Skip to Content

Alledaagse dingen tekenen, van vetplant tot bloemetjesjurk

Als ik een kaartje schrijf, teken ik er altijd iets bij. Vooral om de leegte op te vullen, als ik niet zo heel veel te zeggen heb, maar wel wil laten weten dat ik aan iemand denk. Meestal teken ik een schattig diertje, zoals een poesje met grote ogen. Dan maak ik vaak gebruik van internet, want ik teken liever na dan dat ik zelf teken. Dat was vroeger al zo. Ik ben creatief met woorden, maar heb voor beelden niet zoveel fantasie. Ik ben een na-tekenaar. Alledaagse dingen lijken me leuk voor op een kaartje. Wie wil er nou geen tekening van bijvoorbeeld en vaas met bloemen? Daarom was ik benieuwd naar dit boek waarmee je alledaagse dingen tekenen kan.

Van muts tot olijfoliekaraf, van vetplant tot bed

Alle 60 mooie tekeningen zijn gemaakt door illustrator Justine Lecouffe. Welke alledaagse voorwerpen kun je zoal tekenen met behulp van dit tekenboek? Van alles.

  • Namelijk voorwerpen voor onderweg en in je tas, zoals een zonnebril.
  • Voorwerpen voor op de slaapkamer, zoals een wekker en kledingkast.
  • Keukenspullen, zoals bestek, kookgerei en een jampot.
  • Badkamerartikelen, zoals een bad en parfumflesjes.
  • Spullen voor studie en werk, zoals een kalender, schaar en laptop.
  • Kleding, zoals een trui, zonnehoed en bloemetjesjurk.
  • En spullen waarmee je erop uit kunt gaan, zoals een scooter en slaapzak.

Alledaagse dingen tekenen in 10 stappen

Elke tekening in het boek begint met een vage potloodschets. In de aanwijzingen zie je hoe je vanuit deze hulplijnen de verdere onderdelen tekent. Let daarbij op de verhouding. Stap voor stap bouw je een goed gelijkende tekening op. Daarna kun je de tekening met pen overtrekken. Als de pen gedroogd is (haal even wat te drinken terwijl je wacht), kan je de potloodlijnen uitgummen. Als je je tekening daarna inkleurt en details aanbrengt, kom de tekening tot leven en geef je er je eigen draai aan. Je kan zelf kleuren kiezen of de kleurensuggesties uit het boek gebruiken.

Materiaal dat je nodig heb om aan de slag te gaan is (teken)papier, een hard en zacht potlood, een goede gum, een puntenslijper, een (teken)pen met dunne punt en kleurpotloden of aquarelverf. Een liniaal is handig om hulplijnen te kunnen zetten. En eventueel kunnen andere vormpjes, zoals iets cirkelvormigs, ook handig zijn.

Wat wil jij leren tekenen?

Ik heb wat verschillende alledaagse dingen getekend, zoals een racefiets en theekan met kopjes. Er staan makkelijkere en moeilijke tekeningen in het boek, maar de stap-voor-stap uitleg is goed te volgen. Zeker omdat je begint met eenvoudige vormen. Het was best even zoeken naar de juiste verhouding soms, maar afdoende leert men. Ik kleurde de tekeningen in met kleurpotlood. Fijn om weer eens te tekenen!

Het is een leuk tekenboek voor jongeren en volwassenen. Voor sommige kinderen is het misschien nog uitdagend, maar proberen kan natuurlijk altijd. Het is toch altijd handig als je een telefoon kan tekenen, een kam, stoel of sneakers? Om het op een kaartje te zetten bijvoorbeeld of om iets te kunnen tekenen tijdens een saai telefoongesprek. Het is bovendien een mooi boekje en leuk om cadeau te geven aan iedere creatieveling.

Specificaties Alledaagse dingen tekenen

Auteur: Justine Lecouffe | Uitgever: Librero | Uitgekomen: 2021 | Pagina’s: 128 | EAN: 9789463595728 | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of hier

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.