De kracht van honing met Lekker Honing – een eerlijk product

Ben je ook zo dol op honing? Lekker op brood, een wrap of in de yoghurt. Maar, wist je dat er ook schoonheidsproducten zijn met honing of producten met geneeskrachtige werking? Nee, dan raad ik je aan verder te lezen, want je gaat nu (h)eerlijke producten ontdekken met de kracht van honing.

Meer dan honing voor op de boterham

kracht van honing

Recent kreeg ik een aantal heerlijke producten toegestuurd van lekkerhoning.nl die ik mocht uitproberen. Naast bijzondere soorten honing hebben ze ook verzorgingsproducten voor het lichaam en crèmes die bijvoorbeeld helpen om te verzachten bij wondjes of spierpijn. Ik ben enthousiast over de producten die ik heb uitgeprobeerd:

 • Acaciahoning
 • Oplossing voor pijntjes
 • Royal Jelly Crème
 • Royal Jelly Honing zeep

Kracht van honing

Onze grootouders wisten het al van de kracht van honing, een lepeltje honing doet wonderen voor de keel en een lepel honing in de thee is vooral lekker. Net zoals op brood, cracker of in de (Griekse) yoghurt. En vergeet niet de recepten die ik eerder met jullie deelde: Walnotenbrood met blauwe kaas en honing en de zelfgemaakte cruesli. Honing geeft natuurlijk weer wat extra’s aan deze recepten.

Honing is via Lekker Honing verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, met en zonder honingraat. Teveel om op te noemen, onder andere bloemenhoning, heidehoning, rauwe honing, woudhoning, acaciahoning. Ze hebben zelfs honingsouflé! Ik heb gekozen voor acaciahoning. Deze honing heeft een zachte, milde smaak. En voor de prijs hoef je het niet te laten. De acaciahoning is bijvoorbeeld €4,95 voor een potje van 250 gram. Honing van Lekker Honing is altijd 100% natuurlijk, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers. De honing wordt gekocht bij biologische imkers in Nederland en in Europa.

Oplossing voor pijntjes (oftewel Soin SOS peau)

De kracht van honing gaat verder dan het in je eten te stoppen. In de crème ‘Oplossing voor pijntjes’ zit onder andere Arnicagel en propolis (bijenbalsem) en is van Propolia uit Frankrijk. Deze ‘oplossing voor pijntjes’ van Propolia is vooral geschikt voor builen, blauwe plekken en zwellingen veroorzaakt door vallen en stoten (niet voor kinderen jonger dan 3 jaar). Mijn zoon had zich net flink gestoten en de crème hielp tegen de zwelling. Ik had zelf last van spierpijn laatst en ik vond de crème prettig. En Arnica heeft toch altijd wel een prettige, vertrouwde geur vind ik.

Royal Jelly

kracht van honing

Royal Jelly is een geleiachtige substantie die geproduceerd wordt door de koninginbijen.

Ik heb gekozen voor de Royal Jelly crème en de zeep. Nooit gedacht dat ik nog eens blij zou zijn met mijn droge huid. Kan ik lekker dit product met de kracht van honing uitproberen voor mijn lichaam. De hand van mijn man verdween ook regelmatig in de pot crème moet ik zeggen. De Royal Jelly crème is heerlijk voor je lijf en gezicht als een bodylotion of gezichtscrème. Een beetje oneerbiedig gezegd misschien, maar bij ons werd de pot gebruikt zoals vroeger het blauwe blik Nivea. Voor een droge huid of dagelijks gebruik voor lijf en gezicht. De Royal Jelly crème is een heerlijke zachte crème met een milde fijne geur.

Naast de Koninginnegelei is deze crème verrijkt met Avocado olie, Kamille en Calendula. Bovendien bevat de crème Sheabutter wat de bloedcirculatie bevordert zodat de zuurstoftoevoer toeneemt. De Royal Jelly Honing zeep heb ik aan mijn ouders gegeven. Een lekker stuk zeep met de kracht van honing, om je mee te wassen, vergelijkbaar met Franse Zeep. Royal indeed. Ook deze is mild en ruikt prettig. Mooi ook om cadeau te geven. De zeep is goed voor een gevoelige of onrustige huid.

De Royal Jelly is er niet alleen in lichaamsverzorgende producten, maar ook om op te eten. Die heet dan ook heel toepasselijk ‘puur in potje’. Zal vast ook heerlijk zijn!.

Voor jezelf of voor een ander kracht van honing

Ik zou zeggen, dartel eens rond op de website van Lekkere Honing. Er zit vast iets van je gading bij, voor jezelf of om cadeau te geven. Alles is gemaakt van 100% plantaardige producten.

Lees ook deze blog over natuurlijke verzorging van bee honest

Footer2 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

10 reacties

 1. wat een heerlijk gebaar verras mijn moeder maar met zo’n verrukkelijk exemplaar, mooi kado voor haar 92e jaar #duimenmaar

 2. Ik be dól op honing. Leuk wel dat mijn moeder zelf honing maakt, dus er is altijd een pot op voorraad hier. Honingzalf voor wondjes kende ik al maar ik ben heel erg benieuwd naar de andere crèmes! Ik doe graag mee!

 3. Ik ben benieuwd naar deze producten. Ik hoop dat ze verbetering kunnen brengen voor mijn onrustige eczeem huid

 4. Ik gun mijn zus deze bon.
  Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel en toen gebruikte ze ’s morgens bij het ontbijt honing. Ik heb deze actie gedeeld op Facebook.

 5. Mijn SWEET zusje Carolena gun ik het om zich zelf eens lekker te verwennen met fijne honingproducten! Zelf ken Ik de heilzame werking er al van, wiie weet helpt het haar ook bij haar gevoelige huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.