Vogelvoer maken met peuters en kleuters

Het ziet er naar uit dat de winter dan eindelijk gaat komen en daarmee is het belangrijk om de vogels te helpen aan speciaal voer. Veel mensen gebruiken gewone pindakaas en dat is echt niet gezond voor vogels! Haal dus gewoon bij het tuincentrum vogelpindakaas dat is veel gezonder voor de vogels. Of bestel het online! Vogelvoer maken met peuters is een superleuke activiteit in de winter!

vogelvoer maken met peuters

Benodigdheden vogelvoer maken met peuters

 • Vogelvoer en vet
 • kant en klare vogelpindakaas
 • Dennenappels
 • wc rollen/ keukenpapier rollen
 • touw

Werkwijze:

Al een tijd geleden heb ik bij het tuincentrum dit vogelvoer gekocht. En van een vraagouder had ik een enorme voorraad dennenappels gekregen.

Bindt een lintje om de dennenappels heen voordat je begint. Hetzelfde geldt voor de rollen zodat je als het af is het direct kunt ophangen.

Verhit het vet zachtjes en laat je kind of jijzelf het voer hier door heen roeren. Je kunt ook kiezen voor kant en klare vogelpindakaas. Verwarm dit even in de pan tot het makkelijk smeerbaar is. Let op dat de kinderen het met hun blote handen veilig kunnen aanpakken.

Vogelvoer maken met peuters

 • Lekker kliederen en goed inkneden in de dennenappel.
 • Kies je voor de wcrollen dan laat je de kinderen de pindakaas in de rollen stoppen. Dit is iets gemakkelijker voor de kinderen.
 • Maak verschillende hangers met 1 dennenappel of meerdere als je veel vogels in de tuin hebt.

Geef het een mooie plekje in je tuin en dan wachten tot de vogels komen. Deze halsbandparkieten vonden de noten/zaden mix lekkerder dan de pindakaas mix.

vogelvoer maken met peuters
Tuinartikeltotaal, de totale webshop voor uw tuin

Nog een paar tips om vogelvoer maken met peuters makkelijk te maken!

 • Zorg voor een warm sopje met voldoende zeep erin om de handen na afloop schoon te krijgen.
 • Na afloop wil je direct je woonkamer luchten omdat er een stevige pindakaas geur hangt
 • Hang als de hangers klaar zijn ze direct buiten op of zet ze in een afgesloten boterhamzakje om geuroverlast te verminderen.
 • Hang de hangers in het zicht van een raam zodat je kindje goed naar de vogeltjes kan kijken die op zijn/haar wintermaaltijd voor de vogel afkomt.

Kijk voor vogelvoertips op de site van de vogelbescherming.

Veel plezier met vogelvoer maken met peuters!

Lees ook deze blogs voor meer activiteiten in de winter:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.