playlist met gezellige muziekjes die bij het feestje passen ( in mijn geval heel veel Prinsessia en K3 liedjes). Tosti’s en Pannenkoeken kun je van te voren al klaar maken en de broodjes voor broodjes knakworst kun je al open snijden.

Schakel hulp in

Weet je van jezelf dat je gillend gek wordt van 5-10 kinderen om je heen schakel dan hulp in. Een extra handje is super handig. Wil je zelf de controle houden dan kan die persoon een kindje helpen op het toilet, tafel afruimen, foto’s maken en ga zo maar door. Ik had zelfs 2 hulpjes tijdens het DIY prinsessenfeest waardoor alles heel soepel en snel verliep.

DIY Prinsessenfeest

Tijd om eindelijk te vertellen hoe dochterlief haar DIY prinsessenfeest er vorig jaar uitzag.

Pannenkoeken!

Die ochtend stond ik een uur in de keuken om een enorme stapel pannenkoeken te bakken. De tafel stond vrolijk gedekt en alle prinsessen kregen een bakje met fruithagelslag, chocostrooi en mini marshmallows. De kinderen vonden het prachtig maar sommige waren wel een kwartier bezig met hun pannenkoek mooi te versieren waar anderen het er gewoon opgooiden en snel opaten om nog een pannenkoek naar binnen te werken. –> volgende keer gewoon stroop en poedersuiker. Dat gaat sneller en minder troep op de grond en tafel.

Verkleden en Cadeautjes

Na het (fr)eetfestijn mochten de meiden zich omkleden in hun meegebrachte prinsessenkleding. Dochterlief pakte al haar cadeautjes uit, wat super snel ging en waar ik nog net een foto van kon maken. Ik had mij voorgesteld dat dat minstens 15 minuten zou duren maar vergeet het maar. 5 minuten later was ze al klaar. Ach de uitlooptijd van de pannenkoeken was weer ingehaald.

Paaseieren zoeken in de tuin

Omdat de tafel nog niet helemaal klaar was gingen de prinsessen eerst op paaseieren zoektocht in de tuin. Niet zomaar paaseieren natuurlijk. Het waren de grote verstopeieren van de Hema. Daar had ik een ringetje in gedaan voor de prinsessen. Want Prinsessen dragen immers juwelen!

Juwelendoosje versieren

Op zolder had ik nog een grote voorraad doosjes gevonden die versierd konden worden. Samen met een goede lading lijm en minikraaltjes en bling bling konden de meiden deze doosjes versieren. Dan hadden ze gelijk een juwelendoosje voor hun ring. Dit was toch het leukste tijdens het DIY prinsessenfeest. De prinsessen zijn er goed zoet mee geweest en ik vind nu nog, ja een jaar later, af en toe een mini kraaltje.. Die rotdingen ahum.. gingen alle kanten op..

Kus de kikker

Op Pinterest vond ik een gaaf voorbeeld van een Kikkerprins die gezoend mocht worden. Bij Oriflame bestelde ik daarom een voorraad mini lipsticks zodat de prinsessen hun eigen kleur uit konden kiezen. Daar ging gelijk een naamsticker op. Na het stiften van de lippen kregen ze een blinddoek op, wat rondjes draaien en op naar de kikker om hem op zijn mond een kusje te geven. Wie weet stond daar wel dan opeens een stoere prins!

Nagels lakken

Natuurlijk werden ook de nagels even mooi gelakt. Prinsessen hebben immers goed verzorgde handen met mooie nagellak!

Lopen met een boek

Prinsessen lopen keurig netjes rechtop met een rechte rug en hun kin naar voren. Op deze manier kunnen zij ook prima een boek op hun hoofd hebben en een stukje wandelen. Natuurlijk moesten onze prinsessen wel bewijzen dat ze dit ook konden. Deden ze dit goed dan hadden ze een toverstaf verdient.

Kikker snoephappen

DIY prinsessenfeest

Op een DIY prinsessenfeest moet ook gesnoept worden dus de prinsessen mochten een kikker snoephappen. Dat was voor sommige prinsesjes nog best lastig want met je gezicht onder water was nog eng! Dat had ik mij van te voren niet gerealiseerd. Sommige meiden waren natuurlijk nog 4 jaar en zaten nog niet op zwemles. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal ( al dan niet met wat hulp šŸ˜‰ ) een kikker op!

Pauze!

Tijdens het DIY prinsessenfeest werd er natuurlijk ook even pauze gehouden. Even lekker buitenspelen en daarna binnen limonade drinken en een cupcake eten.

Prinsessenglas en kroon versieren

Goed de lipstick was er, de toverstaf was er, de ring en een juwelendoos. Maar de prinsessen misten nog een kroon en een mooi glas om uit te drinken. Bij de op=op vond ik doosjes om zelf een kroon mee te versieren en zag ik ook deze gouden plastic glazen staan. Met een flinke lading stickers konden de prinsessen hier nog een fijn half uur mee aan de slag tijdens het DIY prinsessenfeest.

Prinsessendisco

Als laatste was het dan weer tijd voor wat beweging tijdens de prinsessendisco. Zorg voor een gave discolamp in huis en dansen maar! Nog een glas limonade en een zakje chips en tijd voor ouders om langzaam binnen te druppelen. Snel wat rauwkost op tafel voor de hongerige prinsessen.

Reken maar dat de prinsessen een gaaf DIY prinsessenfeest hebben gehad en moe maar voldaan vol met kunstwerken en cadeautjes naar huis gingen.

In de tas mee naar huis deed ik een disney potlood, klein notitieboekje, sleutelhanger van Chloe’s toverkast van de app Kidiyo en een tekening met “dank je wel dat je op mijn prinsessenfeestje was”.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Pingback: Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.