Skip to Content

Nieuws van Nintendo Switch – een actueel overzicht

In deze blog wil ik jullie graag al het nieuws van Nintendo Switch laten weten. Hoe verder je naar beneden zakt hoe ouder het nieuws. Per kwartaal een nieuw artikel voor de games! In deze blog lees je alle nieuwe recensies van switch games!

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Kirby

Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt vrijdag voor de Nintendo Switch. In dit nieuwe 3D-platformavontuur trekken spelers vrijelijk van level naar level door de kleurrijke wereld van een verloren beschaving. Naast Kirby’s bekende kopieerkrachten kunnen spelers dit keer ook de gloednieuwe Mondvol-vorm gebruiken.

Terwijl Kirby en zijn nieuwe vriend, de nieuwsgierige Elfilin, door de mysterieuze gebieden van een oude beschaving trekken, komen ze voor de ene na de andere verrassing te staan. Om alle Waddle Dee’s te redden, moet Kirby elk hoekje van deze gebieden verkennen.

Om Kirby’s vele vijanden te bestrijden, kunnen spelers gebruikmaken van zijn uitgebreide arsenaal aan speciale vaardigheden, met zowel bekende als geheel nieuwe kopieerkrachten. Daarnaast beschikt Kirby dit keer over een gloednieuw vermogen, de Mondvol-vorm, waarmee hij enorme real-life-objecten kan opslokken om naar unieke vormen te transformeren. Vaak komt dit uitstekend van pas om speciale obstakels te overwinnen of puzzels te kraken!

Spelers kunnen dit avontuur solo doorlopen, maar een tweede speler kan ook inspringen als Bandana Waddle Dee voor twee-speler co-op-actie op hetzelfde systeem. Geef gewoon een Joy-Con aan iemand die mee wil doen en jullie kunnen het avontuur samen vervolgen.

Nieuws van Animal Crossing!

Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch ontvangt regelmatig gratis updates die evenementen en vernieuwingen aan de game toevoegen. Deze nieuwste update levert een kleurrijk Carnaval-evenement*, nieuwe seizoensvoorwerpen, nieuwe emoties en nieuwe voorwerpen om aan te schaffen. Bekijk het allemaal alvast in de trailer:

De nieuwe update verschijnt op 28 januari en voegt het volgende toe aan de game:

 • Carnaval-evenement  – Zet je eiland op z’n kop met een kleurrijk Carnaval-evenement vol dansende eilandbewoners en vliegende veren. Op 15 februari arriveert de danser Pavé op het plein** om confetti en de geest van carnaval te verspreiden. Alleen op die dag kunnen spelers met hun net de kleurrijke veren vangen die over het eiland zweven en deze bij Pavé inleveren om een passievol dansnummer te krijgen. Met name de regenboogveren schijnen nogal zeldzaam te zijn, dus zorg dat je die vangt en bij Pavé inlevert. Spelers kunnen ook vrienden uitnodigen op hun eiland of andere eilanden bezoeken om samen deel te nemen aan de festiviteiten.***
 • Nieuwe reacties – Om uitdrukking te geven aan de feestelijke sfeer, kunnen spelers tijdelijk en tegen betaling van klingels een set met emoties voor carnaval aanschaffen bij de balie van Nooks Hoek, inclusief de emoties Swingende heupenpas, Swingende hinkpas, Pavé-pas en Confetti.
 • Nieuwe kostuums – Vanaf 1 februari zijn tijdelijk Carnaval-kostuums beschikbaar in de winkel van de zusjes Able, zodat spelers in stijl verder kunnen feesten.
 • Seizoensvoorwerpen – In Nooks Hoek komen nieuwe seizoensvoorwerpen beschikbaar. Spelers kunnen alvast een voorproefje nemen op Valentijnsdag met chocoladeharten en hartvormige boeketten, die te koop zijn van 1 februari tot 14 februari. Tijdens bepaalde periodes in januari en februari komen ook voorwerpen beschikbaar die zijn gerelateerd aan Maannieuwjaar en Americanfootballfeest.     

