Skip to Content

New Pokémon Snap; een fotogeniek spel voor de Nintendo Switch

Pokémon Snap is in een nieuw jasje gegoten. Het originele spel uit 1999 voor de Nintendo 64 is omgevormd naar een fotogeniek spel voor de Nintendo Switch. Pak je camera maar in, want we gaan op avontuur met New Pokémon Snap!

New Pokémon Snap
New Pokémon Snap

Pokémon hype

Pokémon is weer helemaal terug van weggeweest. Oké het is misschien nooit helemaal weggeweest, want de uitzendingen op tv gaan gewoon door. Maar je merkt het in het straatbeeld en op school; kinderen en jongeren zijn er weer volop mee bezig. Een tijdje geleden kon je zomaar tegen iemand op botsen op straat omdat diegene helemaal in zijn of haar telefoon zat om een Pokémon te vangen. Er wordt ook weer geruild en gespeeld met de Pokémon kaarten op de schoolpleinen. Gamen blijft populair en was het een kwestie van tijd voordat er een nieuwe game zou komen over Pokémon. Ik ben de gelukkige in het MamaScrapelle team die New Pokémon Snap mag uittesten. Switch opgeladen en in de aanslag; here we go!

New Pokémon Snap

Het spel begint en je kiest je poppetje uit. Je voert je naam in en Professor Mirror ontvangt je in zijn lab en verwelkomt je in Lental region. Hier leven de Pokémon in het wild en is het jouw taak om hen te gaan fotograferen in hun natuurlijke habitat. Hoe gedragen deze Pokémon zich en wat valt je op? Van de professor ontvang je een camera en natuurlijk de nodige uitleg over het maken van de perfecte foto. Hoe moet je inzoomen en wanneer maak je een foto?

De foto’s in New Pokémon Snap

De foto’s die je maakt in New Pokémo Snap op je ontdekkingsreizen door Lental region worden beoordeeld door de professor. Je krijgt hier punten voor en zo verzamel je niet alleen punten om door te kunnen naar een volgend level, maar de foto’s die je maakt worden opgeslagen in je eigen Pokémon Photodex. Dus maak zoveel mogelijk foto’s onderweg. Hoe sneller die Photodex vol is, hoe meer ervaringspunten je krijgt en je meer levels en gebieden kunt gaan ontdekken!

Het park dat je als eerste mag ontdekken is Florio Nature Park. Dit park kan je overdag doorlopen maar ook ’s nachts. Dit maakt het wel een stukje interessanter; want wat doen de Pokémon ’s nachts? En hoe goed kan je ze dan fotograferen?

Snap snap; wat ik ervan vind?

Ik heb een beetje een gemengd gevoel bij New Pokémon Snap. Laat ik beginnen met de positieve kant van mijn gevoel. De graphics zijn echt zoals je ze van Pokémon gewend bent en ik als (vroegere) Pokémon fan herken ook nog best wat Pokémon die voorbij komen van de tijd dat ik het keek op tv en Pokémon Blue speelde op mijn GameBoy Color. De opties die het spel biedt zijn ook echt leuk; je kunt inzoomen voor een duidelijker beeld en Pokémon lokken door middel van het gooien van een appel.

Waar ik minder enthousiast over ben is om te beginnen de taal. Je hebt een rij aan talen qua opties, maar Nederlands is nergens te bekennen. Wel Duits, Engels, Spaans en nog meer talen die een kind vanaf 3 jaar echt nog niet begrijpt hier in Nederland. Door gebrek aan Nederlands kies ik voor Engels en voor mij is dat prima, maar ik kan me voorstellen dat een kind dit echt iets minder prettig vindt.

Leeftijd en bediening van de knoppen

De leeftijd is ook nog een dingetje; er staat als aanbevolen leeftijd de classificatie PEGI 3. Dat wil zeggen dat New Pokémon Snap eigenlijk geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Kijkend naar het feit dat kinderen vanaf een jaar of 3 spelletjes kunnen spelen op een game console. Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat kinderen vanaf een jaartje of 8 echt wel ermee uit de voeten kunnen, maar jonger helaas nog niet. Doordat het in het Engels is en er best nog wat tekst voorbij komt tijdens het spel, heb je deze leeftijd echt wel nodig om het fijn te kunnen spelen.

Het bedienen van de knoppen voor het maken van de foto’s is ook nog best even een uitdaging geweest voor mij. Vooral als ik het spel een paar dagen aan de kant heb gelegd en het er weer bij pak om verder te spelen. Ik moet echt even de instructie over het gebruik van de knoppen erbij pakken. Het maken van de foto’s is op zich niet zo heel moeilijk, maar worden je foto’s wel beoordeeld aan het einde van de rit. Niet alleen op welke Pokémon je hebt gefotografeerd, maar zeker ook de positie, kleuren en achtergrond. Daarnaast zitten er soms ook items verstopt tijdens de rit die je ook nog moet zien te vinden. Je komt soms ogen tekort!

Conclusie over New Pokémon Snap

Ik vind het zeker een leuk spel om te doen zo nu en dan, maar ik merk aan de snelheid waarmee het spel zich ontwikkelt dat ik het na een tijdje wat saai vind worden. Het duurt best lang voordat je doorgaat naar een volgend level. Na een aantal levels te hebben behaald kun je ook pas door naar een ander park om daar verder te spelen. Al met al is New Pokémon Snap een spel voor de liefhebber van Pokémon die ook graag fotografeert en het leuk vindt om deze twee dingen te combineren.

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Footer4
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.