Skip to Content

Zonbescherming door goede zonwering: lekker koel in huis

Nu de zomers steeds warmer worden en er ook in Nederland extremere temperaturen zijn, wordt goede zonwering steeds belangrijker. Deze zonbescherming komt in allerlei soorten en maten. Ik heb zelf rolluiken aan de achterkant van het huis. Dat maakt een enorm verschil qua warmte in de slaapkamers. Aan de woonkamer zit al jaren een oud en lelijke zonwering die nodig toe is aan vervanging. Online zocht ik wat opties uit, waarbij een bezoek aan de showroom in Barneveld de volgende stap is. Voor mensen die naar zonwering Apeldoorn of naar zonwering in Amersfoort zoeken, kunnen de monteurs gelijk langskomen.

zonbescherming

Verschillende systemen

Behalve de klassieke zonwering en rolluiken ken ik verder weinig van de opties als het gaat om zonbescherming door zonneschermen. Maar die zijn er zeker! Er zijn bijvoorbeeld buiten jaloezieën en dichte screens die de ramen heel strak afdekken. En voor mensen die een veranda hebben in hun tuin, met een doorschijnend dak, lijken mij de onderglaszonwering ideaal. Deze zonnewering zit direct onder het dak, waardoor je lekker beschut kan zitten zonder dat je daglicht in huis verliest. Optimale zonbescherming dus.

Terrasschermen

Terrasschermen zijn de meer klassieke zonwering die veel mensen voor of achter het huis hebben. In mijn geval is het scherm zelf echt toe aan vervanging: het wit met de blauwe streep is allang niet wit meer. Een schoonmaakactie hielp ook vrij weinig. De terrasschermen van nu zijn ook zo doorontwikkeld dat ze veel mooier en strakker zijn. Ze beschermen natuurlijk tegen het zonlicht zelf, maar ook tegen UV straling. Directe zonbescherming dus. Er zijn verschillende modellen en kleuren, die je bijvoorbeeld in de showroom van zonwering Amersfoort kan bekijken. Het live bekijken helpt voor mij wel om beter te kunnen inschatten hoe de zonwering er echt uitziet en wel/niet past bij de stijl van mijn eigen huis.

zonbescherming

Belang van goede zonbescherming

Bij zonbescherming denk je natuurlijk vooral aan zonnebrandcrème. Maar ook met deze zonwering kun je jezelf een groot plezier doen. Het zorgt er voor dat je in onze warme zomers beschut buiten kunt zitten. Maar het zit ook in andere zaken: mijn bank in de woonkamer is bijvoorbeeld helemaal verkleurd door de zon. Ook iets met wat goede zonwering (in ieder geval deels) te voorkomen is. En zeker de screens en buiten jaloezieën geven je huis een sjiek uiterlijk of afwerking. Dat is naast de zonbescherming ook belangrijk!

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.