meer nieuws

Daarnaast is vanaf 26 maart een Animal Crossing Sanrio Collaboration Pack te koop bij sommige Europese winkels en online. Het Animal Crossing Sanrio Collaboration Pack bevat alle zes amiibo-kaarten uit deze unieke Sanrio Collaboration-serie. Deze vrolijk versierde amiibo-kaarten zijn te gebruiken in compatibele games. Meer details hierover worden later onthuld.

Een volgende update voor Animal Crossing: New Horizons is gepland voor maart, dus houd het nieuws in de gaten voor verdere details.
Lees zeker deze blog met Animal Crossing Tips

Opmerkingen:

* Spelers moeten verbinding maken met internet en de nieuwste update-gegevens downloaden voor toegang tot bepaalde in-game evenementen, op het moment dat deze beschikbaar komen.

** Dit evenement kan alleen plaatsvinden als de servicebalie reeds gebouwd is.*** Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig

Nieuws van Nintendo Switch 17 oktober 2020

Mario Kart Live: Home Circuit is een gloednieuwe Mario Kart-ervaring voor de Nintendo Switch die AR-technologie gebruikt om het gat tussen de virtuele wereld van Mario Kart en de werkelijkheid van de huiskamer te overbruggen. Mario Kart Live: Home Circuit is gisteren verschenen en wekt Mario’s snelle en hectische Mario race-actie tot leven met een combinatie van on-screen-gameplay en racen met fysieke karts. Bekijk de Mario Kart Live: Home Circuit – Releasetrailer om de game in actie te zien.

Mario Kart Live: Home Circuit

Snel op te zetten en te spelen dat belooft deze nieuwe game van de Nintendo Switch. Aan het begin van een sessie moeten spelers eerst vier poortjes in hun woonruimte plaatsen, en vervolgens met de kart door elk poortje racen om de lay-out van de track te vormen. Als de track op deze manier is gevormd, kan het racen beginnen.

In elke race verschijnen bekende Mario Kart-elementen die van invloed zijn op de fysieke kart, waardoor de hectische Mario Kart-fun een heel nieuwe dimensie krijgt. Zo krijgt de fysieke kart bijvoorbeeld een snelheidsboost als de speler in de game een sprintpaddenstoel pakt, terwijl hij door een treffer met een rood schild tot stilstand komt. De kart is ontworpen voor gebruik op vlakke ondergronden binnenshuis, zoals: hout, laminaat, tegels en laagpolig tapijt. Het is dus mogelijk om verschillende ondergronden te combineren op één track.

Verschillende spelmogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren van deze nieuwe game voor de Nintendo Switch genieten:

 • Grand Prix: Spelers nemen het op tegen de Koopalings in acht Cups met in totaal 24 verschillende tracks.
 • Eigen race: Deze stand biedt spelers zelfs nog meer ruimte om creatief te worden. Ze kunnen niet alleen de fysieke lay-out van de track ontwerpen, maar ook gevaren, items en andere elementen toevoegen om werkelijk unieke racebanen tot leven te wekken.
 • Tijdrace: Spelers maken zelf een track om er vervolgens een zo snel mogelijke tijd op te behalen. Vervolgens kunnen spelers het opnieuw proberen om een snellere tijd neer te zetten, of de Nintendo Switch aan een andere speler geven om te zien wie de snelste is. Zo kunnen spelers het tegen elkaar opnemen zonder dat hier een extra Nintendo Switch-systeem of exemplaar van Mario Kart Live: Home Circuit voor nodig is.
 • Spiegelstand: Spelers die een extra uitdaging verlangen zitten goed in de spiegelstand. Hiermee kun je alle Grand Prix-tracks in gespiegelde vorm spelen. Daardoor moet je zo’n track weer helemaal opnieuw leren kennen.

