Dé Winterfair – een gezellige beurs in winterse sferen

Ik kan ontzettend genieten van de sfeervolle winterperiode. Duizenden lichtjes, kerstbomen, kerstinkopen doen en lekker eten en drinken. Dé Winterfair combineert al deze dingen met elkaar op één gezellige beurs. In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch kun je dit najaar weer helemaal in de stemming komen van de feestdagen. Doe je kerstinkopen, volg workshops met vriendinnen, luister naar optredens en geniet van de vele lekkernijen.

winterfair
Afbeelding via www.dewinterfair.nl

Over dé Winterfair

Dé Winterfair is het grootste indoor-winter-evenement in Nederland. Het is de plek waar ruim 65.000 vrouwen een onvergetelijke dag vol magie, gezelligheid en verwennerij beleven. De Brabanthallen in Den Bosch zijn zeven dagen lang voorzien van sfeervolle decoraties en sprankelende lichtjes, 300+ shopstands, 10.000 plekken voor creatieve workshops, winterse lekkernijen en meer dan 200 optredens van artiesten, auteurs en columnisten, modeshows en vele andere vermakelijke momenten. 

samen shoppen
Afbeelding via www.dewinterfair.nl

Een dag vol gezelligheid

Een paar jaar geleden ben ik al eens op de winterfair geweest. Toen heette deze beurs nog de Margriet Winterfair, maar sinds dit jaar hebben de twee bekendste vrouwenmagazines van Nederland, de Margriet en Libelle, de handen ineen geslagen om er een nog toffere beurs van te maken. Vandaar dus de vernieuwde naam: Dé Winterfair.

Toen ik een paar jaar geleden ging, ben ik samen met mijn moeder geweest. En dat is zo’n gezellige dag geweest, dat we het er nu nog af en toe over hebben. Voor ons is het in Den Bosch natuurlijk een thuiswedstrijd, maar ook als je verder moet rijden is deze beurs echt een aanrader, want er staat je een dag vol gezelligheid te wachten.

modeshow
Afbeelding via www.dewinterfair.nl

Wat is er te doen op dé Winterfair?

Je kunt je echt een hele dag vermaken op dé Winterfair. Er staan zelfs zoveel dingen op het programma, dat het gewoon onmogelijk is om overal aan deel te nemen. Op de website van de beurs kun je het hele programma bekijken. De dag start met een opening, en verder zijn er ontzettend veel workshops die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan een groen workshop, kerstdecoratie maken, feestelijk inpakken, tangle tekenen en feestelijke smokey eyes maken. Verder zijn er optredens, prijzen die weggegeven worden, bingo’s een muziekquiz en nog veel meer! En natuurlijk kun je er ook volop shoppen (dus misschien nog wat cadeautjes scoren voor de feestdagen….) én lekker eten!

plattegrond winterfair
Afbeelding via www.dewinterfair.nl

Hoe werkt het inschrijven voor de workshops?

Op de site kun je alle workshops vinden, maar als je je afvraagt hoe je je moet inschrijven voor de workshops, dan heb ik dat hieronder op een rijtje gezet:
De workshops starten op de volgende tijden:

Inschrijven mogelijk van 10.00 tot 13.00 uur

  • Ronde 1 – 11.00 uur
  • Ronde 2 – 12.00 uur
  • Ronde 3 – 13.00 uur

Inschrijven mogelijk van 13.00 tot 16.30 uur

  • Ronde 4 – 14.30 uur
  • Ronde 5 – 15.30 uur
  • Ronde 6 – 16.30 uur

Kosteloos inschrijven workshops
Wil je kosteloos meedoen aan een van de workshops op dé Winterfair? Schrijf je op de dag van je bezoek in bij de Inschrijfbalie Workshops in Hal 5. Let op, er zijn een beperkt aantal plekken.
Hoe werkt de inschrijving?
Vanaf 10.00 uur kan je je inschrijven voor Ronde 1, 2 en 3
Vanaf 13.00 uur kan je je inschrijven voor Ronde 4, 5 en 6

Om iedereen een kans te geven voor een plekje bij de workshops mag je je in de ochtend (10.00 uur) inschrijven voor één workshop. In de middag (14.00 uur) mag je dan ook weer inschrijven voor één workshop.

