Kindertekeningen bewaren, een blog met tips

Zodra je kindje naar school of de opvang gaat is het raak. Jouw kleine Picasso benut elke mogelijk en leeg blaadje om iets te creëren. Je krijgt regelmatig een tas met “cadeautjes” mee naar huis. Vol met tekeningen die je spruit heeft gemaakt voor mama, papa, opa, oma, omi, de buren, de paashaas en nog meer mensen. Maar wat doe je nou met al die tekeningen? Soms ophangen, soms weggooien, soms is het handig als cadeau. Maar het is niet goed om te lang oude tekeningen te laten hangen, kinderen maken telkens iets nieuws namelijk. En weggooien voelt niet altijd goed. Kindertekeningen bewaren, een aantal tips!

Kindertekeningen bewaren

1. Bewaarboek voor tekeningen

Dit handige grote bewaarboek voor tekeningen is groter dan een A4, zodat je eventueel ook tekeningen van school erin kan plakken om ze te bewaren voor later. Maar nog leuker is het dan dit boek vol prachtige kaders staat die uitnodigen om te tekenen in het boek zelf. Of je kan natuurlijk ook schilderen of kleuren of stickers plakken. De kinderen kunnen hun creativiteit voldoende kwijt in dit boek en het is een mooi naslagwerk om de tekenvooruitgang van kinderen in bij te houden. Een ideale manier om kindertekeningen te bewaren.

Wat je ook nog kan doen is foto’s maken van de mooiste tekeningen en deze foto’s in het boek plakken als je een kind hebt die overproductie draait.

Auteur: Liesbeth Talboom & Liesbeth Haesevoets | Co-auteur: Mama Baas  | Uitgever: Lannoo | 9789401459204  | 40 pagina’s | februari 2019 | meer informatie vind je op bol

2. Opbergmap

Je kan natuurlijk ook gewoon een opbergmap gebruiken voor kindertekeningen bewaren. Een handige map die je eventueel kan versieren. Als je ooit in cadeaunood zit of even je koelkast een tekening make-over wilt geven. Pak je map erbij en je hebt een mooie voorraad!

3. Klassieke tekenmap

Een klassieke tekenmap is altijd een goed idee. Dit ontwerp is tijdloos en ook nog te gebruiken na de basisschool voor projecten op de middelbare school. Kindertekeningen bewaren kan prima hierin.

4. Portfoliomap in kindertekeningen bewaren

Kindertekeningen bewaren gaat ook prima in een portfoliomap. Er zit een handig handvat aan zodat je het ook nog eens makkelijk kan vervoeren. Deze map heeft ook nog eens een leuk design wat tijdloos is. Geen schuldgevoel meer als je kind vraagt waar de tekeningen zijn.. Mooi bewaard in deze stevige map!

5. Houten map om kindertekeningen te bewaren

Wil jij je kindertekeningen liever in iets van hout bewaren? Ook dat kan! Deze prachtige houten map met ringbanden kan je de kunstwerkjes van je kind mooi bewaren.

Kindertekeningen bewaren

Kindertekeningen bewaren, doe jij dat? En op welke manier? Laat het weten in een reactie!

Hieronder nog wat extra leuke inspiratie en tips

Lees ook deze blogs

Wil jij meer weten over kindertekeningen, of leuke tips voor teken en kleurboeken lees dan onderstaande blogs

Hoe ga jij de Kindertekeningen bewaren?

Footer5

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.