Skip to Content

Godzilla vs Kong, een film met episch gevecht

Het is precies 58 jaar geleden dat Kong en Godzilla samen in een film verschenen zijn. Dit was in King Kong vs Godzilla (1962). Nu in 2021 is het tijd voor Godzilla vs Kong en de ontmoeting tussen beide iconen is legendarisch en episch. Dit vierde deel in de Monsterverse is een ode aan beide grootheden, maar toch met een frisse blik. Ben jij team Kong of team Godzilla?

Godzilla vs Kong

Godzilla vs Kong

In “Godzilla vs. Kong” nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden, samen met Jia, een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden echter onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht. De epische confrontatie tussen deze twee titanen – die wordt beïnvloed door onzichtbare krachten – is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.

Godzilla vs Kong

Monsterverse

Godzilla vs Kong is het vierde deel uit de Monsterverse wat gestart is met Godzilla (2014). Daarna gevolgd door Kong: Skull Island (2017) en Godzilla II (2019). De films vinden plaats in dezelfde Monsterverse en volgen elkaar op. Ik was me hier niet zo bewust van tot ik deze film heb gezien. Godzilla uit 2014 vond ik heel erg slecht. En de eerdere King Kong film uit 2005 vond ik ook niet echt top. Dat beide moedigde niet echt aan om Godzilla II en de nieuwe Kong te gaan zien. Maar toch heb ik een zwak voor deze giganten.

Godzilla vs Kong heeft me weten te verrassen. Dit vond ik dus echt een heerlijke film met toffe titanenstrijd. Niet teveel gepraat, verrassende twists, prachtig gemaakt en een ode aan de titanen. Het volgt de eerdere drie films op, maar je kan het best los zien. Soms snapte ik bepaalde dingen niet helemaal, zoals de referentie naar ‘Skullcrawlers’. Maar dit zijn wezens die in Kong: Skull Island voorkomen. En doordat ik Godzilla (2014) had gezien herkende ik bepaalde acteurs en twists wel.

Episch met retro feeling

Godzilla vs Kong is episch met retro feeling. Het is nieuw, verfrissend en prachtig gemaakt. Maar er zitten heel veel knipogen en odes naar eerdere films van beide titanen. Onze eigen Nederlandse Junkie XL heeft de muziek gedaan, wat tof is. Godzilla (Gojira in Japans) ziet er uit zoals we gewend zijn, inclusief zijn atoomstraal. Hij is ongevoelig voor moderne wapens. Wel wisselt zijn omvang, in de eerste film was Godzilla 54 meter hoog. In deze film is hij 300 meter!

Kong heet bewust Kong. Uiteraard kennen we deze gigantische gorilla als King Kong, maar de director geeft een mooie origin story mee in zijn Monsterverse. Ik laat daar verder weinig over uit, het is wel zo leuk om dit zelf te zien. Zelf vind ik Kong echt heel tof gemaakt en zijn verhaal is voor mij het meest interessante tot nu toe verfilmd. Origineel maar wel met een interessante eigen toevoeging.

Acteurs

Er zijn vele bekende acteurs in deze film. Milly Bobby Brown kan je kennen uit de Netflix serie ‘Stranger Things’. Daar is ze echt kindacteur. In Godzilla vs Kong hangt ze een beetje tussen kind en volwassen in. Rebecca Hall vind ik heel erg leuk. Ik ken deze actrice uit de toffe Amazon serie ‘Tales from the loop’. Maar kleine Kaylee Hottle is voor mij de verrassing van de film. Wat een prachtig kind is dit. Haar acteerwerk is aandoenlijk, natuurlijk en geloofwaardig. Heel leuk ook om eens een connectie vanuit een doof kind te zien met Kong. In plaats van een rondborstige en hulpbehoevende dame. De band tussen Jia (Kaylee) en Kong vond ik één van de leukste dingen uit de film.

EPIC

De actie is EPIC met hoofdletters. Wat is het mooi gemaakt zeg. Ook vind ik het gevecht tussen Godzilla vs Kong in Hong Kong heel tof gedaan met alle neon lichten. Het is net alsof ze in een neon boxring staan. Elk gevecht is anders en doordat er gespeeld is met de belichting vallen ze nog meer op. Door deze film wil ik nu zeker de twee voorgangers nog eens zien en misschien de eerste Godzilla uit deze Monsterverse nog eens een kans geven.

Verrassing Godzilla vs Kong

Ik laat verder niet veel los over de inhoud van het verhaal. Maar ik kan wel vertellen dat er nog een reuzeverrassing staat te wachten in de film. Zo één waarvan ik ging juichen en heel hard YEAH wilde roepen (en dit ook deed). Het is en blijft een titanenfilm en daar moet je van houden. Ik kan ook erg genieten van films zoals Megacroc vs Megashark (en alle 20 delen erna). Maar Godzilla vs Kong is echt wel een winnaar onder de titanenfilms voor mij!

Leuke weetjes van Godzilla vs Kong

Deze film:

  • is 87 jaar na de eerste King Kong film (1933)
  • 66 jaar na de eerste Godzilla film (1954)
  • 58 jaar na de eerste King Kong vd Godzilla film (1962)
  • Is de 36ste film in de Godzilla saga
  • en de 12de in de King Kong saga

Specificaties Godzilla vs Kong

Regisseur: Adam Wingard | Actie & Avontuur | Warner Bros 2021 | 1:53 min | Vanaf 12 jaar | Vanaf 2 augustus thuis te kijken op PVOD en binnenkort op DVD

gevecht
Footer2
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.