Skip to Content

Ik ga skiën en ik neem mee… een meeneemlijst

Het is bijna weer tijd voor de wintersport. Jouw vrienden en vriendinnen gaan elk jaar richting de Alpen, om te skiën of snowboarden, maar zelf ben je er nog nooit geweest. Ondanks dat hebben de verhalen van jouw vrienden toch wat interesse gewekt. Je besluit dus ook te gaan. Maar wat moet er allemaal mee in de koffer? Dat lees je in dit blog!

Meeneemlijst wintersport vakantie

De kleding

Tja, dat het erg koud is daar, dat weet je wel. Je maakt daarom al een goede eerste stap door warme truien, broeken en thermokleding mee te nemen. Maar op de pistes is dat niet genoeg. Een ski zonnebril is bijvoorbeeld erg belangrijk. Er is namelijk aardig wat zonlicht en je wilt natuurlijk niet dat je erdoor verblind wordt. Als je je ogen niet goed afschermt, kan je zelf last krijgen van blijvende schade die kan resulteren in oogziektes zoals staar.

Ten tweede is het belangrijk om gebruik te maken van handschoenen. Ga niet voor dunne handschoenen, want binnen no-time zullen je handen extreem koud worden. Dat voelt niet aangenaam en je handen kunnen uiteindelijk zelfs pijn gaan doen. Dat wordt alleen maar vervelender als je dan ook nog de skistokken moest vasthouden. Schaf daarom skihandschoenen aan die zijn gemaakt van meerdere materialen die isolerend zijn. De handschoenen hebben nog een andere functie die goed van pas zal komen. Zo voorkomen ze dat je jezelf snijdt aan scherpe plekken op jouw ski’s of het snowboard.

skiën  in Nederland

Overige handige tips voor het skiën

Om te gaan skiën of snowboarden, heb je uiteraard wel wat meer nodig dan alleen kleding. Schaf dus ski’s of een snowboard aan en denk ook aan skistokken. Echter, omdat je nog niet bekend bent met skiën, vind je het wellicht een stap te ver gaan om gelijk van alles te kopen. Gelukkig is er een oplossing, want op jouw vakantie kun je ook gewoon de benodigde spullen huren. Wist je trouwens dat je kunt verbranden in die kou? Dat klinkt gek, maar het is eigenlijk heel logisch. De zon schijnt terwijl jij lekker aan het snowboarden bent. Het licht weerkaatst vervolgens op de sneeuw en dat komt uiteindelijk terecht op de delen van jouw lichaam die niet afgeschermd zijn. Zorg er daarom voor dat je je goed insmeert voordat je gaat skiën. Zo ben je beschermd tegen de UV-straling. Denk ook aan speciale lippenbalsem met SPF factor.

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw vakantie er eentje zal zijn die je altijd zal bijblijven. Nu is het de hoogste tijd om even te gaan oefenen met snowboarden of skiën. Of wil je liever gelijk gaan winkelen? Neem dan een kijkje op de site van Sinner!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.