Skip to Content

Miitopia, redt met je Mii de wereld!

In Miitopia bepaal je zelf wie welke rol speelt. Ga jij als reiziger de wereld helpen of ben je liever de slechterik van het verhaal. Jij bepaalt, maar of je daar ook vrienden mee maakt?

Miitopia Mii

Wat is een Mii?

Voordat ik verder ga met mijn review, is het misschien wel goed om te weten wat een Mii is. Op de Switch (en eerdere versies van Nintendo) kan je je eigen Mii maken. Dit zorgt al sowieso voor genoeg hilariteit. Haren, kleur, gezicht, grootte, bril, sproeten, neus, je kan alles zo maken zoals jij wil. Zo hebben wij ooit mijn neefje gemaakt toen hij nog erg klein was. Het kan dus allemaal. Je bepaalt zelf hoe je eruit ziet. Het leuke is dus dat je met je Mii spelletjes kan spelen. Zo ook dus Miitopia.

Wie krijgt welke rol in Miitopia?

Miitopia is een RPG, role playing game. Jij kiest de acties die worden uitgevoerd en dus het verloop van het verhaal. Vanaf het begin bepaal jij wie welke rol krijgt. Dat laat Joshua zich niet twee keer zeggen. Hij kiest ervoor om de held te spelen en maakt zichzelf nog even wat stoerder dan hij al is. Niemand zal ooit nog zien dat deze Mii Joshua is. Daarna begint hij met spelen en verdeelt hij de rollen met een schaterlach. Ik krijg de rol van de overbezorgde moeder, maar zijn vader wordt de Duistere Vorst. Ik weet niet welke rol beter is? Op onze switch hebben we alleen ons gezin als Mii, maar dat is geen probleem in dit spel. Je kan ook Mii’s maken of eentje kiezen die het spel aanbiedt. Tijdens het spelen worden ook andere familieleden gemaakt. Ik zal maar niet zeggen wie welke rol heeft gekregen. Haha.

Simpel, maar toch erg leuk

De gevechten in Miitopia zijn erg makkelijk om uit te voeren en in het begin heb je nog weinig keus. Je volgt het verhaal en kan maar kiezen uit twee antwoorden. Maar hoe verder je komt hoe meer je te kiezen krijgt. Het uitdelen van opdrachten of geld levert hilarische taferelen op. Soms doen de Mii’s niet wat je ze hebt gevraagd. Te grappig. Ook kan je zelf kiezen wat je bent. Ben je een tovenaar (slaat niet hard, maar kan aanvallen doen met magie) of ga je toch voor vechter (slaat wel hard, maar heeft geen magie) Vanaf 7 jaar is dit spel prima te doen. Isabel van 3 vindt het spel ook reuze interessant en wanneer ik haar alles voorlees kan ze haar keuzes prima maken. Tja, ze wil niet achterblijven op haar broer.

Toch een beetje spannend

Ik dacht dat Miitopia een lekker luchtig spel zou zijn. Maar mijn kinderen vinden de Duistere Vorst toch wel spannend. Elke keer als hij in beeld verschijnt zie ik hem even schrikken. Maar dat neemt niet weg dat hij dit een geweldig spel vindt. Je speelt het makkelijk voor een paar minuutjes, dus kan best even voor het eten gespeeld worden. Langer is natuurlijk ook mogelijk. En soms is het zelfs zo dat ze zo op gaan in het spel dat de tijd veel te snel voorbij gaat. De favoriet van Isabel is toch wel het paard. Ze vindt hem helemaal geweldig. Joshua vindt het erg leuk dat hij de held is en alles mag bepalen.

Miitopia maakt nieuwsgierig

Van nature zijn kinderen erg nieuwsgierig en daar maakt Nintendo goed gebruik van. Je weet eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren als je voor een bepaalde actie kiest. Weigert jouw Mii het eten in de herberg? Komt die vriend nog wel terug als je hem wegstuurt om iets te halen? En wie zijn jouw vrienden? Ik betrap mij erop dat ik gerust een half uur kan mee kijken zonder dat ik zelf aan het spelen ben. Het is echt zo ontzettend grappig. Alsof je naar een film zit te kijken die je zelf aanstuurt. Mocht er een vervolg komen of een ander deel dan gaan wij die zeker aanschaffen!

Ben jij ook zo enthousiast geworden? Klik dan hier om hem aan te schaffen!

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.