Veren maken de vogel, een creatief boek over vogels

Wat een pareltje is dit prachtige boek. Uit de stevige kartonnen pagina’s maak je eenvoudig zelf tien vogel modellen. Achterin het boek staat over deze mooie vogels meer informatie. Veren maken de vogel is een fantastisch boek voor elke vogel liefhebber.

Veren maken de vogel

Veren maken de vogel

Maak je eigen zwerm vogels en leer meteen alles over waar je ze kunt vinden, hoe ze leven en wat ze eten! In Veren maken de vogel vind je tien uitdrukkaarten om zelf modellen van vogels te maken plus een boekje met interessante weetjes. Een prachtig geïllustreerde kennismaking met Europese vogels van diverse pluimage.

DIY vogel modellen

De onderdelen voor de vogel modellen zijn eenvoudig uit het dikke karton te drukken. De modellen bestaan uit drie stukjes. Behalve de kerkuil die heeft er vier. De modellen zijn makkelijk in elkaar te zetten, ook door kinderen van een jaar of zes. Wat meteen opvalt zijn de gedetailleerde illustraties. Deze prachtige modellen zijn erg leuk om op te hangen op een kinderkamer of in een klaslokaal. Na gebruik kunnen de modellen weer netjes terug gedrukt worden in de pagina’s van Veren maken de vogel.

Informatie

Achter de dikke kartonnen pagina’s van de modellen zit een informatieboek. Hier staan korte stukjes informatie over o.a. de Kerkuil, de Merel, de Pimpelmees, de IJsvogel en de Bonte specht. Wat ik vooral erg leuk vind is dat er naast informatie over de herkomst en voedsel ook leuke weetjes over vogels in het boek staan. Wist je bijvoorbeeld dat in sommige landen gedacht wordt dat de Merel magische krachten heeft? En dat de Pimpelmees geluk brengt?

Thema vogels

Dit boek is erg leuk om te gebruiken in de klas tijdens het thema vogels. Met de prachtige modellen kun je het klaslokaal op een leuke manier aankleden. En de kinderen kunnen goed zien hoe de verschillende vogels eruit zien. De informatie in Veren maken de vogel is per soort verdeeld in kleine verhaaltjes. Deze verhaaltje zijn kort, maar bezitten voldoende afwisselende informatie om kinderen te boeien. Daarnaast is het natuurlijk enorm leuk om een kring gesprek aan te gaan. Vraag kinderen welke vogels ze kennen en of ze deze buiten wel eens zien.

Modellen

Kleurrijke illustraties in veren maken de vogel

Met zijn vrolijk gekleurde cover is Veren maken de vogel direct al een plaatje om te zien. De illustraties van Kate Read zitten vol met kleine details. Dit zie je al bij de kartonnen uitdrukpagina’s. Maar is nog beter zichtbaar bij de uitgebreide illustratie in het informatie gedeelte. Hoe langer je naar de pagina’s kijkt hoe meer van de details je ziet. Hierdoor is het boek leuk voor jong en oud!

Veren maken de vogel

Specificaties Veren maken de vogel

Auteur: Lauren Fairgrieve | Illustraties: Kate Read | Vertaler: Irene Kunst | Uitgever: Rubinstein Publishing Bv | 27 januari 2023 | 44 pagina’s | 9789047632900 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Veren maken de vogel

Lees ook deze blogs

Footer5
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.