Mario Golf Super Rush, een sportieve Switch game

Vele jaren gelee, met de eerste Wii hebben wij vele uren golf gespeeld. Het sportieve gecombineerd met denken ligt ons wel. Dus toen de nieuwe Mario: Mario Golf Super Rush uitkwam maakte ik een mooie airswing, deed een birdie en was niet te putten. En inmiddels is wel duidelijk dat de Switch zo veel beter speelt, en reageert, dus ik heb zin in deze game!

Mario Golf Super Rush

Mario Golf Super Rush

Sla je slag met Mario Golf: Super Rush voor de Nintendo Switch, de nieuwste game in de Mario Golf-serie. Vergezel je favoriete personages uit het Paddenstoelenrijk op de prachtigste banen voor een ouderwets potje golf. Speel met de knoppenbesturing terwijl je op de bank zit. Of gebruik de bewegingsbesturing door de Joy-Con-controller als een golfclub vast te houden. Aan jou dus om lekker op de bank je strategie te bedenken of om ook echt actief aan de ‘slag’ te gaan! Net als in het echt moet je de wind en alle elementen op de baan goed in de gaten houden. Maar gelukkig is er hulp en kun je gebruikmaken van handige functies om de perfecte slag te slaan.

Een van de nieuwe opties in de game is speedgolf. In deze spelstand begint iedereen tegelijk en moet je zo snel mogelijk over de baan rennen om bij de bal te komen. Daarna sla je de bal weer, net zo lang tot de bal in de hole ligt. Wees sneller dan je tegenspelers om als winnaar uit de bus te komen. Het vergt meer dan alleen goed kunnen golfen: gebruik supersprints en speciale slagen om de concurrentie af te troeven. In de avontuurstand speel je met een Mii-personage en werk je jezelf van rookie op tot pro door het op te nemen tegen diverse personages uit het Paddenstoelenrijk. Hiermee verdien je ervaringspunten, waardoor je niveau stijgt en je verschillende aspecten van je personage kunt verbeteren. Je kunt ook in de multiplayerstand spelen met tot drie andere spelers, zowel lokaal als online.

Verschillende speelstanden

Als je denkt dat het alleen maar golfen is, dan kan ik je blij maken. Mario Golf Super Rush is onwijs uitgebreid. De basis is een uitdagend en speels golfspel. Maar daarnaast zijn er veel toffe extra speelstanden. Ik ben echt helemaal weg van speedgolf en vlaggenjacht. Mijn man wat minder, die is niet zo snel in schakelen en speelt liever ‘klassiek’ Mario golf. Avontuur is weer heel anders en dat kan je als je Mii karakter spelen en je opwerken tot een pro! Genoeg te doen dus. Hieronder even overzichtelijk een lijstje van de diverse speelstanden:

  • Speedgolf: In de nieuwe, snelle Speedgolf-stand slaan spelers hun ballen tegelijkertijd om over de baan te racen en de bal als eerste in de hole te meppen. Daarbij kunnen spelers voorwerpen verzamelen om hun uithoudingsvermogen aan te vullen en de gevaren op de banen te ontwijken. Spelers kunnen ook speciale sprints en slagen gebruiken om te zegevieren.
  • Vlaggenjacht: Vlaggenjacht is een nog hectischere versie van Speedgolf, waarbij tegelijkertijd op negen holes wordt gespeeld. De eerste speler die drie holes heeft gehaald is de winnaar, dus is het de kunst om de tegenstanders altijd een stapje voor te blijven. Heb je een hole als eerste? Dan verdwijnt die en moet je op zoek naar een andere. Maar snel!
  • Standaardgolf: In standaardgolf wordt elke slag geteld en wint de speler met de laagste score.
  • Avontuur: In de avontuurstand kunnen solospelers zich met hun Mii-personage van beginner opwerken tot prof. Binnen een prestigieuze countryclub kunnen spelers communiceren met bekende Paddenstoelenrijk-personages om hun slagen te oefenen en diverse uitdagingen aan te gaan. Door ervaringspunten te verdienen kunnen spelers hun personage in level laten stijgen, om dit personage vervolgens in de multiplayerstanden te gebruiken.
game

Pluspunten Mario Golf Super Rush

Wij hebben deze game met z’n drieën gespeeld. Mijn man, ik en onze dochter van 7. De technische dingen konden haar niet echt bekoren maar verrassend genoeg had ze wel feeling voor een goede slag. Ze kon ook zonder teveel te letten op windrichting en andere zaken, goed meekomen! Net gaf ik al de diverse spelstanden aan van Mario Golf Super Rush. Hieronder nog wat pluspunten en ook dingen die nog meer diversiteit in het spel geven!

  • Eenvoudige besturing: De eenvoudige besturing maakt de game toegankelijk voor zowel beginners als pro’sKies simpelweg de richting, bepaal de kracht van je slag en mep de bal door de lucht. Daarnaast is het mogelijk om met bewegingsbesturing te spelen, waarbij je de Joy-Con controller als een golfclub vasthoudt.
  • Handige functies: Je kunt effect aan de bal meegeven om de baan ervan te beïnvloeden of een spin aan de bal geven om te bepalen hoe hij na landing zal rollen. Om je bij dat soort technieken te helpen, zijn diverse functies beschikbaar, inclusief een slagmeter die zich aanpast aan de hoek van de helling en een scan die het makkelijker maakt het terrein te lezen. Ook kan je een club naar keuze kiezen en de bijbehorende voordelen gebruiken.
  • Bekende gezichten en spelen met familie en vrienden: Spelers kunnen kiezen uit een cast van 16 personages uit het Paddenstoelenrijk, met elk hun eigen vaardigheden en unieke special moves. Pauline, Chargin’ Chuck en King Bob-omb verschijnen voor de eerste keer in de serie. Spelers kunnen de fairway betreden met maximaal drie andere spelers, zowel lokaal als online, in verschillende spelstanden.
  • Gevarieerde banen: Er zijn standaardbanen maar ook banen met speciale gevaren, voor steeds weer een nieuwe golfervaring. Daarbij kunnen spelers kiezen uit zes weelderige locaties.
characters mario

Mario time!

Wij zijn fan. Mijn dochter was wel uitgekeken na een uurtje maar mijn man en ik zijn nog even doorgegaan. De banen zijn echt prachtig en hoe langer je het speelt, hoe meer je alle mogelijkheden gaat snappen. Het is niet per se nodig om je zo te verdiepen, zonder kom je ook aardig ver. Dat bewijst mijn dochter wel die een beetje een richting kiest en dan gewoon slaat op gevoel. Maar wil je meer, dan is er meer. Veel meer in Mario Golf Super Rush. Een mooie nieuwkomer in de Switch game familie! Ook het benoemen waard: de outfits en aankleding van de karakters en werelden is weer heel tof gedaan. Tof pakje Wario!

  • Geschikt vanaf 3 jaar

Lees ook deze blog over Mario & Sonic

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Mario Golf Super Rush
Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.