Nieuwe game voor de Nintendo Switch : Home Circuit

Mario Kart Live: Home Circuit komt voort uit een samenwerking tussen Nintendo en Velan Studios. Het spel bevat één kart – met Mario of Luigi achter het stuur, afhankelijk van de gekozen set – plus vier poortjes, twee richtingsborden die spelers kunnen gebruiken om hun tracks uit te breiden, en een USB-oplaadsnoer voor de kart. De software is gratis te downloaden in de Nintendo Shop, waarna je deze kunt synchroniseren met de fysieke kart. Met verschillende Nintendo Switch-systemen en exemplaren van Mario Kart Live: Home Circuit kunnen maximaal 4 spelers tegen elkaar racen in de grand prix- of eigen race-stand.

Deze nieuwe game voor de Nintendo Switch is verkrijgbaar als Mario-set en als Luigi-set, en ligt vanaf 16 oktober 2020 in de winkels.

Nieuws van de Nintendo Switch September 2020 Animal Horizon

De herfst is gearriveerd in Animal Crossing: New Horizons: eikels en dennenappels vallen uit de bomen, wachtend om gebruikt te worden voor nieuwe DIY plannen. Maar er is meer content onderweg. Op 30 september verscheen er een gratis update voor Animal Crossing: New Horizons, verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, die het seizoen een griezelig randje geeft met Halloween-kostuums, nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor personages, nieuwe DIY projecten en festiviteiten.

Animal Crossing: New Horizons:

 • Groeiende pompoenen – Pompoenzaadjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij Leif of in oktober bij Nooks Hoek. Zodra de pompoenen volgroeid zijn, kun je ze oogsten om ze voor echt pompoen DIY projecten te gebruiken.
 • Halloween voorbereidingen – Pompoenen zijn nog maar het begin van de komende Halloween-festiviteiten. Nu het Halloweenfeest in zicht komt, kunnen spelers alvast beginnen met snoep te verzamelen. In oktober kunnen spelers ook kostuums aanschaffen, zoals een heksenjurk of mummiepak in de winkel van de Able-zusjes. Bodypaint en gekleurde contactlenzen zijn verkrijgbaar tegen betaling van Nook-miles.
 • Vier het Halloweenfeest – Wanneer Halloweenavond op 31 oktober om 17 uur is begonnen, zullen de bewoners zich verzamelen op het plein dat is versierd met allerlei decoraties. Spelers krijgen ook bezoek van een mysterieuze gast: “Jack, de tsaar van Halloween.” Spelers kunnen Jack lolly’s en snoep geven om griezelige in-game-beloningen te verdienen. Door ook hun buren snoep te geven, voorkomen spelers dat ze door hen worden gefopt. Spelers kunnen ook een paar nieuwe reacties leren om hun angstige gevoelens mee uit te drukken.
 • Lijst met favoriete dromen – Afgelopen zomer werd voor spelers de mogelijkheid geïntroduceerd om een dutje te doen en in hun dromen andere eilanden te bezoeken. Nu kunnen spelers ook een lijst maken van favoriete eilanden om in hun dromen te bezoeken, waardoor het makkelijker is ernaar terug te keren.

De volgende update voor Animal Crossing: New Horizons arriveert eind november. Die kun je natuurlijk terugvinden in het Nieuws van de Nintendo Switch bericht.

Nieuws van de Nintendo Switch oktober

Sinds Bowser en zijn troepen 35 jaar geleden het Paddenstoelenrijk voor het eerst binnenvielen, heeft Mario heel wat beproevingen doorstaan, maar nog nooit eentje van dit kaliber. Super Mario Bros. 35 voor de Nintendo Switch is vanaf vandaag verkrijgbaar, exclusief en gratis voor Nintendo Switch Online-leden.

