Skip to Content

Videogame FIFA 22 is bijna uit, Een blog waarom dit spel zo leuk is

Mijn zoons favoriete videogame op dit moment is FIFA 21. Hij is redelijk verslingerd aan zijn PlayStation en speelt graag alleen en met zijn vrienden een potje virtuele voetbal. Als 11-jarige jongen heeft hij een sterke mening over dit spel, dus deze blog is vooral door hem geschreven. Als ouder kijk ik op afstand mee en heb ik mezelf ook weleens aan een potje gewaagd. Er is trouwens wel een kaper op de kust voor zijn favoriete videogame….begin oktober komt de videogame FIFA 22 uit. En dat betekent dus hard sparen, want die game wil hij zeker spelen! Lees hier de review van FIFA 22!

FIFA online spelen

FIFA: voetbalsimulatiespel?

Elk jaar komt er een nieuwe videogame FIFA , een voetbalspel dat je kan spelen op de Xbox, PlayStation, Nintendo en pc. De huidige topclubs zijn in het spel opgenomen (inclusief vrouwenvoetbal) en je kunt als speler op verschillende manieren het spel spelen. Je kunt het alleen opnemen tegen de computer, waarbij je een bestaand team kiest. Je kunt ook met/tegen je vrienden online spelen, en ook fysiek als je 2 controllers hebt.

Mijn zoon Mels vindt het ook erg leuk om zijn eigen team samen te stellen en om met dat team de strijd aan te gaan. Je kunt hierbij ook kiezen voor voetballers uit het verleden, zo hoor ik opeens weer namen als Gullit, Maradonna en Cantona. Als dit team wint verdien je muntjes, die je weer kunt gebruiker om nieuwe spelers te kopen voor je team. Zo blijft hij steeds in de weer om zijn team zo goed mogelijk te maken, vol met topspelers uit de hele wereld.

Waarom is FIFA zijn favoriete spel?

Mels vindt de videogame FIFA zo leuk omdat je creatief kunt zijn in het samenstellen van je eigen team en je het spel alleen of met anderen kan spelen. Thuis of online. Op deze manier kun je dus altijd spelen. Met de toetsen op de controller kun je trucjes doen en bijvoorbeeld een overwinningsdansje als de speler gescoord heeft. En er zit veel uitdaging in: het voetballen zelf is bekend en simpel, maar om het goed te doen en te variëren in de bewegingen enz, daarvoor is handigheid en oefening nodig.

FIFA online gamen

Wat vind ik als ouder van deze game?

Als ouder kijk je vaak toch nog een beetje anders naar de games die de kinderen spelen. Wat ik leuk vind aan FIFA is dat het vriendelijk is, er zit geen geweld in. Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 8 prima de videogame FIFA kunnen spelen, en ook volwassenen spelen het wel.

De vormgeving is geweldig: het ziet er levensecht uit en bijvoorbeeld de echte voetbalcommentatoren van de NOS hebben dit spel ingesproken. Ik heb weleens een potje meegedaan en faalde acuut. Zijn reactievermogen is veel sneller, zowel op de controller als het doorzien van het spelletje.
Ik denk dat FIFA niet perse heel verslavend is als spelletje, omdat elke wedstrijd natuurlijk een wedstrijd op zich is. Het is wel zo dat als ik Mels roep voor bijvoorbeeld het eten, hij natuurlijk nog midden in een game zit en je het welbekende antwoord ‘bijna klaar’ krijgt, wat dan altijd nog lang duurt.


FIFA is niet goedkoop: het nieuwe spel kost ongeveer 40-50 euro, en elk jaar komt er dus een nieuw spel uit. Dat heb je helemaal niet nodig om het spel leuk te kunnen spelen. Maar, elke editie is nog beter en nog mooier, dus er wordt hier thuis reikhalzend naar de release van FIFA 22 in het najaar (goedgekozen voor sinterklaas en kerst) uitgekeken. En zo blijft FIFA zijn favoriete videogame van dit moment.

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Footer1


Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.