De leukste doeboeken voor kinderen

De leukste doeboeken voor kinderen zijn ideaal voor de vakantie. Van dagboeken, doolhoven, knutselopdrachten, technische uitdagingen, zoek de verschillen, kleuren, kleine verhaaltjes. Die boeken staan er vol mee en dat is super leuk om mee te nemen op vakantie of uit logeren bij opa en oma. Maar ook voor achterin de auto voor lange autoritten! Waarheen de reis ook gaat deze vakantie, met deze boeken vermaakt je kind zich opperbest! Lees snel verder hoe je kans maakt op het Young scientist doeboek voor kinderen

win het young scientist doeboek

Vertellis Kids dagboek voor kinderen

leukste doeboeken voor kinderen

Een van de leukste doeboeken voor kinderen vind ik zelf die van Vertellis Kids. In dit boek wordt de nadruk op positief gedrag gelegd. In het afgelopen schooljaar werkten wij op school met KiVa. Een preventief, schoolbreed programma voor het versterken van de sociale veiligheid.

Lief doen voor elkaar was bijvoorbeeld KiVa, maar deed een kind een ander kind duwen, dan was het kind niet KiVa. Zo leuk dat we al in de eerste weken van ouders te horen kregen dat kinderen thuis ook zinnen gebruikten als: mama hij doet niet KiVa tegen mij. Ik hou van positief gedrag en helemaal als daar vanuit school en huis uit ook veel aandacht aan wordt besteed. Sociaal gedrag is namelijk best lastig in onze digitale maatschappij. En zeker in al die maanden van corona thuisonderwijs en zelfisolaties moet de nadruk op lief zijn voor elkaar weer gepromoot worden. Met dit leuke doeboek voor kinderen is dat een makkie!

Soort dagboek zonder data

Dit leuke doeboek voor kinderen is een soort dagboek zonder data. In een periode van 68 dagen kunnen kinderen zelf opschrijven wat ze hebben geleerd, wat ze voor aardigs voor iemand hebben gedaan, waar ze dankbaar voor zijn. Daarnaast beantwoorden ze vragen als: waar kijk je heel erg naar uit, wat is je meest favoriete herinnering aan jouw familie, waar zou je over willen dromen, wie zou je kunnen verrassen en hoe en ga zo maar door.

Er staan ook leuke verhaaltjes in en ze kunnen ook kleuren. Kortom een mooi doeboek voor kinderen.

Mijn A Maze Ing doeboek voor kinderen

leukste doeboeken voor kinderen

Nog zo’n super leuk doeboek voor kinderen. Alleen al favoriet door het doolhof voorop, die nog best lastig is overigens. ( het is mij nog niet gelukt om het balletje in het midden van het hart te krijgen. )

Dit boek is alleen voor meiden. Het staat vol met uitdagende doolhoven, spelletjes en stickers. Je kunt knutselen met een boekenlegger en een deurhanger. Er staan vragen in om te beantwoorden, spelletjes met letters zoals woordzoekers.

En het is zelf controlerend, want achterin staan alle antwoorden! Heerlijk dan kan je kind zelfstandig aan de slag en kun je als moeder gewoon lekker je eigen boekje lezen op vakantie!

Meer informatie vind je hier

Mijn allerliefste paard en ik

leukste doeboeken voor kinderen

Sja mijn dochter is een echte paardenfan. Ze is nu al een jaar lid van de Penny, en wil het liefst op paardrijden. Mama en papa vinden dat echter een iets te dure hobby, maar met op zijn tijd een paar leuke paardenboeken, een unicorn kinderfeestje en een leuk doeboek voor kinderen weet ze zich nog goed te vermaken.

Mijn allerliefste paard en ik is niet alleen een doeboek, het is ook vooral een invullijstjes boek met vragen over paarden. Er staan puzzels in en leuke DIY opdrachten. Op een van de vragen koos ze gelukkig voor nooit meer paardrijden in plaats van nooit meer douchen.

Dochterlief haar geweldige paardennaam is Dappere Swingende Winnaar, wil jij weten wat die van jouw kind is, en heb jij ook een echte paardenliefhebber in huis? Dan raad ik je aan dit leuke boek voor de vakantie te kopen!

