Ring fit adventure – een avontuurlijke variant van Wii- en Switch sports

Ik zocht een leuke manier om te sporten, het liefst thuis. Ring fit adventure voor de Nintendo Switch was voor mij een goede uitkomst. Als je een Nintendo Switch hebt met joycons die je los kunt halen kun je thuis bewegen en een avontuur spelen in één keer!

Fitness en avontuur in één

We hadden Wii sports en later Switch sports. Ring fit adventure is de avontuurlijke variant van deze fit spellen. Je gebruikt accessoires die jouw bewegingen omzetten naar acties in het spel. Verdien punten, level up en ontdek nieuwe gebieden en trainingen.

In beweging op avontuur

Ring fit adventure voor de Nintendo Switch neemt je mee op avontuur door verschillende levels. Naast deze speelstand avontuur zijn er ook snelle modus en de mogelijkheid om eigen work-outs samen te stellen. Hoe meer je speelt, hoe meer verschillende trainingen je vrijspeelt.

Dit spel komt met Ring-con en beenband. De beenband doe je om je bovenbeen, zorg dat deze strak genoeg zit zodat hij niet gaat zakken. De ring-con is een grote ring die je met beide handen voor je vasthoudt. Zorg voor genoeg vrije ruimte om je heen zodat je niks kunt raken tijdens de oefeningen. Eerst opwarmen mag maar hoeft niet, Ring fit adventure helpt je hier namelijk bij.

Erg leuk, maar is Ring fit adventure ook nuttig?

Met ring fit adventure is het bewegen meer een spel. Je wordt vaak beloond door onder andere ervaringspunten en het vrijspelen van nieuwe oefeningen. Dat is heel leuk, maar sporten is alleen effectief als je het goed doet, maar hoe zorg ik hier thuis voor? Dit is een van de zorgen die ik had bij dit spel, toch was ik positief verrast. Er is uitleg bij elke oefening. Tips voor je houding en voorbeelden zorgen ervoor dat je de oefeningen correct uitvoert. Je geholpen bij een warming-up en cooling-down. Deze kun je overslaan maar ik raad aan ze altijd te doen, dit is het beste voor je lichaam en zorgt voor minder spierpijn.

De ring-con kan je hartslag meten en het spel geeft je ook een schatting van de gebruikte calorieën. Zo weet je dus hoe goed je écht bezig was dankzij Ring fit adventure. 

Verschillende oefeningen met de Ring fit adventure

Ring fit adventure biedt meer dan 100 parcours in ruim 20 verschillende gebieden, die je klaarstomen voor de grote baas. Dat is een draak die een bodybuilder is. Het terrein en de tegenstanders zijn afwisselend. Doe verschillende oefeningen om tegenstanders aan te vallen en ren, jog, peddel en hef je knieën om door verschillende soorten terrein te komen. Je bent dus niet zomaar uitgespeelt of verveelt.

Onderweg level je je karakter, verzamel je van alles waarmee je later nieuwe outfits kan kopen en shakes kan maken die je tijdelijk sterker maken. In de snelle modus kun je minigames en losse work-outs met de Ring fit adventure doen. Dit zou je om beurten kunnen doen als competitie met je vrienden of familie.
Doordat je de ring-con kalibreert op de juiste hoeveelheid kracht kan iedereen hierop spelen.

Is Ring fit adventure het waard?

Het verloop van dit spel vind ik heel leuk gedaan, je kunt steeds meer oefeningen en er zit genoeg afwisseling in. Ring fit adventure biedt een echte work-out waarbij je genoeg en effectief traint, dit is boven mijn verwachting. De voorbeelden en begeleiding hebben mij positief verrast. Een ander punt waar ik over twijfelde was de ring-con, die je voor je vast houdt. Dit leek mij heel onnatuurlijk. Dat is het ook wel, maar went snel en stoort mij niet. Het enige nadeel momenteel, buiten persoonlijke voorkeuren, is dat de accessoires van ring-fit momenteel alleen voor dit spel te gebruiken zijn. Mijn verwachting en hoop zijn dat er meer spellen voor zullen komen.

Andere PEG 7 spellen voor de Switch

Ken jij Ring fit adventure al?

Footer1
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.