Alles vol? Loop vooral even langs de workshopgevers. Soms blijven er plekjes niet ingevuld en kan je last minute nog aanschrijven.

‘Live’ Margriet en Libelle

Beide vrouwenmagazines zijn vertegenwoordigd op dé Winterfair met een eigen huis, waar de redacties en andere gezichten van de merken, zoals de columnisten, aanwezig zijn. Dagelijks bieden ze een eigen inspirerende en vermakelijke programmering met aandacht voor de vertrouwde onderwerpen. Onderdeel daarvan zijn de huiskamerconcerten en optredens van bevriende auteurs. Zo staan Sergio Vyent, Angela de Jong, Elle van Rijn en Dan Karaty op het programma. In het Theater, het hoofdpodium, van dé Winterfair treden artiesten als Ruth Jacott, Wolter Kroes, Berget Lewis, Dries Roelvink en vele anderen op.

Ervaringen Dé Winterfair 2023

Ik was dit jaar uitgenodigd om een bezoek te komen brengen aan Dé Winterfair. Ik ben samen met mijn moeder gezellig een dag naar de Brabanthallen gegaan. Wij waren er net iets voor 10 uur. Het was toen al behoorlijk druk. Wil je dus vroeg de beursvloer op, kom dan zeker op tijd! Je kunt je jassen stallen in de garderobe, voor 2 euro per jas.
Wil je deelnemen aan de workshops, dan raad ik je aan om meteen door te lopen naar hal 5 om je daar in te schrijven. Tegen de tijd dat ik daar aankwam, was er echt al een hele lange rij, dus hebben we ons toch maar niet meer ingeschreven voor een workshop. We zijn de dag gestart in het Margriet Huis. Presentatrice Vivian Slingerland deed daar de opening, en gaf ook meteen allerlei prijzen weg. Ook in het Libelle Huis is er de hele dag iets te beleven. Je kunt daar bijvoorbeeld luisteren naar optredens, kledingtips krijgen én je kunt meedoen met de Libelle Adventskalender, waarbij er superleuke prijzen te winnen zijn.

Shop till you drop

Er zijn op Dé Winterfair heel veel leuke workshops te volgend dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan een kerstengeltje maken, zentangle tekenen, groenworkshops met Romeo Sommers of schilderen op nummer. We hebben zelf niet deelgenomen, maar hebben natuurlijk wel een kijkje genomen! Dit zag er allemaal heel leuk en gezellig uit.
Maar wat je op Dé Winterfair vooral heel goed kunt doen, is lekker shoppen. Drie hallen staan vol met kraampjes van diverse aanbieders. Denk vooral aan kleding en tassen, maar ook lekker eten, make-up en nog veel meer leuks. Wij zijn echt met een paar volle tassen naar huis gegaan.
De ochtend was nog redelijk rustig, maar zo vanaf het middaguur werd het echt wel even flink druk. Er is ook een tassenstalling, daar kun je tegen betaling je tas laten bewaren. Mijn tip is om dit wel op tijd te doen, want ’s middags was de tassenstalling vol.
Wil je er dus gezellig een dag op uit samen met je moeder, vriendin of collega, dan is Dé Winterfair zeker een aanrader!

Dé Winterfair in het kort

Wat: dé Winterfair
Wanneer: 24 t/m 30 november 2023
Openingstijden: 10.00 – 18.00 uur 
Waar: Brabanthallen, Den Bosch 
Meer informatie & tickets: dewinterfair.nl
Programma: dewinterfair.nl/programma

De winterfair
Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.