Nieuwe game voor de Nintendo Switch: Super Mario Bros. 35

Super Mario Bros. 35 levert de klassieke platformactie uit de originele NES-game, maar dan met een nieuwe twist die 35 spelers tegen elkaar laat spelen. Die 35 spelers spelen allemaal tegelijk Super Mario Bros. in een race tegen de tijd. Versla vijanden en schakel tegenstanders uit in een online-strijd en probeer als laatste Mario overeind te blijven. Ervaren spelers kunnen zo op een nieuwe manier genieten van de beroemde levels uit Super Mario Bros., terwijl beginners zich kunnen aansluiten bij de spelers-community om hun reis door Super Mario Bros. te beginnen.

Aanvalsstrategieën

In Super Mario Bros. 35 beginnen alle spelers in dezelfde stage, met dezelfde tijd. Verslagen vijanden worden naar de levels van de tegenstanders gestuurd en leveren extra tijd op. Maar wees voorzichtig want boontje komt om zijn loontje: iedereen kan het slachtoffer worden van andere spelers die goed presteren. Kies uit vier verschillende aanvalsstrategieën en maak handig gebruik van voorwerpen om vijanden te slim af te zijn. Je kunt ook deelnemen aan dagelijkse uitdagingen en speciale gevechten.

Het nieuwe game voor de Nintendo Switch Super Mario Bros 35. is exclusief en gratis voor Nintendo Switch Online-leden. Beleef de klassieke levels van Super Mario Bros. Tijdens een online-strijd met 35 spelers. Super Mario Bros. 35 is tijdelijk beschikbaar om te downloaden en spelen, vanaf vandaag tot 31 maart 2021.

Nieuws van de Nintendo Switch september 2020 Kirby Fighters

Maak je keuze uit 17 van Kirby’s meest iconische kopieervaardigheden, naast bekende vrienden en vijanden als Bandana Waddle Dee, Meta Knight, King Dedede, Gooey en Magolor. Stort je in Kirby Fighters 2, een knallend knokspel dat vanaf vandaag verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. Elk van de speelbare vaardigheden en personages heeft zijn eigen speelstijl en acties, probeer ze allemaal om je favoriet te vinden!

Kirby brengt een schat aan aanvallen mee naar elk gevecht. Er is een selectie van 17 kopieervaardigheden uit de hele Kirby-serie, inclusief Sword en Cutter. In Kirby Fighters 2 kunnen spelers voor het eerst ook gebruikmaken van Kirby’s nieuwe Wrestler-vaardigheid. Vergis je niet in het schattige masker dat Kirby draagt – daarachter schuilt een vastberaden vechter.

Story Mode

In de Story Mode van deze nieuwe game voor de Nintendo Switch kun je samenwerken met een vriend of computergestuurde speler voor een opzichzelfstaand potje tegen King Dedede en Meta Knight. Of je een weg naar de top van de Tower of Trial knokken. Tussen de verdiepingen van deze toren door kunnen spelers strategisch voorwerpen kiezen om bepaalde vaardigheden te versterken. Dit komt vast goed van pas tegenover de vele verschillende vijanden die je bij het beklimmen van de toren zult ontmoeten.

Nieuwe game voor de Nintendo Switch Kirby Fighters 2

Voor nog meer multiplayer-fun kunnen twee tot vier spelers op hetzelfde systeem strijden, of online tegen elkaar knokken. Spelers kunnen zowel ieder-voor-zich als met teams strijden, en daarbij de spelregels aanpassen. Daarnaast kunnen ze items en stage-gevaren kiezen en zelfs de mogelijkheid activeren om tijdens teamgevechten als spook terug te keren. Zo hoef je je geen moment te vervelen, zelfs niet als je bent uitgeschakeld!

Kirby Fighters 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Dit is inclusief nieuwe vaardigheden, een story-mode en lokale en online multiplayer-modes. Personages uit de vorige game, zoals Meta Knight en King Dedede maken hun welkome terugkeer.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.