Slide Quest speelgoed van het jaar 2019

Stel je eens voor: het koninkrijk is overgenomen door een leger slechte ridders! Een ridder wil het rijk verlossen van het leger en jij moet de ridder helpen door heel het koninkrijk te doorkruisen en de slechte ridders te verslaan. Lijkt je dat leuk? Dan is het spel Slide Quest van Blue Orange Games zeker iets voor jou!

Slide Quest, hoe werkt het?

Je hebt de onderkant van de verpakking van Slide Quest nodig om het veld op te leggen. Onder het veld leg je een soort hendels zodat het veld een beetje in de lucht blijft hangen. Vervolgens plaats je de ridder en het decor (hekjes, stenen en poorten) op het veld en eventueel een schurk of een bewaker. In het  veld zitten een aantal gaten. In die gaten moet je schurken of bewakers duwen ( bewakers met een nummer moet je in het gat met hetzelfde nummer duwen, schurken in het gat met hun kleur) terwijl de ridder niet in zo`n gat mag vallen.

Het voortbewegen gaat als volgt: je gaat aan een hendel zitten en je drukt er op om het veld te bewegen terwijl de ridder meebeweegt. Dat doe je op basis van een missie die verschillen in moeilijkheidsgraad. Je hebt ook verschillende spel variaties: race tegen de klok, eenzame ridder en helden modus.

Het spel heet niet voor niets Slide Quest dus. Een Quest is namelijk een zoektocht in een heldenverhaal. Als je met meerdere personen bent moet je goed afspreken wanneer iemand op een hendel moet drukken. Dat kun je doen door goed te timen, maar er zijn waarschijnlijk nog meer manieren. Ik vind timen de beste manier omdat  je een gele glanzende lijn moet volgen. Je blijft het hele potje samenwerken, aangezien je met zijn allen de ridder moet besturen. Maar je kunt natuurlijk ook een beetje geinen. Dat maakt Slide Quest ook een leuk spel om te spelen.

Inhoud van het spel

Het spel bevat:

 • 1 bord met vallen
 • 4 hendels
 • 20 landschappen van 4 soorten werelden
 • 1 rollende ridder
 • 8 obstakels (2 bogen, 2 grote hindernissen, 2 kleine hindernissen en 2 rotsblokken)
 • 1 levensteller (3 moeilijkheidsniveau’s)
 • 9 vallen (4 dynamietstaven, 4 bewakers genummerd van 1 tot 4 en 1 schurk)
 • 1 ‘hart’- steen
 • 1 spelbewaarder

De 20 platen met 4 werelden (provincies) bestaan uit:

 • De kust: kaarten met een groene achterkant genummerd van 1 tot en met 5
 • De bergen: kaarten met een blauwe achterkant genummerd van 6 tot en met 10
 • De omgeving van het kasteel: kaarten met een rode achterkant genummerd van 11 tot en met 15
 • Het kasteel: kaarten met een bruine achterkant genummerd van 16 tot en met 20

Voor het spel Slide Quest heb je 1 tot 4 spelers nodig. Het spel duurt 15 tot 45 minuten. Slide Quest is volgens de makers voor 7+, maar ik vind eerlijk gezegd dat het voor 10+ is, aangezien mijn vriend en ik moeite hadden ( mijn vriend is 11 en ik ben 12) met het verplaatsen van de ridder.

Mijn ervaring met Slide Quest

Slide Quest

Ik heb een potje Slide Quest gespeeld met een vriend van mij. Eerst snapten we er geen bal van, maar toen we het spel hadden opgesteld begonnen we het te begrijpen. We vonden het erg grappig, aangezien we erg klunzig deden en steeds in een gat vielen, en we begonnen te juichen als we het einde van een level hadden gehaald. We deden vaak veel moeite om een schurk of bewaker in een gat te duwen, en als dat was gelukt zeiden we dingen zoals yes! En jeeeee!

De reden dat we Slide Quest leuk vinden is naar mijn mening vooral omdat je de ridder niet zelf hoeft te verplaatsen, maar hem met de hendels over het veld kan schuiven. We vonden het ook leuk dat we decorstukken hadden, zodat de kaart niet helemaal plat leek. Eén minpuntje, er hadden wel wat minder gaten kunnen zijn in level 2 en 3.

Footer4 nieuw
Elias
Delen is enorm lief

Elias

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.