Skip to Content

Alleen voor meiden feestje – een heerlijke avond

2 jaar geleden alweer gaf ik een geweldig girls only party. Daar kwamen 2 mannelijke strippers langs en we hadden de grootste pret. Dit jaar was ik weer toe aan een verjaardagsfeestje ondanks corona. Na een jaar studeren, werken en een tweede blog starten was ik wel even klaar met alle ballen de lucht in houden en de grootste tijd voor een: alleen voor meiden feestje!

Alleen voor meiden feestje

Een ding was zeker het onderdeel voetenbadje, handenbadje, voeten klaarmaken voor de zomer en leuke nagellakjes dat moest weer herhaald worden. Daarnaast vroeg ik mijn vriendinnen of ze tijdens het alleen voor meiden feestje zin hadden in weer wat strippers of bijvoorbeeld leuke sieraden maken. Het plas was sieraden maken, maar uiteindelijk werd het toch wat anders!

Voeten klaar voor de zomer

alleen voor meiden feestje

Ik had mijn vriendinnen gevraagd om zelf een teiltje en bakjes mee te nemen voor het voetenbad en handenbadje. Ik zou voor alle scrubjes, crèmetjes en lakjes zorgen. Ook eigen handdoeken, nagelvijlen en eeltvijlen werden keurig meegenomen. Sja en aangezien ik een behoorlijk nagellak verslaving heb was er in elk geval genoeg keuze!

Emma laat elke 4 weken haar nagels doen en koos voor Pink gellac.

nieuwste aanwinsten nagellak ici paris xl
nieuwste aanwinsten van ici paris xl

Make your own salad tijdens het alleen voor meiden feestje!

alleen voor meiden feestje, bouw je eigen salade

Een ruimte vol met vrouwen vraagt natuurlijk om een lekkere salade voor het diner. Omdat er altijd wel iemand op dieet is en iedereen zo haar eigen favorieten heeft besloot ik om gewoon een tafel vol te zetten met allerlei ingredienten om de lekkerste (pasta) salades zelf samen te kunnen stellen.

Met gluten, zonder gluten, met melkproducten, zonder melk, met noten, zonder noten, met suiker en zonder suiker het kwam allemaal wel voor op tafel. Smikkelen maar! Gereserveerd met fruitwater of een heerlijk glas wijn of frisdrank. Alles was mogelijk!

Geef een hint

https://teisseire.com/nl-nl/nl/

Na het eten waren we het unaniem eens, we gingen geen sieraden meer maken, maar het spel Geef een Hint spelen! Je kon daar al even over lezen in mijn verslag van de blogboot.

Geef een Hint is een nieuw gezelschapsspel vanaf 15 jaar van Asmodee. Die leeftijd passeerden wij maar net natuurlijk ( ahum) en het spel zou dus zeker een makkie worden zou je denken. Alleen sommige vragen waren echt heel lastig vonden we al snel. Het begin was al even lastig en na gezamenlijk kritisch naar de instructies te hebben gekeken kwamen we tot de conclusie dat je maar met 3 kaartjes op het bord moet spelen. We misten een gedeelte voor de zandloper en kwamen er al snel achter dat het gat voor de speelkaarten niet diep genoeg was om al een antwoord te kunnen lezen. Maar dat was snel opgelost!

geef een hint

Speel geef een hint

De hits uit de jaren 80 en 90 neurien was een groot drama tijdens het alleen voor meiden feestje, maar super hylarisch tegelijk. Daarbij is het spel vanaf 15 jaar en ouder en dan zou je hits van de 00 minstens verwachten.

Daarbij word je soms totaal verrast. Je denkt dat het heel moeilijk zal zijn en krijgt makkelijke opdrachten! De variatie is ook erg groot dat maakt het spel echt wel leuk!

Het spelelement dat je in de eindfase niet meer zelf een kaartje mag kiezen, maar door de tegenpartij is een leuke extra uitdaging in het spel. Verder vonden wij het een groot pluspunt dat je gewoon door mag spelen als het verboden woord is gezegd. Je krijgt wel een strafpunt, maar bent niet direct af.

Het spel kun je met 2 teams spelen, maar wat ons betreft kan je dat zeker uitbreiden naar 3 of 4 teams. Zeker als je in een groot gezelschap bent kan dat extra fijn zijn. Wellicht kan dat in de toekomst nog aangepast worden in een nieuwe editie!

Suikervrije cocktails tijdens alleen voor meiden feestje

alleen voor meiden feestje met suikervrije cocktail limonades van teisseire

Bij een alleen voor meiden feestje horen natuurlijk ook cocktails. Van Teisseire had ik 2 suikervrij aanmaaklimonades gekregen met cocktail smaak. Pina Colada en Mojito. Bij de slijter kocht ik nog even Rum voordiegene die de variant wilde maken met alcohol en een ananas en muntplantje konden natuurlijk niet ontbreken!

Tijdens de voorbereidingen was er trouwens nog wel even paniek in huis. Ik drink nooit cocktails omdat er altijd wel iets van suiker inzit. en had dus helemaal niks leuks om de glazen aan te kleden! Ohw nee!! Bij de Kurk in Delft mocht ik cocktailglazen lenen en ik kocht nog snel vrolijke rietjes en cocktailprikkers parasol. Maakt het toch net even af!

alleen voor meiden feestje
alleen voor meiden feestje suikervrije cocktails

Ook hier waren de meiden kritisch! Leuk als alcoholvrije en suikervrije variant om te drinken, maar niet een goede vervanger voor een echte cocktail. De smaak was niet echt vergelijkbaar. Daarbij zij een vriendin: Een goede cocktail mixen komt zo erg nauw op de hoeveelheden en ingredienten.

Ik vond ze echt lekker overigens, maar ik ben dan ook gewend aan de smaak van zoetstoffen en heb geen ervaring met hoe de cocktail in het echt moet smaken. Wel waren we unaniem dat er wat meer water bij moet dan normaal om het lekkerder te laten smaken.

Kijk hier voor een recept voor zelfgemaakte ijsjes met andere Teisseire siropen.

Ontspannen en nog even doorgaan

Het was me het avondje wel zo’n alleen voor meiden feestje. Totaal ontspannen, verzadigd met lekker eten en drinken en vooral heel veel gelachen vertrokken de meeste vriendinnen om 12 uur toch echt weer naar huis. Om half 4 ’s nachts vertrok de laatste en de dag erop had ik de hele dag last van een kater.. iets met slaaptekort en iets teveel genoten van de wijn haha Sja ik ben duidelijk niet meer de jongste, maar wat was het gezellig!

Doe jij wel eens met alleen vriendinnen afspreken voor een gezellige avond? Wat doen jullie dan meestal? Lees hier over ladiesnight bij Kinepolis

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jolijn

Thursday 27th of August 2020

Klinkt heel leuk! Ik heb alle extra stappen gedaan en ik maak graag kans (:

Els Black

Monday 24th of August 2020

Leuk voor een avondje met vriendinnen, als ik straks eindelijk bevallen ben

Nathalie Buttiens

Friday 21st of August 2020

Ik geef een hint: ik doe graag mee, want ik zou graag willen winnen.

kempenaers anita

Tuesday 18th of August 2020

ziet er een leuk spel uit

Tamara

Monday 17th of August 2020

Gezellig voor meidenavond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.