Spokenchaos, een leuk spel wat elke keer weer anders is!

Halloween is voorbij, maar de liefde voor spoken en griezels die blijf wel in ons huis. Nou ben ik zelf groot liefhebber van spannende verhalen, films, boeken en spellen! En mijn dochters delen dit ook. Al mag het niet té eng zijn. Ik hou me in… :). Spokenchaos van Unboxnow, is een spel wat perfect bij ons past. Het is vriendelijk griezelig, speelt snel en is mooi gemaakt. Wij zijn klaar om dit nieuwe spel te testen!

Spokenchaos

Spokenchaos

Spelers proberen hun spoken ongezien de lobby over te laten steken. Verplaats het meubilair en verstop je spoken erachter, maar let op: je medespelers proberen er voor te zorgen dat jouw spoken betrapt worden. Probeer jouw spoken naar buiten te laten glippen door aan de aandacht van de mensen te ontsnappen! Voor meer variatie kun je extra kaarten toevoegen en spoken samenvoegen. De speler die na 5 rondes de meeste spoken heeft laten ontsnappen, wint het spel. Hoe groter het spook, hoe meer punten je scoort. Wat een Spokenchaos!

Kenmerken

 • Interactief spel dat steeds weer anders is
 • Voeg extra kaarten toe of voeg spoken samen voor meer variatie
 • Voor 2 tot 4 spelers
 • Speelduur van 30 minuten
 • Vanaf 8 jaar oud
 • Spokenchaos is leuk voor de hele familie

Inhoud

 • Spelbord
 • 4 grote spoken
 • 8 middelgrote spoken
 • 16 kleine spoken
 • 6 meubels
 • 1 sleutelgat
 • 1 dobbelsteen

Spokenchaos snelle game

Wij laten ons in huis vaak verleiden door al die toffe nieuwe spellen die uitkomen… Om er vervolgens achter te komen dat wij toch meer van de simpele en snelle spellen zijn, en van de klassiekers. Er zijn wel eens uitzonderingen zoals het gekke Dodo spel: geen klassieker wel lekker snel en toegankelijk. En Yeti in de spaghetti blijft ook echt favoriet hier naast de bekende klassiekers. Spokenchaos schept de verwachting dat het toegankelijk en snel is. En dat blijkt het gelukkig ook te zijn!

De items in de doos zijn stevig en mooi gemaakt. Geen goedkope troep gelukkig wat na één keer spelen al uit elkaar valt. Het oogt echt heel liefdevol gemaakt en dat speelt gewoon lekkerder. Ik ben alleen een dodo met kartonnetjes loshalen en weet altijd een stukje papier los te scheuren. Iets met ongeduld. Gelukkig is het niet zichtbaar en heeft mijn dochter niks door. Er is ook maar heel weinig los haal werk bij Spokenchaos, dus dat is ook een dik pluspunt. Het zit snel in elkaar en we gaan snel spelen!

Cadeautip

De spelregels van Spokenchaos zijn niet ingewikkeld en uitgebreid. Het is wel even lezen en gewoon een kwestie van gaan. De eerste rondes verlopen bij ons dan ook wat vertwijfelend. Je moet altijd een spel leren kennen. Het valt me op dat het meteen ook een mooi soort rekenklusje is voor kinderen. Je mag je stappen verdelen over 1 of meerdere spookjes. Dat is dus goed onthouden! Het element van gluren door het sleutelgat is ook echt heel leuk. Het levert wel enige discussie op maar zien is zien.

Ook kan je beginnen met een eenvoudige variant. Heb je deze onder de knie? Dan kan je er kaartjes bij gebruiken die het spel wat meer uitdaging geeft. Wij vinden het een tof spel, wat lekker snel speelt en toegankelijk is. Het is mooi gemaakt. Wat ons betreft is Spokenchaos een leuke cadeautip!

Andere spellen van Asmodee / Unboxnow

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.