Skip to Content

Paper Mario The Origami King – een leuk spel

In ons huis is het in de ochtend stil sinds kort. Geen tv die (te hard ) aanstaat, geen lachende dochter die moet lachen om gekke filmpjes van mr. Bean. Nee het is stil, alhoewel ik soms een kreet hoor: Ga nou kapot!! Dat alles heeft te maken met Paper Mario The Origami King.

Paper Mario The Origami King Nintendo Switch

Paper Mario The Origami King

Paper Mario The Origami King is nu exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Wanneer koning Olly het kasteel van prinses Peach verplaatst en dreigt de hele wereld op te vouwen, moet Mario zijn machtige papiertechnieken gebruiken om die plannen te verfrommelen. Om een aantal enorme papieren linten los te maken van het kasteel, reist Mario door uitgestrekte regio’s vol verrassingen – van woeste rivieren tot een oude ruïne, een huis vol ninja’s en een levendige oase in de woestijn.

Bekijk hier de trailer:

Wat vinden wij ervan?

Nou dochterlief vind Paper Mario The Origami King in elk geval meer dan geweldig! Leuker dan Mario Bros dat ze pasgeleden van haar zakgeld heeft gekocht. Zodra ze wakker wordt sluipt ze naar beneden op de bank om nog even te gamen. En het liefst zit ze er na school direct weer achter.

Wist je dat het op 10 maart Mar10 dag is?

Ik heb natuurlijk ook even geprobeerd te spelen, want ja vind maar een moment 😉 maar ik vind het ook erg leuk bedacht!

Paper Mario The Origami King Nintendo Switch

Als er een gat in de weg zit moet Mario steeds tegen een boom aanslaan waar dan blaadjes uitvallen, met die blaadjes dicht hij dan het gat zodat hij er weer over heen kan lopen. Best grappig bedacht van de makers van van dit spel.

Strategisch inzicht en denkwerk nodig

Paper Mario The Origami King Nintendo Switch

Paper Mario The Origami King bevat nieuwe, op ringen gebaseerde gevechten die zowel strategisch inzicht als snel denkwerk vereisen. Daarbij is het steeds de kunst om rijen en groepen vijanden te vormen en deze extra hard te treffen met goed getimede aanvallen. De ene keer kun je daar het best Mario’s laarzen voor gebruiken, de andere keer heeft zijn hamer meer effect. Soms kun je beter een voorwerp gebruiken om Mario te genezen of de vijanden te treffen.

Als Mario niet in gevecht is, kan hij verdachte plekjes onderzoeken om verborgen voorwerpen te vinden en snippers over scheuren strooien om ze te dichten. In de omgevingen zijn ook verstopte Toads die hij helpt om weer plat te slaan zodat ze Mario kunnen helpen bij mini-games. Er is natuurlijk ook weer een overdaad aan schatten en geheimen, waar mijn dochter denk ik nog niet veel weet van heeft 😉

Voor welke leeftijd is Paper Mario The Origami King?

De PEGI leeftijd voor dit spel is 7 jaar. Dat betekent dat Spelelementen spanningen kunnen veroorzaken. Het spel bevat uitingen van geweld in dit geval kapot slaan van monsters en tegen bomen en hekjes aanbeuken bijvoorbeeld.

Kinderen moeten wel goed kunnen lezen want er verschijnen steeds veel tips in beeld die je helpen om monsters te verslaan, en aan overkanten van kapotte bruggen te komen bijvoorbeeld.

Spelers kunnen Paper Mario The Origami King van Nintendo vanaf vandaag kopen, zowel in de Nintendo eShop als in winkels.

Kijk hier voor nog meer gave games als Paper Mario The Origami King:

PEG 3

PEG 7

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.