Mechanics Junior bewegende dieren – een technische set

Toen ik zelf op de basisschool zat, werd er op school nog geen techniek gegeven. Pas in de brugklas kreeg ik dit als vak. Tegenwoordig komen kinderen al op veel jongere leeftijd met techniek in aanraking. Mechanics Junior bewegende dieren is een toffe set voor kinderen vanaf 6 jaar. Hiermee maak je kinderen al jong met techniek vertrouwd.

Mechanics junior bewegende dieren

Wat is Mechanics Junior bewegende dieren?

Toen ik deze doos voor het eerst in handen kreeg, moest ik even goed kijken. De doos ziet er enorm tof uit, maar wat is het precies? Mechanics Junior is een set van het merk Clementoni, waarmee je met de bijgeleverde onderdelen vijf verschillende modellen kunt maken die kunnen bewegen en lopen. Het heeft een beetje wat weg van K’nex of technisch Lego, maar dan qua kleur en uitstaling wat frisser. De motor die erin zit, is het cruciale onderdeel van dit pakket. Hoe cool is het dat je dingen kunt bouwen, die ook echt kunnen bewegen?

De inhoud van de doos

Als je de doos openmaakt stralen de vrolijke kleurtjes je tegemoet. Het ziet er enorm kleurig en uitnodigend uit. De doos bevat alles wat je nodig heb om je eigen bewegende dier te maken. Alleen nog even batterijen in de motor stoppen, en starten maar!
De set bevat 120 onderdelen: balkjes, platen, spijkers, blokken en speciale onderdelen. En natuurlijk een module met motoraandrijving. Daarnaast bevat de doos een uitgebreide en duidelijke stap voor stap handleiding. En het is heel fijn dat je ook de QR-code kunt scannen, zo kun je in een filmpje zien hoe je het model in elkaar moet zetten. Tenslotte zitten er ook nog wat kartonnen onderdelen bij, zodat je een leuke leefomgeving voor je dieren kunt maken.

Aan de slag met Mechanics Junior bewegende dieren

Zodra je de batterijen in het motortje hebt zitten, kun je beginnen. Alleen nog even bedenken met welk model je als eerste aan de slag wil gaan. Met deze set kun je een gorilla, leeuw, insect, zeehond of haai maken. Mijn dochter koos voor de schattige zeehond Yuki. Ze had er de voorkeur voor om de QR-code te scannen en aan de hand van het instructiefilmpje te werken. Deze set Mechanics Junior bewegende dieren heeft een adviesleeftijd vanaf 6 jaar. Mijn dochter is 7 en kon dit voorbeeld helemaal zelfstandig maken. Ze is er net wat langer dan een half uurtje mee bezig geweest, en was daarna super trots op het resultaat! Iedereen die hier nu thuis binnenkomt, moet even haar lopende zeehond zien. Ze wil binnenkort ook nog een ander dier gaan maken uit het voorbeeldboekje. Maar daar wacht ze toch nog even mee, omdat ze het zo zonde vindt om Yuki te slopen. Nu nog maar even genieten van ons nieuwe zeehondenvriendje….

Ben jij ook zo enthousiast geworden over deze Mechanics Junior bewegende dieren set? Meer informatie kun je hier vinden.

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.