Paralitis! Een nieuw Harry Potter spel met toverstaffen

Doe je tovenaarsgewaad maar aan, kies een toverstaf uit die goed bij je past en neem plaats aan tafel. Ben jij klaar voor aanval- en verdedigingsspreuken? Of kies jij voor de verlammingsspreuk Paralitis! Zorg dat je met minimaal 4 tot 8 spelers bent voor dit leuke nieuwe spel van Repos Production en gedistribueerd via Asmodee.

Welke spreuk kies jij?

Kies jij voor de verlammingsspreuk Paralitis of verdedig jij jezelf liever? Je kan alles uitproberen met dit spel want natuurlijk ga je je tegenstander niet echt verlammen. Het enige wat je nodig hebt is een groep van 4 tot 8 spelers vanaf 8 jaar. Heksen of tovenaars die zich via een slimme manier willen laten indelen bij de dappere griffoendors, loyale huffelpufs, sluwe zwadderichs of slimme ravenklauwen.

Je speelt samen of alleen voor een afdeling en de belangrijkste taak is om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Heksen en tovenaars ….. leg je toverstokken klaar

Wat zit er in de doos?

In de verpakking van Paralitis! zit alles wat je nodig hebt voor een spannende wedstrijd van ongeveer 30 minuten. Te beginnen met 8 toverstaffen. Voel goed of hij lekker in je hand ligt en probeer een spreuk net zoals Harry Potter deed 😉

Daarnaast zit er een flinke stapel kaarten in. Kaarten die overigens prachtig zijn om naar te kijken want ze zijn holografisch. Je hebt Beloningskaarten, Toverdrankenmeester-kaarten, Laatkomer-kaarten en vertragingsfiches, die worden uitgedeeld als je verdoofd was door een Paralitis-spreuk. Daarnaast heb je een kartonnen Word de Favoriet-kaart, waarmee je in de volgende ronde de rondeleider bent.

De doos zelf is onderdeel van het spel. Hierin worden de puntenkaarten per ronde in het juiste huis gezet. Die zijn namelijk voor het team waarmee je speelt. De overige kaarten leg je voor jezelf neer op tafel, tenzij je ze direct kunt spelen. De Privéles, Tijdverdrijver of ‘Word de Favoriet’ worden namelijk direct gespeeld.

Elke ronde leg je 8 beloningskaarten in het midden om de favoriet kaart heen. Ben je niet verdoofd geraakt, heb je je niet verdedigd en ben je dus ongedeerd dan mag je je beloningen binnen halen voor je huis.

Het betekent overigens niet dat je elke ronde zelf mag kiezen welke spreuk je zegt. Je krijgt namelijk 8 spreukkaarten waarvan je er 3 voor Paralitis! spreuk kunt gebruiken. En op = op!

Paralitis een spel vanaf 8 jaar

paralitis

Het spel Paralitis! leer je eigenlijk heel simpel door het gewoon te spelen met de handleiding in de aanslag. Je hebt 8 rondes en het spel duurt ongeveer 30 minuten. Zorg dat je allemaal tegelijk je toverstaf op een andere speler richt en de rest wordt snel genoeg duidelijk! En ja het kan dus ook voorkomen dat je 7 toverstaffen je kant op zien gaan. Dat is even incasseren, maar hopelijk heb je de volgende ronde minder pech.

Als de 8 rondes voorbij zijn is het tijd voor de puntentelling. De afdeling met de meeste Succesvolle Toverdrank-kaarten heeft krijg de tovermeester kaart en krijgt 100 bonuspunten. De speler met de meeste Gunst-kaarten krijgt ook bonuspunten. De speler met de meeste vertragingsfiches krijgt de Laatkomer-kaart en verliest juist 100 punten!

En nu maar hopen dat je in het sterkste team was ingedeeld!

Paralitis! is een leuk spel om met een grote groep te spelen. Ik vind het heerlijk verfrissend dat niet Harry maar Hermelien de hoofdrol speelt als favoriet en de tijdverdrijver is natuurlijk haar instrument.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.