Skip to Content

Mijn eerste wereldbol van Clementoni – een winnaar!

Met mijn eerste wereldbol van Clementoni zet jouw zoon of dochter de eerste stappen in de aardrijkskunde. Op een speelse en interactieve manier maak je kennis met werelddelen en hun dieren. Mijn eerste wereldbol was gekozen als vakjury winnaar in de categorie duurzaam bij de speelgoed van het jaar verkiezing en won hierbij ook de publieksprijs. Kijk snel verder om te zien waarom dit zulk leuk speelgoed is.

Mijn eerste wereldbol van clementoni won de vakjury prijs en de publieksprijs in de categorie duurzaam bij speelgoed van het jaar!

Mijn eerste wereldbol

Mijn Eerste Wereldbol is een educatief spel voor jonge kinderen om meer te weten te komen over de wereld(delen) en de dieren die er leven. De draaiende wereldbol wordt aan de hand van de instructies in elkaar gezet, waarna de werelddelen erop worden geplaatst. Vervolgens kan het kind proberen een dier op het juiste werelddeel te plaatsen. De wereldbol vertelt dan over het dier en het werelddeel. In de quiz stand moet het kind vragen beantwoorden over het dier en het werelddeel. Doordat een kind zelf dieren op de bol moet plaatsen (en uitproberen waar precies) is het een leuk, interactief spel.

Mijn eerste wereldbol van clementoni won de vakjury prijs en de publieksprijs in de categorie duurzaam bij speelgoed van het jaar!

Het in elkaar zetten van mijn eerste wereldbol is wel een beetje lastig. Doe dit dan ook zeker wanneer de kinderen er niet zijn of op bed liggen. Of geef ze het onderstel met een diertje en laat ze vast spelen. Ik heb het mijn man laten doen, want ik kwam er echt niet uit. Dat zegt wellicht meer over mij dan over het speelgoed. Als het eenmaal in elkaar staat krijg je hem ook niet meer uit elkaar. Super geschikt ook voor kleine slopers dus. Wat ook extra leuk is, je kunt zelf stickers plakken. Een aantal hebben een voorgevormde plek, maar er zijn er ook een aantal waar je zelf een plekje voor mag zoeken. Vond onze dochter erg leuk om te doen.

afleiden

Voor wie is mijn eerste wereldbol geschikt

Officieel is mijn eerste wereldbol gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Er zitten twee standen op de wereldbol. In stand 1 ga je samen spelen en leren over de dieren. Je zet de dieren daarbij in de sleuf. In stand twee ga je samen een quiz spelen. Je beantwoord de vragen door het juiste dier in de sleuf te plaatsen. Wanneer je het goed hebt hoor je een leuk geluidje gevolgd door een ja. Door de vraagstelling leer je ook dingen over de dieren. Bijvoorbeeld dat een lama spuugt om zich te verdedigen. En dat het rendier in Europa leeft.

de dieren van onze planeet educatief speelgoed clementoni

In de praktijk blijkt dat mijn eerste wereldbol voor een grote groep qua leeftijd leuk speelgoed is. Wij hadden hem hier neergezet op de verjaardag van onze jongste. Zij werd toen 8 en vond het leuk hem er even bij te pakken. Samen met haar nichtje van 7 en nichtje van 3 (bijna 4) heeft ze er mee gespeeld. Later speelde ons nichtje van 1 ook hiermee met onze zoon van 10. Natuurlijk gaat het dan anders, bij een 1 jarige dan bij een 5 jarige. Maar ze hadden allemaal plezier en dat is wel het belangrijkste vinden wij. Met grotere verschillen in leeftijd in onze familie is het super leuk om zulk speelgoed in huis te hebben. Alle kinderen vinden het leuk om er dan mee te spelen.

Speelgoed van het jaar

Speelgoed van het jaar staat voor goed speelgoed. Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Dit zit met een sticker op het speelgoed geplakt. Een vakjury, die bestaat uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, bepaald elk jaar de winnaars. Goed speelgoed kijkt ook steeds vaker naar duurzaamheid. Mijn eerste wereldbol was als winnaar gekozen door de vakjury in de categorie duurzaam. Het stemmen voor de publieksprijzen is inmiddels ook afgelopen en daarbij heeft mijn eerste wereldbol ook gewonnen. En dat snappen we wel, met speelgoed dat zo veel kinderen aanspreekt.

Mijn eerste wereldbol van clementoni won de vakjury prijs en de publieksprijs in de categorie duurzaam bij speelgoed van het jaar!

Daarnaast is mijn eerste wereldbol gemaakt van ten minste 80% gerecycled plastic. Dit plastic is afkomstig van geselecteerde, geteste en veilig industrieën. Wel zo fijn met speelgoed voor onze kinderen. De verpakking is FSC-gecertificeerd. De Forest Stewarship Council garandeert bosbeheer met respect voor het milieu. Zeker met de opwarming van de aarde is het goed hier bij stil te staan. Het is een Italiaans ontwerp en Italiaanse productie. Een korte en verantwoorde keten om de lokale economische ontwikkeling te ondersteunen. Hoe korter de reisafstand, hoe kleiner de uitstoot van gassen. Hoe beter voor het milieu.

Mijn eerste wereldbol van clementoni won de vakjury prijs en de publieksprijs in de categorie duurzaam bij speelgoed van het jaar!

Wat vinden wij van mijn eerste wereldbol

Onze kinderen zijn natuurlijk al iets ouder, maar vinden dieren wel super leuk. Ik dacht dat het leuk zou zijn met alle nichtjes en neefjes en dat bleek ook het geval te zijn. Toen ik voorstelde om hem dan door te geven aan één van hen werden de kinderen toch een beetje boos. Nee, dat mocht ik zeker niet doen. De wereldbol was toch echt van onze kinderen en die gaat ze niet zomaar afgeven aan iemand anders. Dus laten we hem hier staan. Kunnen ze er zelf mee spelen en samen met hun nichtjes en neefjes wanneer ze hier op bezoek zijn.

Dit educatieve speelgoed van Clementoni is een aanrader!

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Benieuwd naar Tips voor Wereldreizen? Bekijk dan onze nieuwste blog!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.