Skip to Content

Een nieuwe verzorgingslijn van Bee Honest!

Bee Honest heeft natuurlijke verzorgingsproducten geïnspireerd door de bij. Daar word ik heel blij van. Vooral als ik ze mag testen! Mijn huid heeft een hoop te verduren gehad, dus ik stond helemaal open voor de nieuw dagcrème, nachtcrème en handcrème. Laat de crèmes maar komen!

Bee Honest

Een gemengde huid

Mijn huid is al jaren vettig en op andere plekken heel erg droog. Sommige plekken zijn zelfs zo droog, vooral in de winter, dat het er altijd verveld uitziet. De velletjes scrub ik er altijd af. Maar de plekken bij mijn neus zijn juist weer vetter. En dat maakt het soms lastig om een goede crème te vinden. De laatste tijd zijn de crèmes met natuurlijke producten in opkomst, dus ik ben erg benieuwd wat die voor je huid doen. Bee honest werkt met natuurlijke producten. Kijk, daar hou ik van!

De start van Bee Honest Cosmetica

Een beetje achtergrond informatie is altijd fijn om te lezen, toch? Daarom even een stukje over de oprichter van dit bedrijf, Wout Vuijck. In 1972 kwam hij als student zilversmeden in aanraking met plaatselijke imker en zo werd al snel zijn interesse gewekt in het houden van bijen. Voor hij het wist had Wout zijn eigen imkerij genaamd “De Traay”

Wout was duidelijk in zijn visie. Hij wilde geen antibiotica of andere chemische middelen gebruiken bij het houden van bijen of het oogsten van de honing. Hij wil graag rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Echte biologische honing

Honing staat bekend om zijn verzachtende, helende en ontstekingsremmende werking. En dat is toch erg fijn om te gebruiken in producten voor je huid. Eerst was hun naam Traay, maar later werd dit Bee natural cosmetics. Nu zijn ze bekend onder de naam Bee honest cosmetics. Een naam die duidelijk laat zien waar ze voor staan: fijne cosmetica met eerlijke ingrediënten en zorgzaam voor de natuur en natuurlijk jezelf.

dagcrème

Bee Honest Dag- en nachtcrème van Manuka honing

Deze nieuwe lijn bevat biologische Manuka honing, jojoba olie, rozemarijn- en calendula extract en vitamine E. En vooral die Manuka honing is nieuw. Manuka honing heeft bijzondere eigenschappen. Ze wordt vaak gebruikt voor huidproblemen. Het herstelt en verzacht, zorgt voor een optimale vochtbalans van de huid en trekt snel in. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat werken voor mijn gemende huid!

Als eerste draai ik de dagcrème open. Het ruikt heerlijk en wanneer ik met mijn vinger er een beetje uithaal, voelt het romig. Ik smeer het op mijn gezicht en merk dat het een beetje plakkerig aanvoelt. Alsof ik de honing voel, haha. Na een tijdje is het ingetrokken en voelt mijn huid heerlijk aan. Normaal gesproken wordt mijn huid trekkerig en voelt een tijdje niet prettig aan. Maar dat had ik gelukkig niet met deze crème. ’s Avonds gebruik ik de nachtcrème en ook deze voelt erg prettig aan. Wanneer ik ’s ochtends wakker word voelt mijn huid niet trekkerig en zijn de droge plekken een stuk minder. Fijn!

Handcreme van Manuka honing

Wanneer ik op de website kijk van Bee Honest, staat het volgende op als beschrijving van de handcrème

Een hydraterende handcrème met natuurlijke actieve ingrediënten waaronder biologische Manuka honing, abrikozenpitolie en vitamine E.

Manuka honing heeft bijzondere antibacteriële eigenschappen en wordt vaak toegepast voor huidproblemen. Manuka honing herstelt en verzacht, zorgt voor een optimale vochtbalans van de huid. De voedende abrikozenpitolie houdt de huid soepel. Deze  handcrème werkt intensief hydraterend en beschermt tegen uitdrogen. Lichte, niet-vette crème voor mooie, zachte handen.  

Dus deze crème moet er voor gaan zorgen dat mijn huid niet gaat uitdrogen. Daarnaast heeft het antibacteriële eigenschappen en laat dat mij nou ontzettend aanspreken. Ik werk als kleuterjuf en was vaak mijn handen. Droge handen, en vooral in de winter, is een bekend probleem. Verschillende handcrèmes heb ik geprobeerd, dus ik ben erg benieuwd hoe deze voelt. Zodra ik hem open draai ruikt het weer heerlijk. Ik doe een beetje op de palm van mijn hand en wrijf het met mijn andere hand in. Net als de crèmes ruikt het fijn en voelt het erg prettig aan op mijn handen. De handcreme trekt snel in waardoor ik lekker door kan met de dingen in mijn klas.

Blij met Bee Honest

Al van de verpakking word ik helemaal blij. Het ziet er gewoon ontzettend netjes uit. En wanneer ik op hun website kijk word ik nog veel blijer. Eerlijke producten met fijne ingrediënten en het voelt ook goed aan! Ik ben bang dat ik mijn oude merk gedag ga zeggen en waarschijnlijk overstap naar dit merk. Bee Honest Cosmetica heeft er een nieuwe fan bij! En jij? Heb ik jou al overtuigd of blijf je liever bij je oude merk?

Lees ook de ervaring van Lianne met andere producten van Bee Honest.

Footer2
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.