The Teal Mask van The Hidden Treasure of Area Zero – een verbetering!

The Teal Mask is het eerste deel van de DLC van Pokémon Scarlet & Pokémon Violet. Deze uitbreiding is sinds 13 september verkrijgbaar. The Teal Mask is onderdeel van The Hidden Treasure of Area Zero. Verken het land Kitakami, ontmoet nieuwe personages en ontdek een groot aantal Pokémon die niet in de regio Paldea te vinden zijn. Maar, het meeste opvalt is de sterk verbeterde graphics. Let op, voor het spelen van deze uitbreiding heb je dus wel de basisgame Pokémon Scarlet of Pokémon Violet* nodig. Maar, dat vind je vast niet erg.

logo
bron: Nintendo

Meest opvallend in The Teal Mask

The Hidden Treasure of Area Zero is een uitbreiding van de basisgame Pokémon Scarlet en Violet. Eerder hebben wij hier al een blog over geschreven. Deze game is goed bevallen en Elias (16) was zeer nieuwsgierig naar het vervolg. Wat vooral opvalt is de verbetering van de graphics, bijvoorbeeld de verlichting en het detail van het landschap. Daarnaast biedt deze uitbreiding veel nieuws:

  • Het land Kikakami
  • Pokémon
  • Manieren van verkenning

The Teal Mask

Vertrek vanuit Paldea op schoolreis naar het Land of Kitakami, aan de voet van een grote berg. Trek een traditioneel jinbei-outfit aan, ontmoet nieuwe vrienden en Pokémon en ontrafel de mysteries achter de volksvertellingen van dit gebied. Kom oog-in-oog te staan met de Legendarische Pokémon Ogerpon, die een angstaanjagend masker draagt. In het dorp zijn drie Pokémon die worden beschouwd als de helden die Kitakami in het verleden hebben beschermd: Okidogi, Munkidori en Fezendipti.

The Teal Mask

Een geheel nieuw land

Welkom in het land Kitakami, een vredig gebied dat zich door zijn schilderachtige rijstvelden en appelboomgaarden duidelijk onderscheidt van de kale woestenij in Paldea. Je bezoekt dit vruchtbare landelijke gebied in het kader van een schoolreis van je academie. Samen met studenten van een andere academie neem je deel aan een outdoorstudieprogramma waarbij je door het land reist op zoek naar borden waarop de oeroude volksverhalen van Kitakami beschreven worden.

Mossui Town

The teal mask personages

Wanneer je voor het eerst naar Kitikami reist, ontmoet je Carmine en bevecht je haar, na een tijdje spelen kun je kiezen met wie je een opdracht gaat doen, je hebt ook de optie om tegen Carmine te praten, ze zal je vragen of jij haar partner wil zijn. En als je -net zoals Elias- haar irritant vindt, kun je gewoon nee zeggen en met haar broertje de opdracht doen. Ook ontmoet je Perrin, een reiziger die onafscheidelijk is van zijn camera en op pad is om een foto van een mysterieuze Pokémon te maken, en mevrouw Briar, de docent die de leiding heeft over de schoolreis en grote belangstelling heeft voor het verschijnsel Terastal.

Nieuwe Pokémon

In The Teal Mask kun je oude Pokémon terugvinden in Kitakami, waaronder de Matcha Pokémon Poltchageist, de Candy Apple Pokémon Dipplin en een drietal Pokémon die Kitakami in het verleden hebben beschermd: Okidogi, Munkidori en Fezandipiti. Daarnaast ontmoetingen met vele eerder ontdekte Pokémon, zoals Vulpix, Snorlax en Poochyena. Wat juist dan weer niet zo leuk is, is dat je constant tegen deze Pokémon aanbotst, waardoor je constant een gevecht moet starten, of moet wegrennen. En soms wil je ook even gewoon van het landschap genieten.

The Teal Mask

Nieuwe manieren van verkenning

Foto’s maken is nog nooit zo leuk geweest. Met de nieuwe Roto-Stick voor je Rotom-camera kun je vanuit een bredere hoek foto’s maken. En met een nieuwe functie kun je Pokémon in de gewenste positie krijgen voor de perfecte foto. Ook kun je kleine grotten vinden waar heel veel Pokémon te vinden zijn. Als je dat even niet wil, weet je dus dat je niet de grot in moet gaan.

Tot slot

Pokémon Scarlet & Violet: The Hidden Treasure of Area Zero is de uitbreidingspas van Pokémon Scarlet & Pokémon Violet, die in november 2022 zijn uitgekomen. Naast The Teal Mask, is er nog een tweede deel, The Indigo Disk. Dit deel verschijnt in de winter van 2023. In The Indigo Disk reis je af naar het recentelijk opgerichte Blueberry Academy als uitwisselingsstudent. Het instituut bevindt zich grotendeels onder water, en de mensen die in de Blueberry Academy aanwezig zijn, zijn dol op gevechten met Pokémon. Ontmoet de Legendarische Pokémon Terapagos, die glinstert in zijn prachtige aura.

Je vindt de uitbreiding onder ander op bol *

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.