World of Dinos 2021, een wandeling langs monsters

Wat is toch die fascinatie met dino’s? Al vele jaren, door jong en oud, zijn mensen geboeid door deze monsters. Ook ik, en ook mijn dochters. De gangbare verhalen blijven rotsvast verteld worden. Maar de nieuwe kennis is ook echt heel boeiend vind ik. Zoals dino’s met veren! In World of Dinos 2021 kan je wandelen tussen deze monsters. En wegens succes zijn er dit jaar twee edities!

ingang

World of Dinos 2021

Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Den Bosch en Den Haag tijdens de zomervakantie. Maar liefst twee edities van World of Dinos tegelijkertijd in juli en augustus 2021, de grootste reizende Dino Expo van Europa. De attractie is compleet vernieuwd en geschikt voor de hele familie. Interactieve elementen combineert de tentoonstelling met realistische dino modellen en een grote ‘kidszone’. Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in. De expo omvat meer dan 10.000 vierkante meter, is veilig en voldoet aan alle eisen van het RIVM en de overheid. World of Dinos is de hele zomervakantie tegelijkertijd te zien in de Brabanthallen in Den Bosch en in het World Forum in Den Haag.

Den Haag

Ik ben de World of Dinos 2021 in Den Haag gaan bezoeken. Met mijn man, twee dochters (2 en 7 jaar), moeder en omi. Elke leeftijd en generatie is dus vertegenwoordigd! Je besteld online je tickets. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis, kinderen tot en met 11 jaar/65+ zijn 19.50. En andere volwassenen 21.50. Dat is best wel een bedrag, maar wij hebben via het Kruidvat.nl kortingstickets gekocht van 14.50 p.p.! Koop ze eerst daar en dan krijg je vervolgens in je email een code om te verzilveren in de webshop van Eventim (World of Dinos)

Ook reserveer je een tijdslot online in verband met corona. Wij zijn gegaan voor de tijdslot van 14:30 – 15:00. Je hebt een half uur om aan te komen. Wie het World Forum kent in Den Haag zal automatisch naar de hoofdingang lopen, wij ook. Maar de ingang van World of Dinos 2021 zit om de hoek. Deze is te bereiken via een trap of rolstoelopgang. De richting staat aangegeven.

Coronatijd en World of Dinos 2021

Op vrijdag 9 juli heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd tegen het corona virus. Deze maatregelen raken World of Dinos niet. De educatieve expo is een doorstroomlocatie. De route is volledig veilig en ingericht op 1,5 meter. Ze voldoen dan ook aan alle eisen van het RIVM en de overheid. Je kunt met een gerust hart World of Dinos bezoeken, de expo blijft gewoon open.

Mijn ervaring is dat er heel veel ruimte is bij World of Dinos 2021. Overal staan desinfecteerpunten, de paden zijn ruim en de ruimtes zijn groot. De tentoonstelling is ruim opgezet met meerdere gelijke informatieborden zodat je niet op een kluitje hoeft te komen staan. Mensen blijven mensen, dus soms is er een opstopping, maar er staan genoeg stoelen aan de zijkant om even te wachten als je deze behoefte hebt.

Expositie

World of Dinos 2021 is gaaf! De dino’s zijn mooi gemaakt en bewegen. Mijn oudste dochter was eerst in shock en dacht echt dat wij werden opgegeten toen we een selfie aan het maken waren. Ze heeft een zeer levendige fantasie. Mijn jongste dochter van 2 vond het allemaal prachtig. Maar de dino’s zijn ook erg tof gemaakt met geluid, licht, rook en beweging. Dat er een auto bijstond vond ze vreemd, die waren er toch niet in die tijd? Uiteraard niet, maar het is wel tof om te zien hoe groot de dino’s zijn en daar wordt soms gebruik gemaakt van hedendaagse objecten.

Halverwege World of Dinos 2021 is een stop. Daar is een heuse dinoscoop met toffe film waar je in- en uit kan lopen. Er is een horeca ruimte met een ruime keuze aan eten en drinken. Ook zijn er vele tafels met lego, een zandbak en leuke scooters voor kinderen om op te rijden. Let op: voor deze betaal (pin) je 3.- per ritje. Het is heel verzorgd en leuk gedaan.