Auteur: Arja Veentjer | Illustrator: Samantha Loman | Uitgever Kluitman | meer informatie vind je hier

leukste doeboeken voor kinderen

Young Scientist boek

young scientist doeboek 2020

Bijna vakantie en natuurlijk kan een goed vakantieboek niet ontbreken. Net als vorig jaar kies ik voor het Young Scientist Vakantieboek. Dit jaar bomvol met allerlei weetjes over dieren.

Vragen als “ waarom zoenen muggen” en hoe kunnen monarchvlinders zover vliegen” worden beantwoord. Als je net als ik ook interesse hebt in bijzondere dieren dan kies je deze zomer voor het Young Scientist Vakantieboek.

Muggen, neusapen en nog veel meer

Het boek begint met de mug. Ik wil wel iets meer weten over dit irritante beestje wat mij ‘s-nachts wakker houdt. En natuurlijk wil ik weten waarom ze juist mij prikken. Ik kom nog veel meer te weten en mijn kennis word getest in een quiz. Er komen veel beesten aan bod,  ook waar ik al iets over weet zoals de neusaap. Heel leuk want die heb ik in het echt gezien in Borneo. Apen met een grote neus die ook nog eens naar ons vernoemd zijn. Buiten allemaal weetjes over dieren staan in het Young Scientist Vakantieboek ook veel codekrakers. Hier ben ik gek op. Streepjes, puntje of tekens die dan een boodschap weergegeven. Opdrachten, wist je datjes en van punt naar punt ontbreken niet in het Young Scientist Vakantieboek. Laat de vakantie maar beginnen.

Slim het nieuwe schooljaar in met een doeboek voor kinderen

Het Young Scientist Vakantieboek is geschikt voor alle dierenliefhebbers tussen de 8-12 jaar. Het Vakantieboek zit vol mooie foto’s in kleur van bijzondere dieren. De verhalen zijn leuk, goed te volgen en geven veel informatie over bijzondere dieren. Je kan testen of je wat meer te weten bent gekomen over de dieren. De verschillende puzzels, testen en opdrachten maken het Young Scientist Vakantieboek een leuk en leerzaam boek voor in de vakantie. Zo begin je ook nog eens slimmer aan het nieuwe schooljaar.

Auteur: Redactie New Scientist | juni 2020 | 100 pagina’s | 9789085717034 | meer informatie vind je hier | Meer Scientist boeken vind je hier

WIN: Het Young Scientist doeboek voor kinderen

Gefeliciteerd Tamara ( Emma)

Verplicht:

 • Laat een reactie achter onder deze blog ( met een geldig emailadres) wie jij blij wil maken met het Young Scientist boek
 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook

Extra kans:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd.
 • Volg MamaScrapelle op Bloglovin en/of volg MamaScrapelle op Pinterest

Tip: Op StoerLeesVoer hebben we een winmaand en kun je elke dag een leuk boek winnen!!

Eerder verschenen leukste doeboeken voor kinderen

Ken jij nog meer leuke doeboeken voor kinderen?

Rosalie
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Share

11 Responses

 1. Mijn zoon heeft nu een leeftijd dat hij dit heel interessant vindt. Van dieren wil hij sowieso graag veel weten. Leuk voor deze vakantie!

 2. Wat leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze leergierige dochter Alicia. Ze vindt het leuk om in de schoolvakanties ook te leren.

 3. Ik zou hier graag het beste vriendje van mijn zoon blij mee maken.
  Heel lang verhaal, maar laat ik in het kort zeggen dat zijn ouders net uit elkaar zijn en alles deze zomer in het water is gevallen!. Dit zou hem toch niets opvrolijken en zijn gedachten even kunnen vergeten..

 4. Wat een leuk artikel. Mijn dochters van 11 en 7 zijn dol op doeboeken, puzzelboeken, doolhoven. Vooral de jongste, zeker nu ze het zelf kan lezen. Een eerdere versie van het young scientists doeboek is door hen verslonden.

 5. Oh dit zou gaaf zijn voor mn zoon nu ik voor de 3e keer in 4 maanden tijd onverwacht in het ziekenhuis lig verdient hij wel een leukere verrassing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.