Doe-boek Insecten – En ander klein spul – een boek vol kriebelbeestjes

Een doe-boek insecten, hoe leuk is dat? Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dit het mooiste doeboek ooit vind wat ik in mijn handen heb gehad. En dus eigenlijk een beetje moeite heb met het doe gedeelte. Het is zo ontzettend mooi gemaakt en ontworpen.. tegelijk zo uitnodigend om te doen. Want tja het is ook echt bedoelt als doeboek. En daarom wilde ik dit boek zo graag reviewen. Want de natuur in en leren door te doen is voor ons de beste manier van leren!

Doe-boek Insecten

Doe-boek Insecten

Misschien vind je insecten een beetje eng, fascinerend, mooi of gewoon irritant. Vaak komen die gevoelens doordat we insecten eigenlijk helemaal niet goed kennen en ze vaak zo vluchtig en snel zijn. Als je weet hoe nuttig ze zijn en als je meer begrijpt over hoe ze leven. Dan snap je dat ze echt niet zo eng zijn als je misschien wel denkt.

Net als mensen hebben insecten een eigen leefwereld. En die insecten leefwereld is tof om te onderzoeken! Wist je bijvoorbeeld dat een pissebed-moeder de liefste moeder van de hele wereld is? Dat sommige insecten camouflage gebruiken als bescherming? En dat sommige insecten heel goed kunnen samenwerken?

Pak dit Doe-boek Insecten op, neem mee naar buiten en ga lekker op je buik liggen en onderzoek de wereld van insecten om je heen! Door te puzzelen, raden, lezen, kleuren in dit boek, ontdek je hoe prachtig het universum van de insecten eigenlijk is. En misschien ga je zelfs dankzij dit boek een beetje van ze houden. Of gaat je angst op z’n minst weg.

Wat vinden wij ervan?

De kaft is al een feestje. Wat een prachtig design en toffe illustraties. Dat maakt dit boek tot een pareltje voor in de boekenkast en tegelijk heel uitnodigend voor mijn dochter van 6. Ook valt de geur mij op, ik ben een boeksnuiver. Wat een heerlijke authentieke papiergeur zit er aan dit boek! Dit Doe-boek Insecten nodigt uit tot rustig zitten en kijken en tegelijk ook tot ondernemen en dat is tof!

Mijn dochter vallen meteen allerlei dingen op. Op elke pagina is zoveel leuks te zien en ontdekken. Mij valt de eerste pagina op, leuk dat er ruimte is voor je naam en het subtiele spinnenweb in de hoek is wederom een teken van liefdevolle vormgeving. Zoals gezegd heb ik wat moeite met het Doe-boek Insecten.. Ik vind het eigenlijk te mooi om in te werken. Aan de andere kant vraagt het om zorg en aandacht en zie ik mijn dochter onwijs haar best doen om “netjes” te werken. De puzzels variëren in moeilijkheid en vaardigheden die nodig zijn ervoor.

Doe-boek Insecten

Inmiddels is Doe-boek Insecten mee naar buiten geweest en begint het langzaam te tekenen door gebruik. En ik merk dat ik het kan accepteren en dat het boek eigenlijk mooier wordt erdoor. Mijn dochter leert heel veel over insecten en het boek is altijd vrij dicht bij ons in de buurt deze vakantie. En eigenlijk is dat prachtig dat een boek dit kan doen. Wij zijn beide op ons eigen manier fan en hebben gaandeweg een middenweg gevonden. Ook een mooi boek om te gebruiken bij de kinderboekenweek 2022 gi ga groen

Doe-boek Insecten

Specificaties Doe-boek Insecten

Auteur: Roots | Uitgever: Fontaine Uitgevers | 64 pagina’s | Juli 2020 | Hardcover | 9789059567818 | Meer informatie vind je hier

Er verschenen nog meer leuke doeboeken op MamaScrapelle!

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.