Helaas blijven mensen, mensen en laten ze een rommeltje achter op de tafels. De kleurplaten lagen tussen chipskruimels en plakkerige tafels. Ook waren er dino’s die tanden misten, en dit was niet van een gevecht. Zo zonde! Ook wij hebben sommige dino’s geaaid, wat dus niet mocht zag ik pas later. Maar sommige waren zo uitnodigend. oeps. World of Dinos 2021 was buiten dit goed verzorgd!

World of Dinos 2021 Den Haag

De grand finale met de giganten was heel tof gedaan in de grote zaal. En daarna was er nog een verrassing: maar liefst 3 grote luchtkastelen om op te spelen en een leuke cadeauwinkel. Al met al is World of Dinos 2021 echt heel tof. Er is veel te doen en het is goed verzorgd. Er zijn nog meer leuke dingen te doen tijdens de route. En veel toffe fotomomenten. De prijs is wat duur als je met een gezin gaat maar er zijn meerdere kortingsacties te vinden.

Ik kan wel aanraden om een later tijdslot te kiezen bij World of Dinos 2021. Wij zaten om 16:30 in de tussenstop en iedereen was al weg daar! De kinderen hadden dus de gehele speelruimte voor zichzelf en dat was heel erg fijn. Het was aangenaam rustig en met oog op corona en mijn familie (risicogroepen) was het toch een zorgeloos en aangenaam uitje. Hou je van meer reuring en mensen, dan kan je beter eerder gaan.

Ook kan je een speurtocht doen met vragen en bij inleveren van het antwoord ontvang je een heuse dinodiploma!

Praktisch World of Dinos 2021

Adres
Brabanthallen in Den Bosch, Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch
World Forum in Den Haag, Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag

Bereikbaarheid Brabanthallen
Klik op de website

Openbaar vervoer World Forum Den Haag
Vanaf Den Haag Centraal Station (CS)
Tramlijn 16 richting Statenkwartier, uitstappen bij halte Statenplein. U loopt in ca. 10 minuten naar World Forum The Hague.

Vanaf Den Haag Hollands Spoor (HS)
Tramlijn 1 richting Scheveningen Noorderstrand, uitstappen bij halte World Forum. U loopt in ca. 5 minuten naar World Forum The Hague.

Met de auto World Forum Den Haag
World Forum is centraal gelegen in de Randstad en goed bereikbaar met de auto. World Forum beschikt over een ruime, eigen parkeergarage, deze bevindt zich direct onder en aangrenzend aan het theater, zodat u direct op uw plaats van bestemming bent (de maximale doorrijhoogte van de garage bedraagt 2.00 meter).

Wanneer
Den Haag: 10-07 t/m 29-08
Den Bosch: 17-07 t/m 28-08

Tickets
Koop je tickets direct online. Het is NIET mogelijk om tickets op locatie te kopen.
Website voor meer info en tickets

Den Haag World of Dinos 2021 (Daar ben ik geweest)

 • Coronaproof
 • Kolfruimte aanwezig
 • Verschoonruimte aanwezig
 • Voldoende toiletten aanwezig
 • Voldoende zitplekken aanwezig
 • Horeca met ruime keuze
 • Speurtocht met diploma aan het einde
 • Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen
 • Check kortingsacties online!

In Den Haag heb ik ook het Haags Openbaar Vervoers Museum bezocht! Beide zou je kunnen combineren.

Handige linkjes

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

 1. Hou er zelf niet zo van, dino’s zijn gewoon niet mijn ding. Teveel krokodil gehslte 😉 Maar mijn kids vinden ze wel cool, zeker een goed idee als uitje & ze zijn dus wel heel mooi gemaakt dan let ik daar maar op 😀

  • Er zijn ook dino’s met veren! Die hebben een hoger vogel gehalte 😉 Ah dan is er nog een horeca gelegenheid voor een bemoedigend drankje en een zandbak om in los te gaan haha. Voor kinderen is het een tof uitje sowieso ~ Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.